Resor bloggar Mitt greklandsliv -

IT'S NEVER TO LATE


I'M LEAVING NOW!

Sitter och diggar denna spotifylista just nu och packar det sista innan avresa. Det är helt underbart väder ute idag, men har inte hunnit vara ute och njuta av solen än dock, har haft fullt upp att packa, duscha och göra iordning här hemma.

Förhoppningsvis är det inte allt för blåsigt ute vid havs så jag kan sola (och kanske bada). Har laddat upp med några tidsinställda inlägg så ni kan överleva till söndagkväll då jag är hemma igen ;)

IMORGON SKA JAG ÅKA YACHT!

Som jag berättade i tidigare inlägg så packade jag, är klar med det nu i stort sett. Imorgon ska jag nämligen åka med Breeynn och hennes värdfamilj på deras yacht. 

Är en hyffsat stor yacht med plats för ca. 14 personer så vi blir nog en del då Breeynns värdfamilj hade bjudit med lite mer vänner. Det ska bli riktigt kul att åka yacht och besöka någon ö, vet dock inte vilken ö vi kommer besöka men det blir bra vilket som!

Nu ska jag sova, skriver mer imorgon innan jag åker! Ha det grymt :D


JUST NU:

PACKAR... ;)


(Varför får ni veta senare, moahaha!)

SISTA BILDERNA FRÅN CHRISSO

Tänkte lägga in bilderna från sista dagen, måndagen den 25 april.


Vaknade upp den måndagen av soligt väder så vi alla passade på att vara ute och leka för förmiddagen.


Jag och Artemis gjorde fina handhjärtan.


Men det finaste var det vi gjorde tillsammans om man får fråga mig. Guuuuud, vad jag tycker om dessa småttisar!

Det var en intressant, rolig och otroligt annorlunda påsk här i Grekland. Skulle önska att alla någon gång kunde uppleva en sån påsk för det var verkligen en upplevelse!

CHRISTINES AVSKEDSKALAS

Lite bilder från Christines hejdåkalas i måndags.



Fina vänner växer inte på träd som man brukar säga, så tur att du inte gör det Christine. Saknar dig vännen, hoppas du har det grymt på semestern i Rhodos nu och stort lycka till i Karpatos och du, vi ses i Sverige i höst!

NEW IN

Var på ett köpcentrum med svenska Elin igår. Fick lön samma dag så "råkade" spendera lite av den direkt, var bara tvungen... 


LEKPLATS-FÖRMIDDAG!

Nu äntligen börjar vädret vända igen och idag har det varit riktigt skönt ute. Jag och Filippa gick på förmiddagen till en lekplats tillsammans med Breeynn och barnet hon tar hand om, Nicolas. Det skiljer ca. 1 år mellan dem, eller för att vara mer exakt 10 månader. De verkar verkligen gilla varandras sällskap, de följer efter varandra, härmar varandra och skrattar med varandra och sen så är dom ju båda två så OTROLIGT söta!!!


Kompisarn Filippa och Nicolas!
(Jag och Breeynn brukar skoja till det och säga att de är flickvän och pojkvän, för hur söta är de inte tillsammans?)

VERONICA MAGGIO ♥


DENNA KVINNA KAN INTE BESKRIVAS...

...HON MÅSTE UPPLEVAS!



Skypade med min helt klart, galnaste vän idag, Sandra Gustavsson. Har inte snackat med den kvinnan på ett bra tag så var riktigt kul. Sen att Sandra är helt störd är en annan 5:a, och att vi två tillsammans är dubbelt så störda är en annan, men jössös vad jag tycker om ná!

VARNING FÖR KÄNSLIGA!!!

Alla vegetarianer, jag varnar er stort, kolla inte vidare och ni känsliga tittare jag varnar er, bilderna nedan kan vara lite "to much". Hoppas inte jag bryter några lagar på vilka bilder det är okej att lägga upp här på bloggen, haha. 

Tänkte i alla fall fortsätta berätta om min påsk i Chrisso och har kommit från till söndagen den 24 nu. 


Denna söndagen var det tidig uppgång, i alla fall för grabbarna i huset. Som jag berättade i tidigare Chrissoinlägg om lördagen, dagen innan så är man i kyrkan kl 12 på natten och går sedan hem och äter och firar att Jesus har återuppstått så det blir/blev ganska sen läggdags den natten så ska man upp tidigt, då för att börja röka/grilla lammen. Jag vaknade dock till strax innan åtta och gick då ut till de andra som gått upp tidigt för att kolla hur de gör när de förbereder dessa grekiska påskdelikatesser. 

Lammen lindas in i ett speciellt papper för att sedan i flera timmar ligga över glödande kol. Lammen måste hela tiden snurras runt så vi turades alla om att sitta och rulla lammen (eller pinnen som lammen sitter fast då såklart). Från klockan åtta till klockan ett skulle lammen rökas/grillas. På bilderna ovan ser ni ja, lamm som ni ser och bland annat mig och barnen som vevar runt lammen över kolet.


