Resor bloggar Mitt greklandsliv -

TODAY:

- Lekt med två söta små flickor.
- Lagat panerad fisk.
- Gått en mil med Breeynn.
- Haft hundra tusen tankar i huvudet.


KEEP YOUR HEAD UP

Keeping your head up to the sky!
Keeping your mind stay alive,
Keeping your wings so we can fly,
Keep your head up, tonight!
Keeping your head up to the sky,
Are we could just rise up, tell me now?
Give me your wings so we can fly!

DAGS IGEN.

Har knappt varit ute idag men det är tydligen ganska varmt, så ska strax byta om och kila till Breeynn. Vi ska ut på långpromenad!

HÅRFÄRGSPROBLEM!



Egentligen har jag redan bestämt mig, men vad tycker ni? Ska nämligen färga håret snart. Ljust? Mörkt? Kanske något i mitten?

VECKODAGSPROBLEM

Vaknade strax innan åtta idag och min första tanke efter kollat klockan var "vilken dag är det idag?". Jag hade ingen aning om det var måndag, torsdag, lördag eller vad du nu kunde vara. Efter en stunds betänketid kom jag på, tisdag! Ni vet när man hade sommarlov m.m. så höll man aldrig koll, sån är jag ungefär jämnt.


Idag ska jag iaf leka med Filippa på förmiddagen, jag ska laga mat, sen kommer Artemis hem från dagis så då blir det lite lek även med henne. Sen får jag se vad som mer ska ske, om jag inte är för lat borde jag passa på att träna idag igen!

Dag 19 - Lista tre hunkar.

Fyra små pojkar fick det bli, nämligen: Chace Crawford, Wentworth Miller, Chad Michael Murray och Channing Tatum.

FIN, FINA FRIDA!

Det är en otroligt glad tjej som sitter och skriver här nu. Har precis Skypat med en av mina absolut närmaste vänner, Frida Lindman. Vad vi snackade om låter jag vara osagt, men våra vänner kan nog lista ut vad ändå. Sen hade vi ett gemensamt danspass också som spårade, EN ANING!


BEHÖVLIGT TRÄNINGSPASS!

Har precis varit ute och powerwalkat, stalkade en 40 medelsgubbe för hålla jämn fart hela tiden. Nu för tiden kan jag nämligen börja slöa lite efter ett tag på promenader, men har jag någon att hålla upp tempot med så går det skitbra. Då får jag istället behov av att gå före den människan, vilket jag gjorde så det var bra, han höll faktiskt högt tempo. 


Sen gick jag tillbaka hem och körde ett bra mag-, och ryggpass vilket var skönt, MEN! Åt pannkakor med Theodora & barnen precis innan jag gick ut så nu känner jag att mina tre pannkakor snart kommer upp, halvbra ;) Men jag ska nog hålla dom nere, dricka lite vatten och "slänga" mig i duschen, VÄLBEHÖVLIGT!

VILKET VÄDER!!!!!!

TÄNKTE VILA MEN JÖSSÖS, VAD DET ÅSKAR!!! DET VERKLIGEN DUNDERBRAKAR!!!!

TJEJER ÄR GREJER

puss på er!

TONIGHT

Ligger och kollar på Bachelorette just nu i väntan på att mina värdföräldrar ska komma hem. De har spenderat en lång weekend i Köpenhamn nämligen. Filippa sover som tur var som en stock och jag bara sitter här och kollar webbtvprogram efter webbtvprogram. Hade planerat att skype med folk ikväll då skulle sitta vid datorn hela kvällen, men i stort sett ingen va ju online.  (Påtal om det, nu ringde Klara på Skype precis, haha! Ska snacka med henne, bloggar bättre imorgon!)


:D


NU:

Fattar inte hur, men på något sätt lyckas vi alltid åka till stranden sent? Jaja, nu ska ja hoppa in i duschen, promenera ner till Breeynn, hämta Alexandra på metron, åka spårvagn till Voula och sen hoppa in i en bil mer söderut. Hoppas vi iaf är framme vid stranden kl. 13.30!


MORSDAG ♥



Fin, fina mamma <3<3<3

!!!!!50!!!!!


Dag 18- Någon jag tycker om.



Min underbara, världens bästa & snällaste bror <3

FREDAGENS KALAS!

Som nämnt tidigare så kom lite tjejer över igårkväll, vi hade en liten hejdå-fest för Alexandra. Alexandra åker nämligen till en grekisk ö (Mykonos) för jobb i sommar, en RIKTIG party ö så att hon lär ha kul är nog bara förnamnet. Iaf, var riktigt kul igår, vi lagade massa mexikansk mat (URGOTT), lekte drinklekar m.m.


Efter detta kilade vi ut, vi skulle egentligen till en klubb men vi ändrade oss. Vi åkte till stranden istället, Arialenas pojkvän, kompisar och bror var nämligen där, några badade, några chillade. Jag själv satt på en solstol och frös, haha, nejdå, hade lite springtävlingar och annat skoj, men något nattdopp blev det i alla fall inte för min del.

ÄLSKA SIESTA!

Ligger hemma och vilar just nu, hur skönt som helst kan jag medge. Har haft en riktigt bra dag och gårdag också. Idag har jag umgåtts med Breeynn och Alexandra. Vi har spelat volleyboll på stranden med ett gäng grabbar, skitskoj! Efter det så tog vi ett dopp i havet och detta var första gången jag faktiskt "simmar" i havet, förut har det bara blivit ett snabbt dopp in och ut.

Gårdagen var också riktigt nice, men lägger in bilder och berättar om det senare. Är FÖR trött för det nu!! :)

PARTYYYYY!

Tjejerna kommer snart över, vi ska äta mexikanskt och dricka vin här hemma hos mig. Sen blir det utgång!

