Resor bloggar Mitt greklandsliv -

PAROS

För ett tag sedan så berättade jag ju att jag och Breeynn smed lite planer, tänkte avslöja det nu. Vi ska till en ö som heter Paros i helgen, woohooo!

Här kommer lite bilder från denna otroligt fina ö!


Dag 26 – Mina rädslor.

Man har väl lite olika små saker som man är lite rädd för men är det något jag inte klarar av så är det trånga utrymmen. Jag har aldrig varit rädd för det förr men de senaste två åren så har den rädslan kommit och blivit min största. Jag får svårt att andras nu bara jag tänker på det.


BIG BROTHER

Jag och Christine har bestämt oss att åka till Glyfada (en förort till Aten som ligger nära Alimos där jag bor) idag. Halv 11 skulle vi båda vara klara. Nu klockan 11 så ringde jag Christine och frågade hur det gick för henne, då var jag absolut inte klar.
- Jo, jag fastade vid datorn, jag kollar på Big brother, sa Christine.
- HAHA, jag med, sitter och tittar på Big brother också.

Så vi båda är sena för att vi fastade vid Big brother... :P Men nu har vi bestämt oss att strax mötas, kanske dags att göra iordning sig lite nu då :P
 


6 MÅNADER (och en dag) SEN

Tänk att jag har bott i Grekland över ett halv år nu. Ett halv år är faktiskt riktig lång tid men tiden har gått så otroligt fort!! Bilderna nedan togs innan jag klev på flygplanet från Göteborg till Aten. Gud vad glad jag är över att jag tog detta bra beslut, tycker jättemycket om mina vänner och min värdfamilj här i Grekland.


SÖTNOSAR

Som nämnt i tidigare inlägg så var jag på maskeradkalas i Svenska kyrkan tillsammans med min värdfamilj igår förmiddag. Svenska kyrkan annordnade lite lekar och tävlingar och avslutade dagen med sång och dans. Riktigt roligt faktiskt, och hur söta var inte Filippa & Artemis?!

Världens sötaste små pluttisar, en prinsessa & Pippi!


GALET KUL!

Hey people!
Som ni vet (om ni läst tidigare inlägg) så var jag på maskeradfest igår som var riktigt, riktigt kul. Hade köpt mig en snygg mask som jag tänkte matcha med lite knästrumpor, handskar och sånt där för att få en "elegant" look. Sen är det superlätt att fixa också, så kaaanoooon :) Såhär såg jag ut i början av kvällen:


Sen åkte jag och Breeynn vidare till Spyros på förfest. Breeynn var en cowgirl och Spyros Beer fairy. Rätt så roligt för Spyros är en stor kille, spelar rugby och sånt så klär han ut sig till en älva med vingar och en kjol, hahaha!
Alexandra var en häxa, Jessica en zebra och Fotis hade någon creepy mask.


Sen åkte vi vidare till en bar som ligger i Kolonaki, ett mycket fint område i Aten. Var riktigt mycket folk vilket gjorde det hela lite jobbigt, men annars var det grymt kul (som ni ser på bilderna nedan).
Jessica blev en riktig zebra, Fotis blev en djävuel och jag blev väl världshistoriens snyggaste lejon, hahahaha! Vad gick snett kan man börja undra :P Jag kom till klubben med en mask och va lite elegant och jag kommer därifrån som ett LEJON! hahahaha.


Efter vi varit på Qbar (baren i Kolonaki) så åkte vi vidare till ett område som heter Gazi som består av massa barer. Jag kan säga att jag lyckades få X-antal personer att skratta inne på baren.


Visst ser det ut som en awesome night? ;)

MARILYN MONROE

"I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when they're right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together."
Marilyn Monroe

Jag och mina otroligt fina vänner Ida & Cecilia.

PARTYPEOPLE!

Sitter förtillfället och diggar till en massa partylåtar på min spotify, LYSSNA DU OCKSÅ!! --> PARTYLÅTAR

Jag, Frida & Ida nyår 2009/2010

Dag 25 – En första.

Första utlandsresan:
Var till Side i Turkiet med min familj. Jag var 6 år (tror jag?).

Första bästavännen:
Ida Bjurelid, kommer fortfarande ihåg hur vi blev "bästa vänner". Vi satt på staket vid gungorna vid vår förra skola, Åttagårdsskolan. Vi tittade på några i klassen som spelade fotboll och Ida frågade mig: "Har du någon bästa kompis?" "Nej" sa jag. Så bestämde vi oss för att bli bästa vänner.

Jag och Ida på mittenraden, plats 4 & 5


Första fylla:
Haha, nu får mina föräldrar läsa detta för första gången, hur mycket vågar jag erkänna? ;) Jag och Felicia firade påskafton i Tidaholm, det räcker nog :D

Första kvällen på krogen:
Det var innan jag egentligen skulle få komma in på krogen, men ingen speciell kväll sådär. Min första "lagliga" kväll på krogen var i stan, nästan exakt på minuten när jag hade fyllt gick jag in på Terrassen och beställde mig en god drink!

Detta kort är inte taget från första kvällen på krogen, men jag tror faktiskt att detta var påvägen till andra lagliga krogkvällen i mitt liv, haha. Malin, Tina & jag i tåget till Skövde.


Första jobbet:
Måste ju varit på pappas affär, Sport och gymbutiken!

Första sporten:
Fotboll i favoritlaget, FFK!!! Jag var 5 år tror jag? Eller egentligen är väl inte det första sporten, hade ju provat på massa andra sporter som simning (simskola), gymnastik m.m. Men första som jag har massa minnen ifrån i alla fall.

FFK-tjejer! Jag är minstingen på översta raden i mitten.