Efter en stund kände väl jag och Artemis att det var dags för en paus, då blev det till att plocka blombuketter och göra "tupp, höna eller kyckling" med grässtrån.


Sen back to the lambs! På översta bilden ser ni ett spett med inälvor. Det är blandat hjärta, mjälte, lungor, lever och så, mixat med lite fett mellan inälvsbitarna och runt om är tunntarmen lindad. På bilden längst ner ser ni Kimon som delar på hjärnan, ja, man kan faktiskt äta hjärnan också, detta smakade jag dock inte på.

Ja vet, detta låter väldigt, ja, jag behöver väl inte ens säga hur det låter. Men jag ska säga till er såhär då! Det är faktiskt riktigt bra att man tar till vara på i stort sett alla delar av lammet, då behöver man inte slakta mer lamm. Detta är också otroligt mycket renare än vad t.e.x. DU, stoppar i dig när du äter korv. 


Nu, 5 timmar senare så är lammet klart, detta är ingen snabbmat detta inte! Pappret som lammen är i tas av och sedan grillas lammen utan papper för att skinnet ska bli mer knaprigt.


Efter en heldags grillande och en stor/fet grekisk påsklunch så blev det som varje dag, vila. På kvällen var lite "fest" i byn igen. Dansare uppträdde och dansade grekiska danser, musik spelades och det var en härlig stämning.

SO TRUE... HAHAHA


SKYPAT MED CISSI!

Precis haft ett långt och mycket välbehövt samtal med Cissi. Den tjejen har ääääääntligen fixat Skype och att höra hennes röst var som ljuv musik i öronen ska jag tala om!

Sen fick jag även en sneakpeak på hennes och hennes grupp, Timoteijs nya låt "Het" som kommer ut den 15 maj och jag kan varna er alla för Het-abstinens när den kommer ut, SKITBRA VERKLIGEN!! Jag kommer i alla fall spela låten sådär 24/7 ;)


Saknar dig fina du ♥

LÖRDAG 23/4

Fortsätter berätta om påsken jag firade i familjens by Chrisso.

Lördagen den 23 så var det dags att förbereda lammen inför morgondagen då de skulle rökas/grillas. Så på förmiddagen så var det dags att ta bort lite skinn, trä en pinne från bakdelen av lammet sedan ut genom hjärnan så att lammet ska kunna grillas dagen efter. Att se detta var för mig helt knäppt, men alla andra var ju vana, detta är en stor grekisk tradition. I stort sett alla i Grekland grillar hela lamm på söndagen. Så ja, som ni ser har jag tagit på ett slaktat lamm, på ett härligt ställe, HAHAHA!

På natten gick vi till kyrkan vid ca. halv 12 där var även många andra människor som väntade på att klockan skulle slå tolv. Vi lyssnade lite på vad prästen sa (jag förstod inte ett ord av vad han sa dock) och sedan tände vi ljus (labadas) från en "helig låga". När klockan sedan slog 12 så sa alla till varandra "Xronia polla, kalo pascha, Christios anesti", det betyder ungefär "Glad påsk, jag önskar dig många år, Kristus är uppstånden". Detta säger man och man pussas på kinderna (så gör ju greker ofta, är som våra kramar i Sverige typ). Till svars säger man "Alithos Anésti" vilket betyder ungefär "Sannerligen han har uppstått".

Sedan går man tillbaka till sina hus med sina tända ljus och så är det fest! Vi åt en lammgryta, spenat- och ostpaj, sallad, bröd, ostar och massa annat gott. Grekernas 40 dagars fasta var ju över också, dock är det inte så många som följer fastan i hela 40 dagar, men sista veckan brukar de flesta fasta.

Sen måste jag också nämna en grej grekerna gör med äggen på påsk vilket jag absolut kommer vilja ha kvar som tradition även i Sverige. Ni ser de röda äggen på bordet på bilden ovan va? Med äggen har man en "tävling" om vems ägg som är starkast. Så man slår äggen mot varandra 2 och 2, då kommer en av personerns ägg spricka, sen andras inte. Det ägget som inte sprack tävlar då mot ett annat ägg som inte sprack, tillslut finns det bara ett helt ägg kvar och personen med det ägget är vinnaren! Väldigt roligt faktiskt, trots att jag inte vann!
Sedan efter massa mat och vin så var det dags att lägga sig, klockan var ju ganska mycket då man var i kyrkan 12 på natten och SEN gick hem och firade. Berättar om söndagen lite senare och då VARNAR JAG KÄNSLIGA TITTARE, bilderna där är inget att leka med.

CUT AND TELL


Dag 14 - Mina tio favoritlåtar just nu.