Kan också erkänna att jag känner mig blondare än någonsin!
Oj, vad solen kan göra!!

DIGGILOO DIGGILEY

Precis hemkommen från stan och jag hann nästan innanför dörren innan det hann att börja spöregna och bli åska. Nu diggar jag låten nedan och bakar en kladdkaka ;D


BLIXT OCH DUNDER!

Vaknade upp att regn och åska, halvkul. Igår var det likadant, spöregn, blixtar och åska. Skillnaden från igår vad bara att igår var jag dum och gav mig ut på promenad, skulle till Breeynn, det slutade att hon fick åka och hämta mig. Det åskade så mycket att blixtarna och åskan kom i stort samtidigt och jag hörde ett sånt otroligt "BRAK" att jag blev helt livrädd, jag är egentligen inte rädd för åska överhuvudtaget.

Idag ska jag möta Elin i stan och som tur är så slutade det precis åska, annars hade jag inte velat ge mig ut. Hur jag kände igår var bland det värsta så aldrig mer gå ut när det åskar så pass! Men som sagt, ingen åska, inga blixtrar, NU KILAR JAG!


LAUGH YOUR HEART OUT


MOVE ALONG


Vissa dagar är de gamla låtarna de bästa, idag är en sån dag. Men detta är i alla fall en låt jag aldrig tröttnat på. 

Annars kan jag säga att jag precis är hemkommen från en bar, har tillbringat kvällen med Breeynn, Arialena, Jasmine och Georgos. Vi pratade om framtidsplaner och annat intressant. Det känns så konstigt att ha dessa fina vänner och om mindre än två månader så är de bara borta... Eller ja, jag kommer såklart ha kontakt med dem men det blir inte precis samma som förut.

Det känns också ganska ensamt här i huset, är nämligen själv hemma. Barnen är med farmorn och mormorn och mina värdföräldrar är i Köpenhamn. Nu ska jag sova, är supertrött! Imorgon är en ny dag och jag har som planer att träffa Elin i centrum, baka och förmodligen party på kvällen, woho!

VÄDERUPDATE

Regn, blixtar & åska, sån härlig torsdag har jag. Hur har ni det??

LEKER MED LILLA GALNINGEN :D


Dag 17 - Planer/drömmar/mål jag har.

När jag svarat på frågor om detta förut har jag alltid svarat, flytta utomlands och få bra betyg i skolan och det är med lättnad i hjärtat jag kan svara att jag upprättat detta!

Men, det finns alltid mer saker jag vill göra, bland annat: 
Planer - Färga håret mörkbrunt.
Drömmar - Jobba i Magaluf nästa sommar.
Mål - Komma in på studie-, och yrkesvägledarutbildningen i höst, få ett bra jobb i framtiden och det vanliga, bilda familj och vara LYCKLIG.



PROTESTER I GREKLAND

En vän frågade precis mig hur det var med krisen i Grekland, hon hade läst någonting på Aftonsbladet. Det pågår nämligen protester runt om i Grekland, mest folk är det i centrum av Aten (Syntagma).

För mer info så tipsar jag er om bloggen Grekisk sallad, som skrivs av svenska Eva som bor i Grekland. Hon skrev väldigt bra om hur det är att var svensk i Grekland, mycket nyheter om Grekland och en massa annat som har med Grekland att göra.

Denna bild är även tagen från hennes blogg, här ser man massa protestanter utanför parlamentshuset.

FUTURE


Dag 16- Något som får mitt hjärta att smälta.

Fortsättning på listan jag håller på att fylla i, jag är dock ganska seg med den som ni säkert märkt.

Okej, något som får mitt hjärta att smälta är välgörenhet, speciellt då det inkluderar barn. Något jag är mycket svag för är är barn som lever i fattigdom och det som alltså får "mitt hjärta att smälta" är de goda som bidrar och hjälper dessa barn. Jag kommer garanterat bli "fadder" åt ett barn i ett fattigt land när jag får ett riktigt jobb sen, det är det minsta man kan göra!



Vill du också bli fadder? Det finns mänger med olika organisationer man kan hjälpa igenom. Genom att trycka på bilden ovan så kommer du direkt till Plansverige, annars kan man hjälpa genom t.ex. SOS barnbyar, ActionaidBarnfonden m.m.

MATTYAS


STUDENT & BALSNACK!

Som nämnt i tidigare inlägg så Skypade jag med min kusin Rebecca förut. Vi snackade en hel del och studenten och balen som hon sa ta om 2-3 veckor.

Rebecca har precis varit på studentresa i Ayia Napa, hon hade självklart skitkul, vilket jag också VERKLIGEN hade på min studentresa till Magaluf. Jag och Rebecca snackade även om allt fix det är inför studenten, olika klänningar man ska ha, olika skor, olika väskor, hur håret ska vara uppsatt, ja det är så otroligt mycket saker som ska ordnas med. Man vill verkligen att allt ska vara perfekt denna dag.



När jag tog studenten den 4 juni 2010 kan jag nu efteråt säga, helt utan tvekan att det absolut var en av de bästa dagarna i mitt liv. Även balen var rolig, men mest en upplevelse och ett sorligt Hejdå till många fina vänner, men även det, absolut top 5 dagarna i mitt liv. Studentdagen kanske 1a, HERREGUD, VILKEN BRA DAG.

TODAY:

- "Jobbade" på f.m., va ute och gick med Filippa & även Breeynn som blivit nyfrillad kom förbi också sa hej.
- Ikväll har jag och Breeynn varit i Glyfada, käkat lite flöt. 
- Nu väntar jag på att min saknade "lilla" kusin, Rebecca ska komma in på Skype :D

Vi i julas.