SOLSIDAN

Jag nämde ju att jag tittade på min och halva Sveriges favoritserie för några dagar sedan. Min kusin Rebecca kommenterade då och skrev att det verkligen inte var halva Sveriges favoritserie utan HELA sveriges!! Här kommer lite roliga och absolut sevärda klipp från tidigare avsnitt av serien.


"MASKERADMÅNAD"

Som sagt tidigare så har jag varit på maskeradoutfitsjakt. Idag hittade jag äntligen vad jag ska ha på mig imorgon på maskeradfesten och vad det var får ni självklart se på bilder lite senare.

Pågår en "maskeradmånad" här i Grekland eller hur man nu ska förklara det. Någon gammal tradition, jag vet inte riktigt själv faktiskt men någon anledning till "maskeradmånaden" finns ju. Så det har hänt flera gånger nu att jag sett barn gå omkring utklädda, Artemis har kommit hem utklädd ifrån skolan och det är en massa maskeradfester vilket är riktigt kul.

Imorgon förmiddag ska jag och familjen till Svenska kyrkan här i Aten, de annordnar maskeradkalas och sedan på kvällen ska jag på maskeradfest.


Dags att hoppa in i duschen nu!!

GRATIS SPOTIFY PREMIUM

---> http://www.streaminvite.com/ref/47933 <---

BLÅBÄRSMUFFINS

Föräldrarna jobbar, Artemis är på dagis, Filippa är uppe och vilar och jag själv står i köket och bakar nyttiga blåbärsmuffins. Eller nyttiga och nyttiga, mer hälsosamma är de vanliga blåbärsmuffinsarna i alla fall.
Ska bli spännande och smaka dem när de är klara, ca 7 minuter kvar i ugnen nu skulle jag kunna tänka mig.

Jag tycker det är riktigt kul att laga/baka nya saker, man vet aldrig om det går vägen eller helt åt skogen, men det brukar bli bra. Igår gjorde jag, Theodora & Artemis spinatpaj som är riktigt gott faktiskt! Något jag absolut kommer laga sen när jag flyttar till Sverige igen.

Dags att titta till muffinsarna, ha det bra!



TODAY

Klockan är tjugo över två här i Grekland och jag känner att jag har hunnit med en hel del denna morgon/förmiddag.
- Har "jobbat" (ätit frukost med familjen, inte precis jobb men... :P) 8-10.
- Varit på posten och hämtat ut mitt paket.
- Gått ifrån posten (omvägar p.g.a. att några som strejkade blockade vägen).
- Breeynn kom hit och överraskade mig med fika (MUMS!).
- Vi gick till en affär och provade massa maskeradkläder (maskeradfest på G).
- Nu sitter jag här i mitt rum och funderar ytterligare på vad jag ska ha på mig på lördag. Hittade lite olika saker i affären men köpte inget...

Jag älskar i övrigt maskeradfester, här är lite bilder på vad jag klätt ut mig till tidigare år! :D

Första bilden, jag & Ida var moorebrudar (haha för 3,5 år sen) och den andra bilden är från en halloweenfest.

Första bilden är från en klassfest, alla i klassen var hm.. superhjältar? Andra bilden är från ett dressup party, jag hade på mig lite "old lady clothes".
Förta bilden (riktigt gammal) från 2006!!! Var sverigefan som ni ser, andra bilden monster som ni också ser. Den är inte från ngn maskerad eller något utan så brukade faktiskt jag och Sandra åka runt och köra bil, hahaha!
Första bilden ett spexfoto i 9an, var emo/poppare, andra min snygga födelsedags outfit.
Första bilden, 80-tals tjejer men jag la till någon twist på 80-tals hippie? :P. Andra bilden är jag och Klara tiggare, från en fest med tema yrke. Dock hade vi inget så tiggare var vårat.
Första bilden, en av mina favoritoutfits, KIZZ! Andra bilden var jag och Frida snygga lastbilschaffisar. Den outfiten var från ett temaparty som hette Ugly :P
Första bilden är från juldagen 2010 med Afterskitema. Andra bilden är ganska gammal, var som ni ser en djävul.
Första bilden var från en klassfest, djungeltema. Andra bilden är också från en klassfest med skottetema, dock så tog jag och min klass det som skott-tema och satte en skott i pannan (och hade våra urfina BF är eliten t-shirts.)
Första bilden är jag en svenskviking. Den andra bilden är min absoluta favoritmaskeradsutklädnad, jag och Klara var enirogubbar (tyvärr fick inte Klara vara med på kort nu men har visat kort på båda två när vi har på oss dessa kläder förut) och VI VAR SNYGGA :D

Vilken av alla tyckte ni bäst om?!?!? :D

GRATTIS MAMMA!!

Idag fyller min fina lilla mamma 46 år, grattis!, grattis!, grattis!

TACK MAMMIS!

Äntligen så fick jag mitt paket idag :D Mamma skulle skicka ner ett par hotpants, lite huvudvärkstabletter och B-vitaminpulver till mig här i Grekland. Gullig som hon är så skickade hon även med lite svenskt godis och ett gulligt armband som hon köpt. Tack mamma <3

FILIPPA & LARS

Skypade precis med Klara (hon är au-pair i Tyskland). Filippa och Lars (barnet Klara tar hand om) passade på att hälsa och vinka till varandra, jättegulligt!
barnet Klar

Dag 24 – Det här får mig att gråta.

Jag är ingen riktig gråtare, senas jag grät var åt en film jag tittade på och gången innan det när jag skar rödlök... Men självklart gråter jag när hemska och sorliga saker händer också, jag är ju fortfarande en människa, right? :)

Bild från när jag, Tommy, mamma & pappa var på Öland.


ÖDET, TRO ELLER ICKE?

Gud, vad jag tycker om denna tjej!
Jag har aldrig riktigt varit den tjejen som trott på ödet eller något sånt, men jag hade varit en galning om jag inte trott på ödet nu. Vad annat hade fört mig till denna otroligt kloka och fina människa?