Vincent - The moment I met you



Robyn - Call your girlfriend


Supermarket ft. Medina och Anders Bagge
- Du säger att du älskar mig


Mohombi ft. Nicole Scherzinger - Coconut tree


Eric Amarillo - Om sanningen ska fram


Peter Luts - The Rain


Greg Parys - Why Don't We Just *u**


Dante - Next to you


Lady Gaga - Judas


Claydee & Dimension-X - Call Me

FÖR DIG, CHRISTINE!

Idag flyttar min fina vän Christine ifrån mig här i Aten. Det är konstigt hur nära man kan komma en annan människa på så kort tid, gillar verkligen den tjejer från djupet av mitt hjärta! Christine ska, som sagt tidigare, flytta till Karpatos en mycket fin grekisk ö för att jobba som reseledare. Så har ni vägarna förbi Karpatos i sommar så kanske ni träffar den pärlan!


Vi ses i Sverige i höst gumman <3



Kommer sakna våra normala och mindre normala stunder!!

GLAD *3


PUSS PÅ FÖTTERNA

Personen som uppfann Skype skulle jag kunna pussa fötterna på (och jag avskyr fötter). Hade ett långt, mysigt, halvnormalt, helgalet, Mallissnackade samtal med kvinnan nedan idag. ♥


ALWAYS BE A GOOD ONE!


FREDAG 22/4

Här kommer ännu mer bilder från Chrisso! Fredagen den 22 april, långfredagen så hördes det ett sorgset "ding… dong….ding….dong" från kyrkklockorna hela dagen.


På fredagsförmiddagen blev det promenad till en liten mysig kyrka. Vägen dit är riktigt vacker som ni kan se. I bakgrunden är det massa fina berg och mängder med olivträd.


Dök ner bland träden, va lite hårt att landa men I'm still alive!!


Översta bilderna är från förmiddagspromenaden. De nedersta bilderna är på barnen vid kaninburen och mig och Artemis innan vi skulle till en kyrka på kvällen.



På långfredagen (Megali Paraskevi) så smyckar alla kyrkorna en blomstergrav för Jesus, sedan bärs den smyckade "graven" runt i området och alla människor som kommit till kyrkan har tända ljus och går på led efter. Efter det så gick vi och i stort sett alla andra i byn till en taverna och åt.

Kan ni tänka er?!


TORSDAG 21/4

Har en massa, massa bilder från Chrisso så för att göra det enkelt och bra så berättar jag om en dag i taget. Dessa bilder är tagna i torsdags:


På torsdagen så åkte vi en sväng till Galaxidi (markerat med en röd stjärna) för att gå en promenad och luncha. Det var sååå otroligt vackert där, vilket ni kommer få se på lite bilder nedan. 


På promenad, ja och Artemis på första bilden och andra bilden jag med en bit av Galaxidi i bakgrunden.


Lite bilder på Galaxidi, utsikten runt om och min värdfamilj. På översta bilden kan man se havet och en båt och högst upp på bergen snö. 


Jag och Artemis, det fiiiiina havet och snöiga bergstoppar.


Glass i stora lass! Filippa äter hennes första glasstrut, Artemis är ett stort glassfan (såklart är barn det!) och bilden underst jag, Lambros, barnen, Kimon och Ersi.


Dag 13 - Ett foto på mig och min familj.



Har inte ett enda kort på mig och min familj samlad på denna datorn, frågan är om det finns något sånt kort från de senaste åren överhuvudtaget? Family, vi måste ta kort tillsammans när jag är back ;) Bilden ovan var så nära "ett foto på mig och min familj" jag kunde komma, pappa, mamma, syster, bror och lilla jag på plakatet!

SORRY GUYS!

Ja vet att jag lovade lite påskbilder idag, vilket inte blev av. När jag kom hem från Chrisso så stack jag genast iväg för att träffa mina fina vänner så bilder kommer imorgon, då lovar jag, på riktigt!

Hade avskedsparty för Christine, buuhuuu, min fina vän flyttar på onsdag <3

HÄR ÄR JAG!

Tänkte förklara lite mer exakt vart jag befinner mig just nu, har bara nämnt att jag är i Chrisso men hur många vet vart det ligger lixom?!


Befinner mig ungefär vid det röda krysset.


Befinner mig vid den röda stjärnan.


Och här, i denna lilla söta by Chrisso är jag. Imorgon åker jag dock tillbaka till Aten och imorgon kväll så ni få en massa härliga bilder från Chrisso och mitt grekiska påskfirande.


SNABB UPDATE!

En kort och snabb update frå Chrisso (byn jag är i nu). Har fått tag i internet nu men kommer ju hem redan imorgon så då kommer mer uppdatering och bilder från mina dagar här.