GODMORGON

Kan inte fatta att det redan är den 24 maj, dagarna bara flyger iväg!! Gick iaf. upp kl. 07.58 idag, åt frukost och nu värmer jag mjölk till lilla Filippa som sover, men inte länge till, nu ska jag väcka lilla pluttisen!!

56


ACTION


ÄVENTYRSSÖNDAG

Halvsover framför datorn just nu, tänkte egentligen stupa i säng direkt när jag kom hem förut men så blev det inte. Har kollat på Big brother tillsammans med Klara över Skype (kändes nästan helt som vi var bredvid varandra) och nu tänkte jag lägga upp bilderna från idag.

Var, som nämnt tidigare inlägg, på klippdykningstävling idag. Jag tänkte delta först men ångrade mig sen, skulle va så synd för de andra grabbarna att förlora så stort. Skämt åt sidan, de var grymma! De slängde sig ut på olika sätt på 27 m höjd. De tävlande var från överallt, USA, Ryssland, Italien, ja, det var en riktigt stor internationell tävling (finns det svenskar som tävlar i detta? Isf, vart va ni?? Ville ju ha någon att heja på!).

Bilder och lite mer om det kommer nedan, första bilden får jag väl beskriva först. Åkte ganska långt bort från Aten idag till en strand som heter Poros eller något liknande. Var där tillsammans med Breeynn, Giorgos och Vassilis och Vassilis hade sin surfbräda med vilket var coolt, och de var massa andra surfare där så något att titta på hade man ju alla fall. Tog en kaffe och låg och solade en liten stund innan vi sedan åkte vidare till klippdykningstävlingen.


Tävlingen var, som sagt ovan, helt grym! Det var så otroligt mycket människor överallt, nere på marken (som inte syns på dessa bilder) så fanns det små barer m.m. som bl.a. sålde Red bulls, då detta var ett Red Bull event. Men det var så otroligt mycket folk att man inte fick plats där nere, så det stod folk överallt på bergen och tittade.

Vilket vi också gjorde till en början, men det var inte precis att "bara klättra upp" utan alla kämpade med att ta sig upp på bergen, det var brant, man gled i skorna, fick rivmärken av buskar, hoppade dit och dit, ja, det var en riktig utmaning. Efter en liten stund med att stå på bergen blev vi sugna på att gå ner till baren och som tur var så hittade en liten genväg ner från bergen med ännu mer utmaning "att försöka ta sig dit", gick dock bra och sitter "bara" med sådär 10 blå-, och rivmärken nu, den kunde varit värre. Vissa slog sig rätt rejält av att gå där, haha.


Lite bilder på de GALNA människorna som deltog i denna tävling, då man knappt ser dem på den vanliga bilden så har jag även soomat in dem så ni ser bättre!


Vi "nere på marken", Red Bull var som "heaven on earth" detta ögonblick!


Och lite skoj på vägen hem....



TILL SIST....
...RED BULL GER DIG VINGAR!

 


CLIFF DIVING

Riktigt härligt ute idag, men inte ska jag till stranden inte. Nej, ska kolla på en klipp-dykningstävling, hur coolt kommer inte det bli?

orlando duque athens training.jpg
Picture: http://www.redbull.com/cs/Satellite/en_INT/Event/Red-Bull-Cliff-Diving--Greece-021242941890415

23 ÅR!

Idag har mamma och pappa varit gifta i 23 år, GRATTIS!


NÄR MAN FÅR LITE TID ÖVER!










TIMOTEIJ - HET MUSIKVIDEO!

SÅ OTROLIGT BRA!!!!


Och herregud va snygg du är Cissi!!! Ni alla tjejer är det :D Och lilla Jullisbullis som också syns!!! :D

KOLONAKI NIGHT!

Lovade igårnatt att bilderna från igår skulle komma upp & här är de!

Hade riktigt, riktigt kul igår. Vi var ute i ett område som heter Kolonaki som ligger i centrala Aten. 


MOLN ☁

Vakande tidigt imorses och tänkte väl i stort sett äta frukost och sen gå till stranden. Tror ni inte att det är hur molning som helst då?!?! Just nu sitter jag ute, för varmt är det ju fortfarande men jag ser inte en enda glimt av den blåa himlen för alla moln!

Vi tar väl och lyssnar på "Små lätta moln" och hoppas att det spricker upp, jag vill till stranden!

KVÄLLEN & TELEFONKOMPISEN!

Kom precis hem från en riktigt bra utekväll. Breeynns kompis Giorgos (grek men bor i Italien nu) är här i Aten nu så vi var ute med han och hans kompisar (bilder kommer imorgon).

Som många andra kvällar har slutat de senaste tre veckorna så blev det också ett samtal med min goa, gamla vän Edvin som befinner sig i mitt paradis, Magaluf. Han festar järnet såklart, alltid lika kul att höra vad han har för sig. Denna gången befann han sig på Grabbarna grus beach club (jag är inte avis, nejdå)....

Edvin lille, värd en bild!!


SOMMAR, SOL OCH....

...myggor!


Välkommen till kroppen härliga myggbett, inatt fick jag mina tre första på handen & benen. Har dock lyckats hålla mig myggbettsfri länge jämfört med t.ex. Breeynn som har massor eller Filippa som också har en hel del.

LEV IDAG, DET KAN BLI DIN SISTA...?!?!

Sitter här och tänker på hur jag ska spendera min kanske sista dag i livet, ja ni alla har väl hört att jorden ska gå under i morgon enligt några bibelkännare.

Vill väl då passa på att tacka alla som gjort mitt liv så otroligt great och idag ska jag njuta till fullo av sista, hela dagen!!!