Breeynn är "faktiskt" en riktigt smart tjej,
det är därför vi passar så bra ihop, haha! ;)

HAPPY :D

Jag och Breeynn har lite fuffens för oss nu igen så förmodligen har
jag lite saker att se fram emot. Mer får ni inte veta just nu, hihi ;)


AU-PAIR FRÅGA

Fick en till fråga som löd såhär:

Vad är det bästa resp. det sämsta med att vara Au Pair i just Aten?
Svar: Det bästa med att vara au-pair i Aten är att det är en grym stad. Det bor lixom 4,2 milj. här i Aten om man räknar med förorterna. Det är bra shopping, bra uteliv och staden e verkligen i rörelse hela tiden. Sen är det ju otroligt mycket varmare här i Grekland än i Sverige, rätt så gött!!!!
Det sämsta med att vara au-pair i Aten, hmm.. den var svår. Det kanske skulle vara att det inte finns så jättemånga au-pairer här. I t.ex. England och USA så kryllar det ju av au-pairer, men Grekland har inte riktigt kommit till den nivån än då att ha en au-pair fortfarande är väldigt ovanligt. Men några au-pairer finns, och några av mina au-pair vänner finns på bilden nedan.

Breeynn (från USA), jag, Christine (Stockholm), Alexandra (USA) & Roosa (USA)

AU-PAIR FRÅGA

Tycker alltid det är roligt att få någon fråga om au-pair livet och senast jag fick en var idag.

En tjej frågade om man tappar kontakten med sina vänner då man bor utomlands och arbetar som au-pair.
Visst gör man det med vissa, men det behöver inte vara för att man flyttar ifrån Sverige. När man gått klart gymnasiet blir det ju så automatiskt, man går olika vägar. Men ens riktiga vänner finns ju alltid kvar och sjukt nog så känner jag att jag faktiskt kommit ännu närmare vissa. Man får bevis genom att vissa hör av sig ofta och man märker verkligen vilka som bryr sig. Sen får man ju massa nya, underbara vänner när man är borta också, "A win-win situation" ;)

mina fina tjejer!

EUROTRIP

Fick skjuts av barnens farfar till postkontoret imorses, skulle hämta ut mitt efterlängtade paket som mamma har skickat. Självklart var inte paketet där, trots att det skulle varit det idag!! Typiskt, men då blev det ändrade planer. Gick och fikade med Christine och sen hem till henne och tittade på Eurotrip.

Är inte Eurotrip en av de roligaste filmerna som finns? Vi skrattade nog oavbrutet tror jag .

Bild på mig och min favoritstockholmare!


GODNATT!

Har precis tittat på en liten stund på Big brother premiären och det verkar faktiskt ganska bra. Dags för nästa program nu, mitt och kanske halva sveriges favoritprogram tror jag, SOLSIDAN!!!!!

GODNATT!

SÖNDAG

Nu gick precis Breeynn hem, hon ska vara barnvakt ikväll vilket jag också ska vara. Så ikväll tror jag att jag ska laga mig någon god mat, börja titta på Gossip girl season 2 och bara ta det lugnt :D

Kort på mig och Breeynn från i fredags.

TANKAR JUST NU:

- Vart kom det stora blåmärket jag hittade på min vad ifrån?
- Varför kan inte jag vara så grym som Christina Aguileras är i filmen Burlesque?
- Borde hoppa in i duschen, men jag är världens segaste människa.
- Längtar tills imorgon då jag får hämta ut sakerna mamma skickade till mig via posten.



AWESOME!!!!!

Hemma från bion, och jag kan säga er en sak! Detta är den bästa musikalen jag sett i hela mitt liv. Hela filmen var så otroligt grym!!! Många kända skådespelare, otroligt bra dans och musik, ja, hela filmen var kanon! 5 av 5 stjärnor, eller 7,8,9, 1000 stjärnor om det nu gick :D En film som måste ses av alla tjejer (och killar som gillar dessa slags filmer) och jag rekommenderar er att se den på en biograf för att få en extra bra filmkänsla.

Kika in trailern också vettja:

BURLESQUE

Sitter här i min säng och skriver just nu, har precis pratat med Breeynn och vi har bestämt oss för att åka och titta på bio ikväll! Förmodligen ska vi se på Burlesque, hoppas att det finns biljetter kvar till den!! :) Det är en musikal med bl.a. Christina Aguilera och jag tycker Christina är grym på alla sätt och vis!

 




THE NATIONAL GARDEN

Godkväll allihop! Hoppas allt är bra med er, med mig är det toppen som vanligt. Har haft en riktigt bra dag faktiskt.

Jag, Theodora och barnen var i Svenska kyrkan i förmiddags. Svenska kyrkan annordnar musikverksamhet för barn på lördagar så vi var där och sjöng och dansade till massa rörelsedanser. Var riktigt kul faktiskt och vi sjöng till vanliga barnsånger som Imse, vimse spindel och I ett hus.
Sen gick vi till en otroligt fin park (The National garden) som ligger i centrum. Tycker det är så fint att man går från all denna stressiga, högljudda trafik till en enormt stor park "mitt" i centrum. Vi bland annat gick till en lekplats och sen till "djuren" i parken. Mitt i parken fanns nämligen massa fina fåglar, höns, tuppar, kaniner, getter m.m. Theodora berättade även att för 20 år sedan så fanns det apor och ett lejon där också, rätt häftigt tänker man först. Men sen så såg jag vilken liten bur som lejonet hade då, så då tyckte man bara synd om lejonet, det var också därför det försvann, pga. protester.
Såklart så hade jag inte med mig kameran en dag som denna då man kunde tagit en del härliga kort, men jag ska absolut till den parken snart igen, så då ska ni också få se hur otroligt fint det är! Tills dess "lånar" jag ett kort på en del av parken.