Tänkte i alla fall ge er lite smått och gott om vad jag har gjort: Sett slaktade döda lamm, Tagit på slaktade döda lamm (vilken del av lammet kommer på bild, haha!), grillat lamm i trädgården, besökt kyrkor, ätit den senaste middagen i mitt liv m.m. Grekiska påsktraditioner är roliga och otroligt annorlunda!!

GLAD PÅSK!!




(Tidsinställt inlägg)

GRATTIS MIN FINA KUSIN!


Tänk... i hela 19 år exakt idag har vi stått vid varandras sida ♥


(Tidsinställt inlägg)

NU ÅKER JAG!

Nu åker jag med mammas lillebror och hans flickvän till Chrisso där min värdfamilj redan befinner sig. Ska fira en riktig grekisk påsk där med "värdsläkten".

Vet dock inte om jag kommer kunna blogga något dessa fem dagar då jag är borta eller ej, beroende på om mammans lillebror har med det trådlösa internetet eller ej. Kommer i alla fall lägga in ett eller två tidsinställda blogginlägg i fall att ;)


Ha en kanonbra påsk så hörs vi!! KRAM PÅ ER!

•••


THERE COMES A TIME

Har ju träffat så många, fina vänner här i Aten och tyvärr så kommer det en dag då man måste säga hejdå, till allihop. Har redan sagt hejdå till några vänner som flyttat ifrån Aten men nu blir det mer och mer som åker.

Christine, min fina Stockholms vän flyttar i början av nästa vecka, dock till Karpatos (en grekisk ö). Så ett tråkigt farväl kommer förmodligen ske på tisdag. Det som är bra är dock att jag och Christine kommer ju absolut ses i Sverige! 


Breeynn däremot är ifrån USA, hur lätt är det att hälsa på henne sen lixom?! Jag kommer flytta ca. 3-4 månader före Breeynn flyttar och vi har pratat om hur vi ska träffas nästa gång och bl.a, bl.a, bl.a... Men!! Just nu är jag väldigt glad för jag fick reda på en sak precis, (okej, jag är ofta glad men ändå). Nu så är det ca. 70% säkert att hon kommer hälsa på mig i Sverige i oktober innan hon åker tillbaka till USA då hennes bästa vän ska gifta sig, Hoppashoppas :D

SKYPE ÄR SOM SAGT FÖRUT, AWESOME!

Har haft så otroligt många Skypesamtal med fina vänner denna veckan. Snackade en snabbis med Sofie Rabe igår hon och Rebecka låg ute i gräset, njöt av solen och planerade en resa till Tanzania vilket lät awesome! Sen pratade jag en lång stund med Soffisen nedan! ♥

IDAG

HAR JAG:
- Ätit en stor frukost med ägg, marmeladmackor, kaffe och färskpressad juice.
- Dammsugat en stor del av huset.
- Skurat golvet.

SKA JAG:
- Ut och göra lite ärenden bl.a. köpa linsvätska.
- Packa klart.
- Åka till Chrisso (stannar tills måndag, ska fira påsken där).

THAT'S THE WAY IT IS!


ETT RIKTIGT "TJEJIGT" INLÄGG!

Känslan i min kropp just nu kan jämföras med när en 5-årig får choklad eller när en 15-årig kille får en moped, jag är superglad!!

Varför detta? Jo, jag var ju i stan förut och hittade vad jag letat efter länge, den perfekta ögonskuggs paletten. Jag är såååå lycklig :D



Synd att den ser ful ut på bild men det är massa bra skuggor! Har kikat in massa paletter förut men i stort sett var enda en har sådär 700 ögonskuggor man aldrig skulle använda, ni vet, skrikrosa, ful blå, ful lila o.s.v. Denna har massa olika varianter av brunt, massa ljusa skuggor, en del svarta, och kanske det bästa av allt, många riktigt mörka färgögonskuggor som t.ex. väldigt mörk lila, väldigt mörk grön, väldigt mörk blå o.s.v.

Denna palett innehöll även 5 eyeliners, 10 läppglans, fyra olika rouge, två olika solpuder och en "take away" palett i miniformat. Som sagt, jag är  lycklig över denna! :D

Det är FÖR lugnt!

Har precis lagat lite Svensson mat åt mig själv, IKEA köttbullar, potatis och IKEA lingonsylt. Familjen är som nämnt tidigare bortresta nu så det är riktigt lugnt i huset, vilket jag inte är van vid på tisdagseftermiddagar. Barnen brukar springa runt och leka men idag är det så tyst att jag till och med hör mig själv andas! Dags att bryta tystnaden och sätta på lite musik!


ROBYN ♥


TISDAG

Nu har jag precis sagt hejdå till min kära värdfamilj. De åker till deras by nu idag och jag åker till byn tillsammans med mammans lillebror imorgon.