Eller vänta!
Nej, jag tror verkligen inte att jorden går under, men ändå, är faktiskt lite spänd haha. Undra hur Harold Camping (han som sa att jorden ska gå under) ska spendera denna dag, hmm... han kanske spenderar den men hans nära och kära, en massa onyttigheter och skoj, eller så sitter han bara hemma, nervös och väntar in när jorden går under. 
Och tänk sen när jorden faktiskt inte går under, undra hur många som knackar på hans dörr och säger - ÄGD! Kanske inte många, men det hade ja gjort...

Så, kram på er alla, njut av er sista dag ;)

TODAY:

- Har varit otroligt trött idag utan någon egentlig anledning.
- Förmiddagen så plockade jag iordning i mitt rum.
- Var även på Jumbo (kan jämföras med ett litet GeKås).

- På em. såg jag film (Nils Karlsson pyssling) med Artemis.
- Var på Artemis simlektion tillsammans med Theodora & Filippa.

- Ikväll har jag skypat med Frida.
- Om en kvart har jag även en skypedate med Ida.


ABSOLUT SOMMARFAVORIT!


Dag 15 - Femton random fakta om mig själv.

Jag vet att det står femton,
men jag glömmer ton
och tar fem, det räcker!


1. Jag saknar min fisk Glenn & vill ta med honom till Malmö när jag flyttar dit.

2. Jag tror på karma.

3. Jag har ätit myror (doppade i choklad). 

4. Klarar inte av att någon tar mig under fötterna då jag är extremt kittlig. Jag får riktiga panikattak om någon gör det och signaler som "I have to kill this person" åker upp till min hjärna, jag dödar dock aldrig någon på riktigt.

5. Sitter och tänker på hur normal jag lät genom att medge denna random fakta just nu, men det är väl lugnt.


Denna söta bild tyckte jag passade in med texten...

VISSTE DU...?

... att i USA är det enligt lag förbjudet att knuffa en älg ur ett flygplan i Alaska?

Härlig lag va? Bra att ha.........

PRECIS BAKAT SCONES!

Har kännt för att baka de senaste dagarna och idag då jag ej ska laga lunch och bara hemma med Flippa så passade det perfekt. Och för att inte vara allt för onyttig så bakade jag bröd, det var MUMS!


18:DE

Detta datum, den 18:de maj betyder mycket, mycket.

Det var exakt 1 år sedan idag jag och 7 andra mycket spända och glada tjejer åka på studentresa till Magaluf. På detta datum har också en speciell relation till en av de personer som åkte med på resan som jag innan, inte kände så bra nämligen Sofie Wetterbrandt. Igår gjorde vi detta datum (18:de maj) till "vårat datum". Efter denna resa har vi nämligen varit grymt bra vänner och we know, we always will.


Idag den 18 maj är det också endast två månader kvar tills jag och tjejerna åker till Mallis igen, kommer bli riktigt roligt! Men... detta datum innebär också att jag lämnar min värdfamilj och alla mina vänner här i Grekland, så ett datum med både lycka och sorg!




TIMOTEIJ - HET

Här kommer, om du missat Timteijs nyaste låt Het. Grymt bra!!!!!



Du är GRYM Cissi!

GOODMORNING SUNSHINE!



En skål med havregrynsgröt & ett kopp kaffe senare. Nu ska jag väcka lilla pluttFilippa, inte kan hon sova hela dagen heller ;).

TODAY:

- Promenerad och lekt i trädgården med Filippa.
- Lagat paneradfisk & potatis.
- Lekt prinsessa/prins med Artemis.
- Varit ute och gått med Breeynn.
- Var på Starbucks med flickan nämnt ovan.

Eeeeeh, CREAPY US!!

IDAG FICK JAG ETT....

...PAKET HEMSKICKAT!!

Såhär såg det ut:


I paketet var det ett grönt linne som jag fått av mamma, tack!! Och en döskallering som jag vann på en bloggtävling tidigare.


TACK MAMMA!

DÄR SER MAN!

Varje morgon (i stort sett), vaknar jag och jämför vädret mellan här i Alimos, Grekland och Falköping, Sverige. Förra månaden hade ni tur! Denna månaden har vi det uuuuunderbart (lite regn gör inte så mycket, det är iaf varmt...)


BÄSTA LÅTEN JUST NU!


TIME FOR BED!

Godnatt allihop, jag stupar i säng nu (innan tolv för en gångs skull!!!)

Bild tagen i lördags

OPTIMISM! ❤


STUDENTRESA MEMORIES

Idag åkte min "lilla" sötnos kusin, Rebecca på studentresa till Ayia Napa. Själv åkte jag förra året på studentresa till Magaluf (så klart), tillsammans med 7 andra toppentjejer och det var en helt galet bra resa. 

Får väl skicka en liten hälsning till Rebecca, men den kommer inte lyda som hälsningar min vän Frida sa till hennes lillasyster som skulle utomlands "gör inte något jag inte skulle göra". Visst, det stämmer delvis men "Rebecca, gör mycket mindre än vad jag skulle göra" hahahaha, ne jag skoja. Hoppas du har det skitbra!!!

Lite bilder från studentresan jag & tjejerna åkte på förra året:


DETTA GLASET...


IDAG:

- Kom hem vid 6.00 fr. Jessicas fest.
- Vaknade vid halv 12.
- Åkte till stranden med Breeynn, Jessica, Vicky och Elin.
- Var riktigt varmt & gött idag ca. 25 grader.
- Åt ute på en mexikansk restaurang sen, MUMS!


AU-PAIR FRÅGOR

Några frågor som kommit in:

Genom vilket förmedling hittade du din värdfamilj i Grekland?
Gick inte genom en förmedling utan privat. Hittade familjen genom www.aupair-world.net.