Dag 23 – Det här får mig att må bättre.

Nära & kära, några av dem får va med på kort nedan :)
.

TZESIKA

Blir alltid lika glad om det ligger post i brevlådan som det faktiskt står Jessica på, är ju inte precis av vanligheten.

Idag fick jag ett gulligt alla hjärtans dagkort av farmor & farfar. De skickade även med ett tidningsutklipp på Felicia, Calle & Jennifer, kul! Tack så mycket!! :)
Fick även ett brev från posten att mitt paket har kommit, mamma har skickat ner lite "bra att ha saker", tack! Blir till att hämta ut det på måndag!
(Här ser ni även hur mitt namn stavas på grekiska, Jessica blir nämligen Tzesika)

ON THE FLOOR

Sitter här och lyssnar på Jennifer Lopez ft. Pitbull - On the floor (2011 version). Frida tipsade mig om den låten och hur bra är den inte?! Sen kopplar jag och mina tjejer denna låt med Magaluf, vilket gör det ännu bättre.
Lyssna du också!! --> 

BILDER FRÅN ARTEMIS KALAS

Fick lite bilder som fastern Vasia tog på Artemis kalas, så här kommer lite mer bilder från ett otroligt lyckat och roligt barnkalas.

Jag, Theodora & Labros.
Barnen och lite mer kalasbilder
Jag i köket och lite av den otroligt goda maten!

I slutet blev det fiskedamm, på bilderna fiskar Artemis & Filippa.
Jag & Theodora turas om att vara "fiskar"
Jag & Artemis på ena bilden och på den andra jag, Theodora, fastern Vasia & Filippa.

SOFIE WETTERBRANDT

Fortsätter med "friend of the day" och idag är det din tur, fina Sofie!

Sofie får mig alltid på bra humör, jag vet inte hur du gör det, men att du bara är dig själv funkar ju rätt jävla bra :D
FINA, UNDERBARA MÄNNISKA! <3

ALLA HJÄRTANS DAG

Berättade aldrig klart om i måndags, då det var Alla hjärtans dag.

Jo, jag hade ju en dejt!!! Med en amerikan eller okej då, en amerikanska, Breeynn Johnson. Vi gjorde väl sånt man borde göra på denna kärleksdag. Vi köpte rödvin, skålade, försökte pussas (haha, det gjorde vi faktiskt, jag skulle skämta med Breeynn och göra den där pinsamma första pussen som lite opopulära killar gör i amerikanska ungdomsfilmer) och så gjorde vi barn, tre stycken faktiskt. De blev fula allihop, Breeynn döpte dem till Ett misstag, Så otroligt ful och ett till namn som jag ej tänker nämna här i bloggen. Okej då.. vi gjorde inte barn på riktigt, vi gick in på en internetsite där man lägga in en bild på "mamman" och en bild på "pappan" och så får man fram ett barn som är lik båda två. Vill du också prova? Gå in på denna site då --> www.ourbabymaker.com.

HUR KUL ÄR DET INTE ATT FÅ VYKORT? :D

Tack mamma & pappa för Thailandskortet!!

SORTERINGSDAGS!

Sitter här och sorterar ca. en miljon bilder på min dator. Alla bilder är huller om buller och ca 30% av bilderna är suddiga eller inte värda att ha. Dags att få lite ordning, skriver senare!!!

Lägger in ett kort på mig och min lilla sötnos, och som ni ser är det inte tagit igår! Kanske för 5 år sen?


Dag 22 – Det här upprör mig.

Såklart finns det en massa saker som riktigt upprör en, ni vet, barn som far illa, krig, fattigdom m.m. Men tänkte ta något mer personligt och något som jag tycker är irriterande är negativa människor.

Negativa personer finns överallt, oftast vet inte personerna om att de faktiskt är negativa vilket gör grejen ännu mer irriterande. Såklart är alla lite negativa ibland, så fungerar vi människor men vissa är det heeela tiden. Personer som är negativa drar lätt med andra också, så då blir allt bara fel.

Man måste se positivt i de flesta situationer även fast saker ibland kan suga riktigt hårt! T.ex. min plånbok blev stulen för någon månad sen. Såklart blev jag riktigt arg, men!! Sen försökte jag tänkte positivt, det kunde ju faktiskt varit min kamera eller mobil som blev stulna istället. Kameran är ju värd så mycket mer och mobilen har jag fått låna av min värdfamilj. Plånboken hade jag ej så jättemycket pengar i och bankkortet, körkortet osv går ju att spärra och beställa nya. Visst, det är irriterande att gå igenom det men som sagt, det kunde varit så mycket värre.


(En annan löjlig sak som upprör mig är svenskar som inte kan stava till egentligen, som skriver igentligen. Och det är inte bara en som skriver fel, jag har sett såååå många! haha.)


FREDDO CAPPUCCINO

Hemma från förmiddagsfikat. Jag, Breeynn (min amerikanska kompis), Arialena (min grekiska kompis) och Spyros (grek, amerikansk kompis) var och fikade på samma ställe som vi var på igårkväll.

Drack freddo cappuccino, ett kaffe som jag absolut alltid kommer koppla med Grekland, så vanligt att man dricker det här. Det är som cappuccino fast kallt, mesta dels med isbitar. Ganska gott faktiskt, speciellt då det är varmt ute då vanligt varmt kaffe knappt går att drickas.


Dag 21 – Ett annat ögonblick.

Denna gången har jag valt att dela med mig av ett sjukt roligt ögonblick.
Det var sommar, sol och jag befann mig i Magaluf på Grabbarna grus beachparty.


Se och njut (jag skrattar redan!).
Låt mig presentera FRIDA "SNUBBLARN" LINDMAN!


IDA BJURELID

Fortsätter med bilder på mig och vänner, today you're the lucky one,
IDA BJURELID!