Vi ska fira påsk där och påsk i Grekland är OTROLIGT stort, så kommer bli jättekul att få se hur en riktig grekisk påsk går till. Det ingår 2 kyrkbesök, ett på fredagskvällen o ett på lördagsnatten då man tänder ljus och går runt i byn med "heligt ljus", vi ska grilla hela lamm och så äter man även tarmar och lever... ja, detta blir mycket intressant. Kommer ta mycket bilder och kommer berätta mycket mer när jag upplevt detta!



Nu ska ja ta en snabbdusch och sedan kila till stan för att träffa Elin, hörs sen!

BASSHUNTER v/s BIG BROTHER

Jag diggar den nya Big brother låten! Kommer bli en riktig sommarplåga, det känner jag på mig!

BASSHUNTER v/s BIG BROTHER - Fest i hela huset

SOLIGA FACEBOOKUPPDATERINGAR!

Igår och iförrgår så var det grillning alla uppdatera deras Facebook med, idag var det en och annan som skulle STEKA i solen. Några av de senaste uppdateringarna på Facebook:



Helt okej att Sverige det är varmt i Sverige, om jag skulle haft det varmt i Grekland. Halvkul att det är varmare i Sverige, 6 graders skillnad nu. I julas var skillnaden mellan Falköping och Aten 30 grader, kan ni fatta?! 30 grader varmare var det i Aten och nu är det 6 grader varmare i Falköping, blääääää!!

TACK FÖR SKYPESNACKET IGÅR, MISS U!


SÖNDAG

Kom precis hem från en riktigt bra kväll i Flisvos (en hamn en liten bit ifrån där jag bor). Har tillbringat kvällen med Breeynn, Arialena, Jasmine, Georgos och hans kompis. Drack ett antal glas vin och tittade ut över havet, de vackra båtarna och... REGNET. Ja, det har varit riktigt tråkigt väder här de senaste dagarna. Nästa helg ska det bli bättre igen så jag längtar till nästa helg kan man säga!



Just nu sitter jag och chattar med en hel del roliga människor så kvällen fortsätter bra, sov dags strax.. Ha det kanonbra så hörs vi imorgon!

VÄRLDENS SKÖNASTE VÄNNER!

HAHAHAHA, min fina vän Emma gjorde ett blogginlägg helt tillägnat mig, vet dock inte om ja ska skratta eller gråta men väljer att skratta, TACK! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH!


Ja, ni som inte förstår det roliga så ska jag berätta att det är min MAMMA i mitten. De träffade henne igår när alla var ute och festade och tog både kort och hade kramkalas. Ni är la för sköna, 
HELA BUNTEN!! ♥


SKYPE ÄR VÄRLDENS BÄSTA!

Precis skypat med två bakfulla sambos och en bakfull tysklandssvenska. Tycker om er SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ-
ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR mycket! (och lite till) :D

HOST

*Host* *Host* Nu går jag på en snabbkaffe med Breeynn *Host* *Host*
(Jag är förkyld!)

JA MÅ HON LEVA (8)

Idag fyller min fina kompis Emma år,
STORT GRATTIS PÅ 20 ÅRS DAGEN!!!

GLADHET SMITTAR, JAG VISSTE DET!

Älskar att få kommentarer här på bloggen, de piggar alltid upp en. Fick precis en jättegullig kommentar från någon tjej som hette Maria om att jag verkade så positiv och glad och fick henne glad genom min blogg. Det gjorde precis min lördagskväll! Tack Maria :)

Och visst är jag en GLAD person! ;)


RIKTIGT CHILL LÖRDAGSKVÄLL

Denna sjuka dag har tillbringats i sängen framför Big brother, Glamourama och Mean girls 2. Har även Skypat med tre mycket saknade och fina tjejer vid namn Ida, Frida och Fanny. De skulle (som alla andra i Sverige) iväg och grilla, sedan på fest för Emma som fyller hela 20 år imorgon!

Själv tänkte jag tillbringa de sista timmarna av kvällen tillsammans med kaka 1 och kaka 2, ett glas mjölk, en massa Facebook, Skype och webbtv-tittande. Det låter som en awesome plan för sjuka mig.

Ha det kaaanonbra, nu ska jag äta upp kakorna ovan (grekiska påskkakor som farmorn har bakat, mums!)

VI ALLA ÄLSKAR ATT GRILLA

Varannan person på Facebook uppdaterar, "nu ska vi grilla", "ikväll blir det grill", "grill med grabbarna ikväll", grillar med tjejerna", "ska vidare på grillfest nu".

Något som är sådär 100% svensk sommar är att grilla. Det är inte bara den grillade maten, det är känslan. Älskar de kvällarna man drar ihop ett gäng tjejer och grabbara, grillar, dricker kall öl, spelar kubb/volleyboll och lyssnar på skön musik!