Jag ska åka som au-pair i juni, har du några speciella tips att ge?
Hmm, man kan ju alltid söka upp andra au-pairer eller folk dit man ska flytta innan man åker. Alltid kul att hitta någon vän eller så innan vilket känns lite tryggare. Jag sökte på google, facebook och i stort sett allt för att hitta något bra och hittade tillslut en grupp på facebook som hette "Foreign girls living in Athens", där träffade jag Breeynn.

YESTERDAYS PARTY

Igår hade Jessica (en kompis här i Grekland som egentligen är från USA) houseparty med tema. Summer is here. Va riktigt, riktigt kul! En massa bilder kommer nedan!


Ovan: Ja, Breeynn & Jessica på en av hennes tre balkonger.


Vi drog igång en Limbotävling vilket var SKITKUL!


På bilderna ovan är bilderna på vinnarna, Alexandra och jag, woohoo!


Segerbild!


Lite toakort på småtimmarna....


Love och jag.


Lite armhävningstävling blev det också. 


Armhävningstävling. Jag mot Fotis!

Mer armhävningstävling, jag mot Georgos. (Jag visade verkligen den manliga sidan av mig själv under denna fest.)


Breeynn ville också prova!


Lite mer bilder. Fick dock bara en fjärde del av folket på partyt på kort, wooops! Riktigt kul med houseparty och riktiga sommarkänslor!

NU BLIR DET PARTY!!!

Now:

ABOUT TODAY

Lyssnar sönder låten Welcome to St. Tropez nu samtidigt som jag gör iordning mig. Ikväll blir det houseparty hos min kompis Jessica vilket kommer bli great. Känns riktigt kul med husfest nu när sommarkänslorna riktigtbörjat komma. Jessicas lägenhet är ganska stor och de har två stora balkonger som kommer vara öppna och hon har även gjort iordning ett "dansgolv" m.m. 

Jag som (enligt mig) lyssnar på sjukt bra musik har valt alla låtar som nu ligger på hennes playlist och ja, det kommer bli great.


Har även haft en riktigt bra dag på stranden. Jag köpte en volleyboll idag så vi spelade ett bra dag, badade, solade, drack iceslush och freddo cappuccino om varannat, ja, dagen va riktigt skön.


Uppdaterar igen innan jag drar, tills dess, ha det gött!

(Ida, tack för skypet ;) Och heeelskotta vad ja saknar att va så brun som du och jag var i Turklandet och dig också, såklart!!!)

NAGELLACK

Sitter här hemma och fullkomligt älskar mitt nya turkosa nagellack från H&M. Dags för dusch och ikväll party, woohooo!

Acceptera min look, precis hemkommen från en dag på stranden = halvfräsch efter badat i havet och legat i sand.

BEACH SEASON COMING UP!


FREDAGSMYYYYYS!

Varför "råkar" man alltid shoppa saker man egentligen inte behöver när man får lön? Jag måste sluta med detta och börja kontrollera mig mer (alltså inte gå i affärer, för annars är det kört).

Köpte i alla fall lite saker jag behövde, som jeansshorts och en jumpsuit. Köpte även en nice väska (kan aldrig vara fel) och ett linne som kanske va lite onödigt, men va billigt ju (då är det väl okej?). Ett ljusblått, grymt snyggt nagellack köpte jag med, det ska invigas genast! Bilder kommer imorgon.

Befinner mig hos Breeynn nu (ovanligt va?). Vi har precis käkat ungsbakade grönsaker och dricker nu lite vin, det är ju fredagsmys! 

Gammalt kort på oss, puss souliiiiie!

FREDDO CAPPUCCINO

Dagens vill ha: En freddo cappuccino (=världens godaste kalla kaffe). Säger bara, lyx den som är vän med mig när jag kommer hem till Sverige, för då kommer det bli en och annan sån kaffe lagad!


JUST NU:

Leker med lilla Filippa, nu time to go out!!


HADE VARIT GÖTT!

Idag känner jag för lite grillmys med tjejerna,
men det tar vi i augusti eller hur! <3


SOMLIGA GÅR MED TRASIGA SKOR

- Gör i ordning mig.
- Ska gå till en skoaffär med Breeynn, är i stort
behov av skor då jag är expert på att gå sönder skor...


Det tar vi lite Cornelis Vreeswijk på:
"Egentligen, vem bryr sig om ett par trasiga skor?"

FAMILY 1 MEETS FAMILY 2!

Del 5 av 5 från besöket. 

Dessa bilder är från i söndags då min familj mötte min familj nr. 2. Vi fikade, lekte med barnen och sedan när barnen lagt sig så åt vi pizza och drack cola & öl.


Bilder från lite lek i trädgården.


Jag tillsammans med min värdfamilj på översta bilden och på den nedersta på min familj + de små barnen jag tar hand om, Filippa och Artemis!! <3

THE RAIN ☂


ÄNNU MER BILDER:

Dessa bilder är tagna den tredje kvällen då vi åkte till Glyfada och åt på en grekisktaverna!!


(Halvkul att pappa är sådär 75 gånger mer brun än mig och jag är den som bor i Grekland... hahaha)

STRANDBILDER:

Del 4 i bilder av besöket.

Alla strandbilder fick ett eget inlägg då det är några få från i stort sett alla dagar. Bleka kroppar fick lite färg tillslut i alla fall. Sverige hade dock varmare väder dessa dagar, men!! Ni kunde inte bada i Medelhavet, det kunde vi! (Lägger in bilderna helt mixat)


Mamma, pappa och Josse var på stranden fyra av sex förmiddagar, jag tre och även Breeynn var med två dagar. Breeynn (som precis som jag) är au-pair hade även med sig lilla Nicolas en dag.


FRÅN I LÖRDAGS:

Fortsätter att lägga in bilder från sverigebesöket jag fick. Nu kommer lite bilder från i lördags. 


På kvällen åt familjen + Breeynn på ett cafe/en restaurang som heter Cabana, ligger precis vid havet och är hur mysigt som helst. 