Ida har alltid varit en av mina närmaste vänner. Jag kommer till och med när vi bestämde oss för att bli "bästa vänner", vi var sex år gamla då. Tänk att jag sitter här 14 år sedan och skriver samma sak, bästa vän <3

Bild på två små KNATTAR! 6 ÅR GAMLA!


TISDAG

Jobbade på fm idag och det gick great. På förmiddagen lekte jag med Filippa och vi skypade bland annat med min mamma. Filippa var såå duktig och berättade för mamma lite om hennes leksaksdjur, bland annat "Bäää" då visade hon hennes får, sen så visade hon "Pippi" fågeln och "Nanin" kaninen också!

Sen kom Artemis hem från dagis och vi åt panerad fisk och klyftpotatisar som jag lagade till mat idag, blev riktigt gott tycker jag själv faktiskt!!


På eftermiddagen, eller rättare sagt, ikväll så åkte jag och tjejerna till ett område som ligger lite bortom Alimos där jag bor, vi skulle åka och "dricka kaffe". Man vet dock aldrig om man då menar kaffe, te, vin eller öl. Det är något som jag tycker är så härligt med Grekland.
Breeynn kan ringa och säga: "Jessica, ska du med och dricka kaffe" från tidig morgon till sen kväll. Och som sagt, det där kaffet kan betyda vin, men ändå säger man alltid kaffe.

Lite bilder från ikväll (idag betydde "kaffe" vin).


AUPAIRGUIDEN!

För alla wannabe au-pairs, alla au-pairer, värdfamiljer m. fl. jag vill högt rekommendera denna site för er --> www.aupairguiden.se

Au-pairguiden.se är Sveriges största au-pairguide och här finns allt! All information som wannabe au-pairs behöver, mycket information för värdfamiljer, om au-pair resemål, intervjuer med au-pairer på olika platser och min favorit med denna sida, massa au-pairbloggar som är länkade!! Spana in du också --> au-pairbloggar
(Ni hittar även en ganska bekant bloggare länkad här också ;) Gå in och kika om ni hittar henne under "Grekland")




Www.aupairforum.se är också en site som jag högt rekommenderar. Här kan du prata med massa au-pairer, föredetta au-pairer och ställa en massa frågor om au-pairlivet.

BALEN 2010

Kan inte förstå att detta var 7-8 månader sen!! Gud vad tiden går fort.

(Bild från skolbalen juni 2010)


ALLA HJÄRTANS DAG

Jag är inte ett stort fan av denna kärleksdag, tycker mest att den är överreklamerad men... glad alla hjärtans dag till er allihop ändå!



Läste mina gamla bloggar nyss för att kolla vad jag har gjort de senaste åren på alla hjärtans dag.
2007 - Var jag med Fanny & Malin.
2008 - Var jag med Fanny & Klara i Hovfjället (en skidort)
2009 - Var jag först med mina vänner hos Frida och på kvällen med Calle
2010 - Festade jag.. hade ej bloggat om alla hjärtans dag förra året, men kommer ihåg.

Nu är vi på 2011!! Och jag har en date med en amerikan!!! Eller okej då, det är en amerikanska, Breeynn Johnson heter hon och är en av mina kääääraste vänner :D

 


HAPPY!!

Just nu är jag huuuur glad som helst. Mamma, pappa och min storasyster Josefine har precis bokat biljetter hit till mig i Aten :D:D:D De kommer den 4:de maj och stannar i en vecka. Ska bli så otroligt kul att visa Aten för dem och vart jag spenderat ett år av mitt liv. Det ska även bli så roligt att de får träffa min gulliga värdfamilj för första gången och mina vänner.
Det är otroligt synd att min bror inte hänger med bara. Hade varit så otroligt kul, hade velat visa honom allt också. Ja vet att han skulle älska Aten. Men så är det bara och du Tommy, du får besöka Aten en annan gång, när du kan.

TRÄNINGSVÄRK!

Sitter här med träningsvärk och det hade jag inte igår precis kan jag meddela! Så även fast det pinar så är det världens bästa känsla, då vet man att man faktiskt har tränat. Det värsta är bara att jag egentligen inte tränat så mycket...

Jag och Breeynn var nämligen på stranden igår och en ca. 70-år gammal gubbe var riktigt vältränad och gjorde en massa armhävningar. Då kände tydligen jag att jag ville visa att jag var bättre än en 70-åring på armhävningar och började göra en massa jag själv, och nu har jag träningsvärk... (halvbra form!)

UPPDATERING OM I FREDAGS

Från att ha bloggat flera gången om dagen så kan jag erkänna att jag varit riktigt dålig på att blogga det senaste. Det ska det absolut bli ändring på, nu ska jag tillbaka till de gamla vanorna igen dvs. mycket bloggande, ett riktigt roligt tidsfördriv är det!

Har ej berättat om i fredags än. För några månader sen så skapade jag ju gruppen "Svenskar i Aten" och i fredags hade vi andra träffen. Vi reserverade bord på en bar i Gazi (ett barområde i Aten) och hade det bra. Jag tycker att alla i den gruppen verkligen är så otroligt trevliga så det var kul att träffa dem igen och några nya som kom, detta var andra träffen vi hade med gruppen.
Lite senare kom även Breeynn till baren och ca halv ett så gick de flesta olika håll. De flesta skulle hem, några gick till en klubb och jag och Breeynn gick och träffade svenska Mathilda och Louise som är här på praktik i 3 veckor. Mathilda hittade min blogg via Google vilket var riktigt roligt. Kul att man faktiskt kan hitta folk så, Christine (ni vet min kompis från Stockholm här nere) hittade också min blogg via Google!!!.
Iaf, jag och Breeynn mötte upp Mathilda och Louise på en bar, vi pratade massa om au-pairjobbet då förmodligen Mathilda kommer flytta hit till Aten i höst då hon vill jobba som au-pair. Funderar du också på att bli au-pair så kan jag ge dig lite tips! Man kan bli medlem på sidan www.aupairworld.net, där hittade nämligen jag min familj och jag tycker det sidan är otroligt bra. Breeynn (min amerikanska kompis här nere) hittade hennes familj via www.aupair.com. Hon tycker den sidan är otroligt bra, jag vet inte riktigt, inte riktigt spanat in den så mycket. Dessa sidor är om man vill gå privat och inte genom en förmedling. Vill man dock gå genom en förmedling så rekommenderar jag www.anixi.eu som en svensk tjej Natalie har tillsammans med hennes grekiska man. De bor här i Aten och därför arbetar de främst med au-pairer som vill till Aten men även några mer städer.
Nu har jag nog tjatat tillräckligt, här kommer lite bilder från i helgen!!
Det var bilder från svenskar i Aten träffen ovan, här under är bilder från när jag och Breeynn träffade Mathilda och Louise.