LÖRDAG

- Halvsjuk, huvudvärk, hosta & snuva.
- Varit och köpt lördagsgodis för att piggna till lite.
- Ikväll ev. med Breeynn (som också är lite sjuk).

Dag 12 - Något jag längtar efter.


Magaluf såklart :)

 


HEY SOULSISTER

Sitter hemma hos Breeynn nu, har inte traffat henne pa 3 dagar!! For oss ar det riktigt lang tid da vi ses i stort sett varje dag. Fick detta fina meddelande av henne forut: 

Dear Cousin, 

It has been too many days since our last meeting, 3 to be exact. I'm not sure what your plans are for the evening but I would be delighted if you would join me for some Coca Cola Zero, popcorn, and a movie. I look forward to hearing from you. 

Sincerely,
Your Cousin

Jag tycker om dig ocksa Breeynn :D

ANSIKTSMASK

Jaha, Jessica har ätit gröt till frukost kanske är tanken som slår er när ni ser bilden nedan, men så är icke fallet, detta är/var min ansiktsmask. En ansiktsmask för torr hy och är återfuktande, kanonbra!
Du behöver:
- En mosad banan.
- 2 msk honung
- ca. 5 msk havregryn.

NÅGRA AV MINA FINA VÄNNER <3


HEJA BAMSE, STARKAST ÄR VÅR BAMSE!

Tittade på Bamsefilmen en stund med Artemis idag. Har inte tittat på den filmen sen jag själv var liten men jag kommer ihåg hur otroligt bra jag tyckte det var då. Artemis tyckte också filmen var bra, men lite läskig, Bamse gick ju till en trollskog!


CONSCIOUS COLLECTION

Drar mig in till stan för att möta Elin. Vi ska kika in H&Ms nya kollektionsläpp, Conscious Collection. Hoppas att jag inte tycker om allt för mycket kläder bara, det skulle vara för plågsamt då jag inte kan köpa för mycket. Ett plagg är okej dock!

Visste ni att man bränner ca. 500 kcal om man är ute och shoppar i 3 timmar? Mer shopping åt folket :D

DUMMA FÖRKYLDNING!

Hur lätt är det att sova när man hostar så det känns som det blöder i halsen och näsan inte kan sluta rinna? 



Nu ska jag försöka i alla fall, natti!

LE MOT VÄRLDEN, SÅ LER...

...VÄRLDEN TILLBAKA MOT DIG!


LIVE LAUGH LOVE


VILKEN HÄRLIG DAG (8)

Kom precis hem från en härlig dag tillsammans med Christine. Vi var på en underkläds/bikinibasar och hittade snygga (likadana) bikinis. 60 kr kostade bikinin, både toppen och trosorna, heeelt okej om jag får säga det själv.

Vi gick sedan och köpte freddo cappuccino och låg på stranden i några timmar. Det var ca 24 grader idag och solen var helt underbar. Har även tagit mitt badrekord för iår (nej, jag badade inte), gick i havet till knäna, det är alltid något.

Christine åker till Stockholm imorgon och stannar i en vecka, sen kommer hon tillbaka i några dagar och flyttar sedan till Karpatos som jag nämt innan. Kommer sakna henne väldigt mycket, men som tur är så kan vi ses i Sverige i höst :D


POOOWWWWEERRRWAAALKKKK

Går ut på powerwalk med min vapendragare, hörs ikväll!



SKYPAT... IGEN :D

Har precis haft en grymt rolig skypekonversation med två fulla och HELSKÖNA kusiner, nämligen Frida och Sanna. Mig och min fina nedan, bilden är från en Ållympiaden 2010 (=temafest)


LITE OM KVÄLLEN

Precis hemkommen från en grymt snygg ölbar/restaurang. Har tillbringat kvällen tillsammans med Breeynn och Arialena och självklart var det som alltid, roligt.

Klockan är strax tolv och planerna för kvällen är väl inget annat än att titta på ett avsnitt av Big brother och sen sova. Går ju upp vid strax innan åtta varje morgon så försöker att inte lägga mig försent. Hörs imorgon!



10.22

- 16 grader varmt, blåsigt men solen skiner och inte ett moln på himlen.
- Kilar på promenad och fika med Christine.

Dag 11 - Varför började du blogga?

Jag skaffade en dagbok som barn och hade dagböcker flera år, sedan skrev jag "dagbok" på lunarstrom som man så gulligt använde för X-antal år sedan, jag hade sedan min första blogg på en riktig bloggsida år 2006 och hade den bloggen som var kallas "Jessan" till 2007. 2007 bytte jag upp mig från nogg.se till blogg.se och hade bloggen "Jessicapauline" till augusti förra året. Skaffade mig sedan en annan blogg "Mitt greklandsliv" i augusti förra året.