Sen sa vi hejdå till mamma och pappa och jag, Breeynn och Josse åkte hem till mig och gjorde iordning oss/förfestade.


Vår grekiska kompis hade bokat VIP-bord på en klubb som heter Akrotiri som ligger vid havet. Halva den klubben är inomhus och andra halvan är utomhus med öppet tak m.m. Klubben har inte bara FET havsutsikt utan även en pool, massa barer, dansare och plats för HUR mkt folk som helst. Klubben var helt fullsatt och vi tillsammans med en massa greker, hade ett bord utomhus med en fantastiskt utsikt.


Lite kort från kvällen, hellivat som ni ser!


På den översta bilden är det Breeynn, ja, Josse och Arialena och på den nedre Peter, Arialena, Dimitris, Georgos, Breeynn och Josse.


Partyparty bilder, dessa fick absolut räcka. 


(Mer bilder kommer om en liten stund, nu = DUSCH!)

IT'S JUST LIKE THAT.


MER BILDER FRÅN BESÖKET.

Har skrivit om dag 1 och 2 då mamma, pappa och Josse var på besök men bara lagt in bilder från min kamera. Nu kommer lite mer bilder från dag 1 och 2 fast från mammas kamera.

Om ni vill veta mer om vad vi gjorde dessa dagar så får ni bläddra ner till det tidigare inlägget.

OM MAN ÄR UTTRÅKAD...

...så är det här kul!


SUNNY DAYS

Nu har mamma, pappa och Josse åkt hem till Sverige, eller... de sitter på flygbussen nu. Hann ej säga hejdå till dem idag så sa det igårkväll. Det har varit så otroligt kul att ha dem här och visa massa olika platser m.m.

Ska gå till Breeynn och hjälpa henne med småsaker nu, sen tillbaka hem och i eftermiddag ska jag väl leka lite med barnen och så som jag ej gjort så mycket denna vecka då jag fått ledigt mycket p.g.a att besöket jag fått.


Så, nu måste jag skynda mig! Tills nästa inlägg kan väl ni svenskar skratta er lyckliga för erat underbara väder!

SÖNDAG

Idag är det mamma, pappa och Josses sista heldag. Imorgon bitti åker de tillbaka till Sverige igen. Måste säga att det har varit hur roligt som helst att ha dem här och jag vet att de tycker detsamma. 

Som ni märks (jag också på antalat bloggläsare dessa dagar), så har jag varit kass på att uppdatera bloggen. Men ni förstår hoppas jag. Igår var vi t.ex. på stranden hela dagen, det va ca 23 grader tror jag. Läste dock på Sverigevädret att det var 25(!!!!), men ni får i alla fall inte bada i Medelhavet, pilutta er. 

På kvällen kom min familj nr 1 hit till min familj nr 2 och vi fikade, åt goda kakor och sen lite senare när barnen hade lagt sig så beställde vi pizza m.m. Bilderna från det finns på mammas kamera, jag ska försöka ta med ett USB till dem senare så jag får de bilderna innan de åker hem.


Nu måste jag skynda mig att byta om för idag är blir det ännu en dag på stranden. Mer bilder kommer ikväll/natt då jag förmodligen kommer vara borta hela dagen nu. Men, den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge, right?

Ett tjuvkik på vad som komma skall:

UPDATE:

- Josse sov hos mig inatt! :D
- Nu ska vi till stranden, sådär 1,5 h senare än vi planerat men... så går det när man festat dagen innan.
- JAG ÄR TRÖTT.
- JAG ÄR GLAD.


MAN HAR SINA "POWERDAGAR"

Ikväll VAR jag party, bilder imorgon!!
Godnatt!



BEACHCLUB PARTY!

Dricker vin och gör iordning mig hemma tillsammans med Josse och Breeynn just nu. När alla är färdigfixade ska vi sätta oss ner och hinna förfesta på riktigt lite innan vi drar till en klubb som heter Akrotiri. Där har vi fixat ett VIP-bord tillsammans med några grekiska kompisar.

Jag LOVAR er att imorgon så kommer det bilder och jag kommer berätta om kvällen och även denna dagen. Tills dess, ha en riktigt bra kväll/natt, för det kommer vi!


SNABB UPDATE!

- Går och käkar på hotellet min familj bor på nu, brååååådis!

Hörs senare!!

17.32

- Har blev vaknat från en liten kort vilostund.
- Ska strax börja gå emot mam, pap och Josses hotell.
- Sedan vidare och gymma tillsammans med Josse.

Ikväll ska vi till Glyfada eller Flisvos, vilket har jag ej bestämt än, hmmmm....


FREDAG

Idag skulle det vara egentligen vara sol och 22-25 grader, tror ni det bli så? Nej, självklart inte. Jag jobbar tills ca halv 4 idag och hade planerat att mamma, pappa och Josse skulle gå till stranden och slappa. Undra vad de gör idag istället, slappar på hotellrummet ett tag skulle jag tro, blåser tyvärr ganska mycket ute så inget vidare väder att gå runt och vandra heller.

Jag håller tummarna stenhårt för att det ska vara varmt imorgon, då har vi hela dagen tillsammans!


LITE SÅNDÄR "TRÖTTHUMOR" (min humor)


BRA DAGAR!

Igår kom ju mamma, pappa och min syster Josefine hit till Aten så igår och idag har jag umgåtts med dem vilket är därför jag ej hunnit blogga så mycket som jag brukar. Har tagit lite bilder som jag lovade skulle komma upp idag, min mamma tog dock mest bilder med hennes kamera och de bilderna kommer jag förmodligen få imorgon så då kommer mer. Men här kommer några!