JAR OF HEART

Dags att duscha, har inte gjort det än och jag var ute igår (wops!). Ikväll kommer förmodligen Breeynn hit och vi ska laga en smarrig middag, om det nu blir så!

Lyssnar också på en av mina favvosånger, hur fin är den inte?

INTERNATIONELL BARKVÄLL

I onsdags skulle jag och Breeynn egentligen åkt skridskor som jag har berättat i något tidigare inlägg, men då vi missade avfarten till dit vi skulle så åkte vi mer och mer in mot centrum och med det, ändrade planer.
Vi åkte till en bar som hör till det mest populära vandrarhemma här i Aten, vi har varit där förut och det är rätt chill eftersom alla är internationella och är i Aten på några dagars semester.
Träffade bland annat dessa otroligt snälla och roliga killar från Sydney!
Kanske inte världens vackraste bild precis, men man får ta vad man har! :D

LÖRDAG

Godmorgon... eller?  Ops, klockan var visst tjugo över ett så god middag kanske passar bättre. Gick upp från sängen för ca timme sen och gjorde lunch direkt, igen idée att äta frukost då. Var nämligen ute igår med gruppen "Svenskar i Aten", ja, som ni hör på namnet så är det en grupp för alla svenskar som befinner sig i Aten och igår var andra träffen. Lägger in lite bilder från igår senare, hinner egentligen inte blogga nu. Breeynn och jag ska nämligen till stranden och om vi ska hinna sola någon timme idag så är det bäst att jag börjar gå mot hennes nu!
Hörs lite senare, tjing!

FRIDA LINDMAN

Fortsätter att lägga upp bilder på mig och en utvald vän för dagen, today Frida Lindman!!!

Denna fina tjej har ett hjärta av guld och jag har turen att ha denna skönhet som en av mina absolut närmaste vänner!

MUMS!

Kom hem från Breeynn för en liten stund sen och vet ni vad vi har gjort? Vi har bakat kakor! Supergoda (lite för söta) havrekakor med russin.
Just nu sitter jag bara här och funderade på att hoppa in i duschen, såg dock att klockan redan har hunnit bli fem över halv tolv och jag är faktiskt dötrött!! Så ska väl kolla på något tvprogram och sen sova. Hade tänkt att berätta lite om igår, jag och Breeynn skulle åka skridskor igår, vi missade dock avfarten till Faliro där vi skulle åka skridskor så vi ändrade våra planer till något helt annat. Bestättar mer imorgon, jag soooomnar, Zzzz...

HEEEEEEJSAAAAN SVEJJJSAN

Nu är det redan torsdag idag, dagarna verkligen flyger iväg, vecka efter vecka. Här i Aten är det faktiskt riktigt soligt, kallt i luften är det ju (är ju faktiskt bara februari) men om man sitter i solen så är det helt underbart. Dock tycker väl Theodora att jag är helknäpp när jag sitter med t-shirt ute, hon tycker det är vinter. Själv tycker jag det är rena rama sommaren.
Jag ska faktiskt ner till stranden sen om ett litet tag tillsammans med Breeynn och Arialena. Vi ska nog bara gå runt lite, sätta oss och njuta av solen och ev. gå till något café.

Bild från Bulgarien 2009

About today

- Haft en kanonrolig kväll med Christine.
- Först gjorde vi vår superduperbra video.
- Sen gick vi till Plus och drack kaffe, här i Grekland dricks det kaffe från morgon-sen kväll. (Något som jag tycker är stor skillnad mot hur det är i Sverige är att de "äkta" grekerna går ut och dricker kaffe på olika caféer minst en gång per dag. Visst att vi i Sverige också träffas och går och fikar sådär emellanåt men här är det annorludna. Ett stort plus till Grekland på den delen. Detta snackade jag och Christine om idag btw.)
- Sen körde Christine (eller ska jag kalla henne för Rally Chriss istället kanske?) hem mig.
Nu ska jag väl fortsätta strosa runt vid datorn sen titta på något bra tvprogram. Jag bara älskar de olika webbtvprogrammen på nätet pga. att jag inte hör någon svenska på tv nu för tiden.

Hos Christine

Hände visst lite saker ikväll i alla fall. Sitter hemma hos Christine och Fotis just nu och strax ska jag och Christine ska till vår favoritbar/café Plus. Dags att avrunda! Ha't bra!


Nu har vi skrattat och gråtit ikapp efter att ha tagit sjukt roliga kort och spelat in en liten film, filmen kommer också in så småningom, den vill ni inte missa :D

8 FEBRUARI

Sitter här och tänker på vad jag ska göra, hm... förmodligen blir det att gå ut och gå en liten promenad, men det känns rätt olockande. Breeynn är fortfarande sjuk, men imorgon ska jag träffa henne vilket ska bli nice! Brukar träffa Breeynn i stort sett varje dag så att inte ha träffat henne på 4 dagar känns heltråkigt!! Och Christine är inte hemma heller, hon är ute på ärenden med Fotis så jag får väl försöka ha roligt ensam ännu en kväll.
Dags att kila då, ha det bra!