Där fick ni en liten historielektion om mitt bloggande de senaste åren. Svaret på själva frågan är att jag började blogga för att jag gillar att skriva. I skolan var det likadant, älskade alla gånger vi skulle skriva berättelser m.m.

BEVISMATERIAL!

En kär vän till mig trodde jag skojade om att
jag färgat håret men nejnej!! BEVIS NEDAN!


HAR ALLTID HAFT EN LITEN CRUSH PÅ...

...PATRIK ISAKSSON!


TVÅ FAVORITER UR GARDEROBEN

Den vänstra klänningen köpte jag igår, älskar den! Och även den ljusrosa är ganska ny. Finns lite likheter mellan dessa två klänningar tror jag ;)

SALONG B!

Färgat håret och fixat naglarna på Salong B, vad tycks? :D


20 GRADER!

Sitter ute med datorn i knät och känner mig riktig glad. En färgglad bikini, gult nagellack, hatt och 20 grader varmt, har inte riktigt något att klaga på...

Trots denna värme så befinner jag mig icke på stranden utan jag ska åka till stan och träffa Elin strax. Inte gör det något om man missar lite sol här inte, värmen har bara börjat komma :D


UTEKVÄLL I KOLONAKI

Kom precis hem från en utekväll i Kolonaki (ett fint område här i Aten), har varit på lite olika barer med min vapendragare Breeynn (som är på kort nedan). 


DAGS ATT GÅ TILL STRANDEN!

Klockan är kvart över 11 och mina planer på att befinna mig på stranden kl 11 är som ni märker, förstörda. Har precis ätit frukost och har en hel del saker att göra innan jag ens kan börja gå dit. Jag ska i alla fall försöka vara vid stranden kl 12 men då får jag sätta fart nu.

Ja, värmen börjar komma här nere och det är hur skönt som helst. Ett dopp i havet har jag dock absolut inte vågat, men inom en månad så är ju det ett MÅSTE!


NÅGON SOM KAN GE MIG ETT SVAR?

Hur kan man vara trött utan att orka sova??? Har ofta det problemet...

JAG ÄLSKAR DIG!



VÄRLDENS BÄSTA SYSKON!

FREDAG

- Var ute och lekte med Filippa på förmiddagen, gick i parken och lekte i sandlådan.

- När Artemis kom hem från skolan hade vi picknick i trädgården med jordgubbar och Barbapapamuggar.

- Var i ett köpcenter med Breeynn & Christine på eftermiddagen, köpte inte en enda grej även fast jag ville... 

- Åkte hem till Breeynn efter det & åt potatis med morötter (Breeynn går på en hur konstigt det än låter, potatisdiet!)

- Sa nej till att gå ut idag och sitter hemma och ska titta på film och njuta av gooodis som jag ej ätit på länge faktiskt, jag är awesome! :D


FYYYY, SÅ UNDERBART :D


LIVIN´ ON A PRAYER

Låten har gått runt och runt i mitt huvud hela dagen...



UNDERBART TRÄNINGSPASS!

Just nu är jag jätteglad! Har precis gjort det näst bästa träningspasset jag gjort här i Grekland. Powerwalkade först i maxspeed, gjorde intervallträning i backe och avslutade med armhävningar, sit-ups, rygglyft och upphopp hemma. Mina händer skakar just nu p.g.a. passet och det är så det ska vara efter ett ordentligt träningspass.

Nu gäller det bara för mig att försöka ha hårda träningspass som en vana, vilket det tyvärr inte har blivit då jag tänkt på det innan... Känns lite som när jag var på träningsläger i Nerja (Spanien) med min föredetta friidrottsgrupp. Efter varje pass var man skakig och mådde nästan lite illa p.g.a den hårda träningen och den stekande solen!!!



Bilden ovan är på mig, Stina, Natalie, Sofie, Ann, Martina & Elin påväg hem från ett träningspass, uuunderbart! Var i Nerja två år i rad med min friidrottsgrupp och båda åren var riktigt, riktigt kul. Läste på FAIKs hemsida (min förra friidrottsförening) att de planerar ytterligare en resa till Nerja iår. Är så glad för de personer som bestämmer sig för att åka med, för roligare och hårdare träning är svårt att hitta :D


Dag 10 - Ett annat foto av mig och mina vänner.

Det här otroligt nya kortet fick det bli ;)

GODMORGON!

07.58 - Går upp.
08.10 - Befinner mig vid frukostbordet.
08.30 - Tar upp diskmaskinen.
08.35 - Krossar ett glas i 1000 bitar/får lite glasbitar i handen.
09.00 - Plockat/dammsugit bort alla glasbitar/glasflisor.
09.13 - Klar med att plocka upp diskmaskinen.