Första bilden är tagen på flygplatsen då de kom och självklart (som jag visste redan innan skulle hända) så började mamma och Josse lipa (för att de var glada självklart). De andra bilderna är tagna på deras hotellrum som var riktigt fint. De bor på Hotel Tropical i Alimos, ca 20 min gångväg från mitt hus.

De tre "ljusare" bilderna är tagna på en rastaurang precis vid havet. Tur som vi hade sken solen upp så varmt och skönt var det. Vi tog även en lång promenad i hamnen och tittade på snygga båtar m.m.
Bilderna till höger är på mig och Josse med varsin urgo drink i handen. Vi gick nämligen till ett café/bar precis vid havet som är riktigt fin efter maten då mamma och pappa gick tillbaka till hotellet. De var ju otroligt trötta då de lämnade Falköping 2.30 på natten och kom fram till Aten efter kl. 15 p.g.a. försenade plan.

Dag 2 - Idag åkte vi in till centrum av Aten, dessa bilder är tagna i Syntagmaområdet.
Halvsletna bilder på halvsleta tjejer. Idag har det varit väldigt molning men inte så kallt. Dock kom det reäla regnskurar och då menar jag verkligen reäla!! Vi hade turen att sitta på ett café då det värsta kom så inte gjorde det oss något. Jag och pappa framförallt som tycker om lite "skadeglädje" tyckte bara det var roligt att se alla andra springa omkring utanför, skrika och bli skyblöta!

Efter lite shopping och fika i Syntagma så gick vi till gamla stan aka. Plaka. Gick runt bland alla turistshoppar och små, söta gator. Vi stannade även och åt lite grekisk mat och drack vin, mums!

Vi fortsatte vår vandring och trots lite skurar så gick till upp till Akropolis, något som är ett stort måste om man är i Aten. Inte nara är det häftigt att se byggnaderna utan även den fantastiska utsikten.

Och de sista bilderna för idag. Tagna för bara några få timmar sen, närmare bestämt 2-3 h sedan. Ikväll käkade vi på en Öl - Restaurang här i Alimos som är otroligt mysig. Drack öl, käkade god mat och hade det mysigt.

Det var lite update om idag och igår, imorgon kommer det förmodligen ännu mer bilder!

KATE NASH ♫

- Jag är helt FAST vet henne och ALLA hennes låtar. Det går inte en minut då jag sitter vid datorn då jag INTE hör hennes röst ur högtalarna. 


I DID IT!

Det absolut bästa tipset jag kan ge till ER alla. Och, It's never to late!

VARDAGSLYX ÄR....

...SKYPEKONVERSATIONER!
Skypade med Klara och hennes "barn" lite igår, söta så!

KANONDAG!

- Åt vid hamnen med mamma, pappa och Josse.
- Skrattade så jag fick magkramp av saker som t.ex. tandkött, katter och smutta shots. (Jag och min familj kan vara lite tokiga ibland, dock älskar jag det om oss!)
- Gått långpromenad bland alla fina båtar.
- Druckigt drinkar med Josse på en uteservering vid havet.
- Varit på "my dear family's" hotel (Tommy och Sofia saknas ju för att få familjen completed, men awesome ändå).
- Var hos Jessica och Fotis med Breeynn.

Lite av bilderna från idag kommer upp imorgon, nu är klockan kvart över två och jag kom precis hem!!

SJÄLVKLART...

...blev min kära familjs flyg hit 2 h försenat, pappa ringde precis innan jag tänkte gå och berättade det. Så nu passar jag på att plocka iordning lite i mitt rum innan jag går. Tänkte gå förbi Breeynn också och föra över lite bilder från min kamera till hennes dator. 

Lägger in en bild jag och söt-Filippas tog precis!
Åååååh, va söt hon är :D

IT'S TIME.

- Åker till flygplatsen och hämtar mam, pap & Josse nu!! :D

SÅ UNDVIKER DU FOLK, PÅ BÄSTA SÄTT

Hahaha, denna tjejen är så grymt jävla rolig!

SOMETIMES TRUTH NEEDS A LIE

Klockan är halv 12 nu och denna tid hade jag väl planerat att lägga mig, ändrade planer dock. Skypade med Ida lääänge och välbehövligt <3 och sen skypade med Josse, mamma och pappa om packning och imorgon (då kommer de hit, JAAA!!!). Så nu så jag hoppa in i duschen, efter det plocka iordning lite i mitt rum och sen ska jag lägga mig framför ett Big brother avsnitt.

Så, här får ni en mycket fin låt av Brandur, godnatt ♥

IMORGON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

+ MAMMA & PAPPA, WOOOHOOO <3

DAGEN HAR BL.A. BESTÅTT AV:

- Promenad med Filippa på morgonen.
- Lekte i trädgården med Filippa (läste böcker och spelade lite kubb, Filippa är 1,5 år så nej vi spelade inte riktig kubb.)
- Lagade köttfärssås och spagetti.
- 2 flög in i huset då jag hade öppet dörren på baksidan, de fick panik när de såg mig och jag fick panik när jag såg dem, men försökte vifta ut dem. De flög då in i fönsterrutorna sådär 71 gånger innan de hann ut, de hann också bajsa X-antal gånger inne i huset av panik, great!

Just nu sitter jag ute i solen, helt underbart. Ganska blåsigt men vinden är bara skön!



Om ett tag ska jag:
- När Filippa vaknar, ge henne lite mat och leka med henne.
- Efter det kommer Theodora och Artemis hem från simningen, då blir det kvällsmatsdags för tjejerna och läggdags.
- Sen lite senare skypedate med Ida.
- Dammsuga och städa min del av huset.

Så, ja, fullt upp idag men inte mig emot. Jag är en sån person som hellre har mycket saker att göra än att inte ha något att göra alls.