7 FEBRUARI

Hur fort går inte tiden? Kändes helt konstigt att faktiskt skriva den 7 februari i rubriken. Ännu en solig dag här i Aten är det i alla fall. Det är kallt i luften men hur skönt som helst när solen ligger på.

Jag har precis duschat och nu väntar jag på världens segaste Christine ska bli klar så vi kan gå och fika. Okej.. jag är inte heller klar, fastnade visst vid datorn, men har en känsla av att jag kommer vara klar först ändå ;)


LYCKOÖNSKININGAR!

Jag brukar läsa en del andra bloggar, jag följer 6 av mina vänners bloggar och sen ca 5 st bloggar till, som jag nästan kollar på dagligen.

Min favoritblogg just nu är absolut Felicias blogg (länk här) --> ettheltnyttliv. Felicia och hennes pojkvän Carl fick i onsdags en liten flicka och jag är så otroligt glad för dem!!! Vilken otrolig känsla, ett eget litet barn! Stort grattis igen Felicia och Calle och STORT LYCKA TILL MED ALLT!


HAHAHA!

Som jag nämnt förut så hade jag ju en blogg innan denna au-pairbloggen. Den bloggen hade jag från juli 2007-augusti 2010. Den bloggen är låst nu eftersom jag inte skriver i den längre och aldrig kommer göra det igen heller, dock så har jag kvar den eftersom det är så otroligt kul att läsa gamla inlägg jag skrev förr.

Hittade detta otroliga inlägg som Ida skrev på min blogg för 2 år sedan, februari 2009. Såhär stod det:


Gästskribent
Jag har fått äran att vara gästskribent en natt som denna och jag känner mig stooooolt :D Jessica står framför mig och hon är som alla redan vet min absolut bästa vän. Hon har bjudit med mig på denna resa (till malmö) och änsålänge har vi haft det hur mysigt som helst. Okej, vi trivs inte så bra i flintskalligas sällskap, men detta är sånt man får ta. hahahaha. För tillfället sitter vi i hennes systers lägenhet och käkar rostade mackor (mmmmmmmh testa detta!) hahahahahaha, om det är någon dum jävel där ute som inte testat det redan... Vi sitter här fulla och glada och jag tänkte passa på att berätta lite om min underbara vän jessica magnusson.

Hon är:
- vi har väldens bästa "connection" till varandra, för jaaaag förstår hur hon tänker utan att hon behöver säga det.
- jessica är en modeinriktad tjej som kan mycket om mode och det är bra för det kan inte jag, så hon hjälper miiiiig (vilket ängel!)
- hon har världens sämsta humor (umgås med cissi så förstår ni varför)
- hon har världens konstigaste matvanor (umgås med henne en dag och ni förstår varför)
- hon ser fruktansvärt dåligt (fråga henne vad skylten tio meter framför er betyder och ni förstår varför)
- hon har världerns stökigaste rum (besök henne utan att hon är förvarnad och ni förstår varför)
- hon har en mycket rolig hobby (denna delar jag med henne och fråga tina så rodnar hon)
- vi är så lika men samtidigt så olika så det är helt sjukt. jag älskar henne så det gör ont i mig. hon är vet allt och mig och jag vet allt om henne och jag älskar henne precis för den hon är. HON ÄR BÄST.

tack och hej nu ska vi gosa i sängen, pusssss alla läsare från ida<3


HAHAHA, sitter här och skrattar för mig själv, hur kul är det inte? :D


BARNKALAS!

Igår hade vi barnkalas för Artemis här hemma. Det var en massa barn, dubbelt så många föräldrar och en del släkt. Barnen lekte massa lekar, sprang runt, runt och runt i huset i all evighhet och vi åt massa god mat och tårta. Vi avslutade med fiskedamm som var en storfavorit! Fiskdamm är ju en svensk grej så alla greker blev riktigt imponerade!

Här är lite kort från kalaset. Tog nästan inga kort då fastern Vasia var storfotograf med henne grymma kamera så det räckte :D


TODAY

Vaknade upp idag med huvudvärk och enda tanken var "nej Jessica, du får INTE bli sjuk!" Det är nämligen ett virus som går runt och väldigt många har feber och hostar. Min familj har varit sjuk, nu är Breeynn sjuk, Fotis är sjuk osv. Så det är konstigt att personer jag träffar så ofta är sjuka men jag har klarat mig så bra. Jag vilade en stund till och sen när jag steg upp så var det genast mycket bättre.


Sen blir man också pigg när man ser att det är strålande sol ute. Så jag satte mig på en stol på min veranda och bara njöt. Solen stekte verkligen men i luften var det kallt, så jag satt med filt men det var riktigt skönt. Tog mig också en lång, välbehövd promenad efter det och nu är jag tillbaka hemma. Har gjort mig en tonfiskwrap, men orkade inte ens halva och nu är huvudvärken tillbaka. Då jag inte tycker att huvudvärkstabletter riktigt funkar så bra så är det enda botemedlet att endast vila, så nu ska jag vila ett tag.

Tänkte blogga lite om Artemis barnkalas igår men det tar jag sen, riktigt kul var det iaf! :D Ha det grymt så hörs vi senare! 


LEV MEDANS DU KAN :D


FINA FLICKOR!

Ida & Frida ringde förut, hur glad blev jag inte?! :D Fick även snacka med Fanny! Alltid lika kul att höra ens kära väninnors röster :D


DOG POUND

Kom precis hem från Christine och Fotis nu, vi har haft filmkväll. Vi tittade på filmen Dog pound och om du inte gillar dåliga avslut på filmer så kan denna film göra dig besviken. Är det något jag hatar med filmer så är det dåliga avslut, men dock var denna film riktigt sevärd!!