Ha en bra fortsatt morgon alla andra! :)

Jimmy Janssons härliga låt Godmorgon världen piggar upp en till max :D

SKYPESKYPESKYPE

Jag älskar den person som uppfann Skype, vilket snille!! Har precis skypat med Felicia och hennes och Calles 2 månaders bebis, den ungen är ju bara SÅ SÖT! :D


IKEA

Var på IKEA idag, känns alltid som man kommer till Sverige när man kliver in där. Alla möbler med svenska namn, svenska flaggor "överallt", köttbullar m.m.



Jag och Theodora fikade även på svenska delikatesser, daimtårtebakelser och prinsessbakelser, älska IKEA! MUUUUMS!

PARADISE HOTEL NORGE

Har börjat titta på norska Paradise hotel och jag är helt såld! Såå otroligt mycket bättre än det svenska, titta du också!

-->  Paradise hotel Norge <--

GODMORGON!

Klockan är halv 11 nu och dags för att ta och röra på sig lite. Ska ut och promenera och sen gå till Jumbo med Breeynn. Jumbo kan man jämföra som ett litet Gekås, där finns allt möjligt. Själv behöver jag lite toffsar och strumpor, så perfekt att gå dit.

Hörs sen!

HAHAHA, GAMMAL GODING!


Dag 09 - Något vackert.



GLÄDJE!

SOLEN SKINER




Åh, vilket underbart väder, ca 20 grader varmt och strålande sol. Jag och Filippa har precis varit ute på långpromenad i parken och nu leker vi med dockor, utomhus så klart, det är helt underbart!

MARGARET YOUNG

Often people attempt to live their lives backwards; they try to have more things, or more money, in order to do more of what they want, so they will be happier.  The way it actually works is the reverse.  You must first be who you really are, then do what you need to do, in order to have what you want.  
- Margaret Young -

NY VECKA, NYA TAG

Nu går jag ut och springer och sen blir det lite styrka efter det!

SMAKEN ÄR SOM BAKEN

Fick ett grymt bra uppvaknande denna morgon. Gick in på bloggen och kollade nya kommentarer och en kommentar var från Pernilla som driver bloggen Smaken är som baken tillsammans med hennes kompis Lottie. Två helgalna skånetjejer med en galen blogg, läs den!

Har i alla fall varit med och tävlat om en ring på bloggen och fick svar av Pernilla att jag vann, wooohoo! :D


Ringen jag vann!

LIMITLESS

Var på bio med Breeynn för en stund sen, vi tittade på Limitless. Jag har ingen aning om den redan har spelats på biograferna i Sverige eller inte, men om det inte har se den på bio! Om den har, hyr den när det kommer ut. Grymt bra film :D

SUNDAY

Kom hem från beachen för en liten stund sen, har varit ute och promenerat med Breeynn. Sommar 2011, här kommer vi (tydligen). Stannade självklart för en kaffe på vägen också, so greekstyle.

Nu ikväll ska vi på bio, så egentligen borde jag hoppa in i duschen så jag är klar om en timme då Breeynn kommer. Istället sitter jag på Facebook och tar bort "vänner". Ja, eller egentligen inte vänner men man har lite personer på Facebook som man aldrig pratar med och några man knappt vet vilka de är, så bort med dom haha.
Hörs senare!



LÖRDAGS KVÄLL

- Vart hemma hos Breeynn.
- Tittat på Due Date (se den filmen!)
- Skypat med Robin!


HUR KUL? HAHA, MÅSTE SES!


OPPPPS, FÖRSOVNING...

Vaknade klockan två idag och fick lite halvt panik, så länge kan jag ju inte sova! Speciellt inte när jag skulle möta Elin i stan två timmar tidigare!!! Försov mig helt enkelt, ringde henne och 5 minuter senare satt jag på taxin påväg till stan och det hela löste sig tillslut.

Vi fikade och gick i lite affärer. Alltid roligt att träffa henne och höra hennes ljuva Malmö dialekt :D Blev lite små köp också, bilder nedan!


YESTERDAY

Tillbringade gårdagen i Voula och hemma hos Jessica och Fotis. Vi spelade en del spel, drack öl och hade en bra fredagskväll.

Några bilder från igår.

GRATTIS FINA FARFAR!



BLACK LABEL SOCIETY



WOOOHOOOO!

Åker hem till Jessica & Fotis nu, byeeee!



SOMEONE LIKE ME


Dag 08 - Något jag är stolt över.

Mina slutbetyg i skolan.
Allt slit lönar sig i slutändan, trodde aldrig jag skulle gå ut med så bra betyg.

A
tt jag har gjort ett youtubeklipp som fått över 16000 besökare. 
Okej att filmen är halvflummig men den äger!

Alla bra resultat jag gjort i friidrotten.
Olika stora tävlingar jag deltagit i, olika rekord jag satt m.m.

Att jag tog steget och flyttade till Grekland.
Jag gjorde det många andra inte vågar, och det är bland det bästa jag gjort!

RSS 2.0