HAVET, YACHTEN, POROS

Som ni säkert vet så åkte jag yacht till Poros tillsammans med Breeynn, hennes värdfamilj och vänner till dem lördag-söndag. Har äntligen sammanstället alla bilder från de tre olika kamerorna och nu kommer bilderna jag lovade er.

Bilderna ovan är tagna precis före vi drog iväg. Lite andra båtar i hamnen i Alimos och Breeynn i båten.

Under båtresan underhöll vi oss med att fota.

Jag blev sugen på ett dopp.

I dessa nät spenderade jag och Breeynn en del tid. Låg och tittade ut över havet, drack öl och hade det riktigt underbart.

Puss min fina <3

Lite bilder på hur båten ser ut. Översta bilden till vänster är en del av köket, översta bilden till höger en korridor från ett sovrum till ett annat sovrum som ni äver ser en liten bit utav. Nedersta bilden till vänter är på ett av de tre stora borden som finns på båten och nedesta bilden till höger är på hur en liten del av båten ser ut utvändigt. Bilderna ger dock inte yachten rättvisa då den var ännu snyggare in real life. Yachten är designad av Roberto Cavalli och var SKITFRÄSCH! På båten jobbade det också tre personer, kaptenen, andra hands hjälparen och en värdinna som lagade alla mat, mycket gott!

Efter några timmars båtresa så kom vi fram till vackra Poros.

Breeynn och Nicolas på översta bilden, promenad längs båtarna.

Fina bilder tagna av Breeynn.

Halvsnygga bilder, men ja... Översta bilden till vänster togs när vi alla var ute på en taverna och åt och de två andra små bilderna när jag och Breeynn senare gick till en bar. Bilden nederst är jag och Breeynn utanför yachten.

Dagen efter. Breeynn matar Nicolas på bilden till vänter och bilden till höger är på Dimitris, den yngste medresenären, 6 månader gammal!

Dag 2. Vi åkte runt lite på havet och stannade utanför Ydra, en mycket vacker ö. Nancy badade, vi andra var för fega, var väldigt blåsigt den dagen. Jag kör också, duktiga va?

Sista bilderna. Hade en riktigt bra resa, var riktigt kul att åka lyxyacht och besöka Poros!!!

-♦-♦-♦-

AFTER A HURRICANE COMES THE RAINBOW

-♦-♦-♦-




00.10

Idag har vädret varit helt toppen här! Gick till stranden på förmiddagen med Breeynn, badade inte bara en utan två gånger. Med det sagt så kan jag meddela att detta var årets första och andra dopp för mig. På eftermiddagen gick jag till en lekpark med Theodora och barnen. Det har alltså varit fullt upp idag, dagar det är varmt och skönt ute kommer det bli så, man vill inte missa vackert väder inte.

(Bilder från i helgen kommer imorgon bitti, tog längre tid än jag trodde att klippa och klistra in bilderna från helgen då de kommer från 3 olika kameror)

SOFIE SOFFAN SOFFIS PROPPIS

Min fina vän skriver brev till mig på hennes blogg :D Sååååå glad blev jag Sofie men du, andra stycket, buuuhuuu! Jag är glad för din skull men NEJ, jag har precis varit borta ett år då och sen ska du ev. iväg några månader senare, GUMMAN VAD ÄR DETTA? ;) ♥

"Hej persie.

Hur mår du? Här är allt som det ska vara, upp och ner och fram och tillbaka. Valborg var inte direkt som din valborg men den var riktigt rolig med Frida och Fannys inflyttningsfest och sen plantis. Är nog första gången jag haft roligt på plantis.. som jag kommer ihåg? HAHA! förra veckan skrev du 80 dagar kvar vilket innebär 70 någonting nu och det går så jävla fort så det är inte sant. jag älskar det. 18 juli ses vi äntligen!! Vi saknar dig här hemma, otroligt mycket.

Just det, våren 2012 kommer jag plugga utomlands bara så du vet det. då är det din tur att sitta hemma och läsa om mina äventyr. vart jag ska det vet jag inte än men det blir förhoppningsvis något varmt ställe. frysa är inte min grej har jag insett denna vintern. usch vad kallt!

Dags för mig att återgå till plugget som jag har framför mig innan marketing boken äter upp mig för att jag inte gör något.

TA HAND OM DIG!!

Pussssss, ily <3"


I LOVE U TO :D


2 DAGAR!!!!!!!


ÄNTLIGEN!!

Vaknade upp till solsken och inga moln på himlen. Så fort farmorn kommer hit och tar hand om lilla Filippa så ska jag slänga på mig bikinin och gå till stranden med Breeynn, underbart!

WHAT COMES AROUND GOES AROUND

Gjorde precis ett "karma-test" för skoj skull, mitt resultat:

Jessica, Your Karmic Alignment is: Zen Intuition!
Zen Intuition
Score: 14 You have a direct perception of truth. You are very keen and don't use it to take advantage. When you commit positive deeds, you don't do them to get ahead, you do positive deeds simply because it makes you feel good. Your intentions are almost always meant well and all this positive karmaic energy is bound to come back to you in a great way!

HEEEEJ PÅ ER!

Hemma efter 2 awesome dagar på en lyxyacht! Ska berätta allt om det och lägga in bilder imorgon. 

Kom hem runt halv 9 ikväll och åkte direkt och tittade på bio. Såg filmen "Red riding hood" som var hur bra som helst, rekommenderar den verkligen! Älskar Amanda Seyfried som skådespelare och att de två hunkarna Lukas Haar och Gary Oldman också var med gjorde ju inte precis filmen sämre om man säger så!


3 DAGAR KVAR TILL...

...MAMMA, PAPPA OCH JOSSE KOMMER!!!
JAG ÄR SÅÅÅÅÅÅ GLAD!!!!!





RSS 2.0