Om jag ska berätta snabbt vad den handlar om så handlar den om ett hemskt liv i ett ungdomsfängelse och filmens budskap kan endast varit att: " fucka inte upp dit liv", då kan det gå riktigt, riktigt illa.


 4/5 stjärnor av mig!


SANDRA GUSTAVSSON

Fortsätter min härliga påbörjan på, the friend of the day.
Och den lyckliga idag är... Sandra Gustavsson!!!!


Min absolut galnaste vän! Men guuuud vad kul vi har tillsammans. (Vet dock inte om jag ska skratta eller gråta pga. att jag endast hittade ett normalt kort på oss på min dator.)


CREEEAAP

Smög runt på Facebook förut och vips så hittade jag lite random bilder på mig på några randoms facebook. Dessa hittade jag bland annat från Bulgarien 2009. Måste fortsätta kolla runt någon annan dag, rätt så kul att hitta gamla bilder på en själv och ens vänner bara sådär, haha! Även fast bilderna kanske inte är världens vackraste eller gör en sådär stolt precis men... kul är det och det räcker :D


KLARA GUSTAVSSON

Sitter här och kollar igenom alla mina bilder på datorn. Fick ett enorm sug att bara publicera bilder på mig och vänner sådär lite random. Först ut får du vara, KLARA GUSTAVSSON!


Världshistoriens mest omtänksammaste människa! puss <3



Dags att sluta detta romantiska inlägg lite mindre romantiskt, dags att duscha! Sen publicerar jag ännu ett inlägg på mig och någon vän :D


Nu är det dags för fredagsmyyyyyys...

...rätt go sång ändå, ni kan också lyssna på den om ni tycker på play nedan.



Jag har haft ännu en bra dag här i Grekland! Var först barnvakt för Filippa under dagen. Skypande en stund med Ida också, Ida tyckte Filippa var bland det sötaste någonsin, ja hon är jättesöt! (Det gulligaste var väl ändå när hon klappade Ida, via dataskärmen, haha).

I eftermiddag har vi haft fullt upp med att förbereda inför Artemis barnkalas som är imorgon. Vi har förberett lite av de sakerna som man kan förbereda sådär dagen innan, som t.ex. tårtbotten.


Och nu har jag precis gjort iordning mig, jag och Breeynn (och Christine?!) ska till en bar, favoritbaren Plus. Ta ett glas vin eller två, men inte mer än det. Imorgon är ju kalaset vilket kommer bli riktigt bra hoppas jag. Vi har en del att fixa imorgon förmiddag, så ska upp i tid. Massa barn, deras föräldrar, släkt och även Breeynn kommer på kalaset :) Man kan verkligen säga att Artemis längtar tills imorgon!! Tänk själva när man var i den åldern, det fanns ju absolut INGET bättre än kalas och... TÅRTA! ;)


Dag 20 – Den här månaden.

...har det gått 3 dagar på. Men jag har shoppat, träffat vänner & firat Artemis som fyllde 5 år idag :D

Övriga tankar om månaden:
Den första februari 2011, helt konstigt känns det.
-Hur hamnade vi på år 2011?!
-Hur snabbt gick inte januari?!

 

Now February
Illustration by Pixelgarten


THANKS BREEYNN JOHNSON

Åh, vad jag tycker om min amerikanska kompis. Hon målar teckningar på oss tillsammans (nej, hon är inte 3 år, hon är 23!!)


GRATTIS SÖTIS!

Idag fyller Artemis 5 år, stooooor tjej :D


About today

Ligger här och funderar på om jag ska stänga av datorn och försöka sova, trots att jag inte är så värst trött eller om jag ska titta på något webbtvprog. och bli trött efter ett tag. Blir nog alt. nr 2!

Har haft en bra dag, var först på postkontoret i Alimos och skickade lite paket till Sverige och Tyskland, undra vilka som får post de närmaste dagarna... ;) Sedan mötte jag Christine på ett café som heter Stardust. Första gången vi gick till det caféet och definitivt inte sista, det var riktigt mysigt.


(Riktigt söta tjejer... glada i alla fall! :D)


Sen tog vi en promenad till en annan del av Alimos, utförde några ärenden som t.ex. gå till apotektet. I stort sett alla apotek kommer nämligen strejka om några dagar under en veckas tid, så dags att passa på att köpa några "måsten". (Btw, hur tråkigt är det inte att köpa vissa saker som man bara måste ha som kostar massa pengar? BLÄÄÄ!)




Jobbade i eftermiddags, jag och Artemis kollade på Nils Karlsson pyssling, gud vad länge sedan det var jag tittade på den filmen! Tyckte dock att råttan var superläskig när jag kollade på filmen förr, tur att jag får bevis att jag har mognat, råttan är en lätt match nu ;). Sedan var vi på en leksaksaffär jag, Theodora och barnen och köpte lite saker till Artemis födelsedagskalas, hon fyller nämligen 5 år imorgon!! :)



Dags för lite webbtv nu då, kanske något bra humorprogram eller kanonmysiga programmet Familjen Annorlunda. Heeejssveeejs!


SHOPPING!

Det är bara den andra februari och pengarna för halva denna månaden är redan slut (så kan det går när inte haspen är på!) Har dock köpt 7 födelsedagspresenter, så inte så konstigt att de redan är gone, right? Sen har jag köpt lite saker till mig också, bland annat blusen och klänningen nedan. Blusen kostade 5 euro på rean, kap? Klänningen kostade 27 euro, vilket också är ett riktiga bra pris. Klänningen kan dock endast bäras när jag fått lite färg, annars smälter den in med huden vilket är halvsnyggt ;).


(Bilden ger dock inte kläderna rättvisa!)


RSS 2.0