Resor bloggar Mitt greklandsliv -

TORSDAG

Kom hem från farmor & farfar för en liten stund sen tillsammans med mina kusiner, supermysigt. Nu träffar jag inte dem på ett bra tag, sorligt men sant. Dags att åka vidare, här gåre inte lata sig, har massa med människor att träffa nu innan jag beger mig till Grekalanda igen.


ÅRSRESUME - part 1

Januari.
Året började halv skakigt. Det var mycket i skolan och pressen var hög, trots detta så ville man hinna med ALLT. Alla studenfester och allt annat kul som var runt omkring en. Jag fick körkort denna månaden också, great!
Lite bilder från januari.




Februari.
Festen fortsätter, i februari festade jag och mina vänner loss på 100dagars (100 dagar kvar till studenten) och en massa andra fester. Skolan fortsätte i tuffa tag, men det gick bra. Jag var också på den värsta men absolut mest lärorika arbetsintervjun i mitt liv där jag träffade vänner för livet. Jag måste bara berätta om den för er som ej vet om det.
Intervjun var i Göteborg som barnunderhållare, vi var 60 pers på intervjun och inför dessa 60 främmande människor så stod jag och hade hand om tävlingar på 5 språk, jag använde mig av svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Jag stod även och ledde dans inför dessa människor, intervjuade folk och hade rollspel, jössös vilken dag. Jag fick inte jobbet, men det gjorde mig absolut ingenting, jag ville inte ens bli barnunderhållare. Jag trodde det var barnledare.
Så, fortsättning om februari, jag jobbade en del hos min pappa denna månaden och min urhäftiga vän och hennes tjejgrupp Timoteij sjöng sig direkt vidare till finalen i Melodifestivalen!!




Mars.
I mars så blev min och Fridas projektredovisning klar, tjoho! (Alla som går i 3an på gymnasiet ska i ett år ha hand om ett större projekt och i mars var det dags att redovisa vad man tillbringat 100h av 3ans skoltid åt.) Vårt underbara projekt om ungdomsproblem eller vad vi nu hade blev klart. Jag var på arbetsintervju på Skara sommarland som jag fick med tackade nej till, alldelses för dålig lön på det stället + att jag jobbat där tidigare och man vill ju utvecklas med annat jobb.


SWEET

Sitter här med ett stort leende, gud så söt lilla Filippa är på dessa bilder :D


TODAY

Snor eller om jag ska säga det lite finare, jag lånar denna bild från Cissis blogg :D Den är från idag när jag, brunIda (som kom hem från Egypten igår), stjärnCissi och sötKlara var på Lilla Blå :D



Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.



- Lejon T-shirt
- Svarta jeans
- Riktigt tjocka strumpisar

29 december

Nu kilar jag iväg och lunchar med Ida, höres!

 


28 december

Kom precis hem från min kära vännina Sofie. Jag har färgat hennes hår och måste säga att resultatet blev enastående. SjukSandra var där också, så vi pysslade om henne lite smått, åt pizza, chips och var riktigt tisdagsnyttiga.



Nu ropar mamma och pappa där nereifrån att de vill att jag ska komma ner, men jag är hellre här i mitt rum och luktar på blommorna (citerar en viss tjur). Nej, men jag har börjat mitt Harry Potter maraton nu och tänkte jag strax kolla på den tredje filmen, kollade klart den andra imorses.



Slutligen, ikväll kommer Ida hem från Egypten, så imorn blir det både lunch och fika på stan med den saknade flickan. Cissi och Klara ska jag också träffa imorn så detta blir great. Hörs!


JULDAGEN

Här kommer lite bilder från juldagen, som nog måste vara den största festen som Falköping har per år. Var otroligt kul att förfesta med alla tjejerna, och att träffa alla på Folketspark. Vissa tyckte nog det var rätt kul att träffa mig också, som t.ex. Robin Assarsson som sa hej genom att putta ner mig i en snöhög och grosa mig, tack Robin men jobba på dina "Välkommen tillbaka" hälsningar.









Och ja... en del folk var det som ni ser!!!!

JUL!

Här kommer äntligen bilder från julafton & annandagen då jag firade jul med min kära släkt.



Bilder från julafton, hemma hos farmor och farfar. På korten jag, mina syskon & kusiner. Kollade på Kalle Ankas jul, den årliga traditionen :D


Lite bilder från när tomten kom på besök, lite släktingar vid bordet, farfars söta tomte osv.


Och lite bilder från julklappsöppningen.





Här är lite bilder från Annandagen, hos mormor och morfar. Lite bilder på mig + mina släktingar.


Sen kom tomten och det blev julklappsöppning även denna dag. Tur att man har varit snäll iår så man fick många julklappar av tomten :D

sweeeeeden

Jag ursäktar mitt bloggande när jag är i Sverige, men jag har så fullt upp hela tiden, så ni får hålla ut. Idag har jag varit i Skövde och shoppat lite med Sandra & Frida, hittade väl bara en del onödiga kläder men helt okej ändå.

Nu ska jag vila lite innan jag ska på lite äventyr med min syster. Bilder från julafton och juldagen ska jag försöka hinna med efter det :D

Jul, jul, strålande jul

Då åker jag på julfirande hos mormor & morfar i Stenstorp, ska bli så kul att träffa även mammas sida av släkten idag. Efter det så kanske jag och tjejerna ska ha vårt årliga "minijukafton", men får se om jag hinner eller ej.


Bilder från julafton och juldagen kommer senare! KRAM :)

JULDAGEN

Då var juldagen här och men det årets största fest i Falköping. Sitter och taggar till Reckless - The end. Dags att börja göra iordning sig, sen åker jag till Sofie.

Bild från förra juldagen.



ALL-IN


Sitter här halv nyvaken och lycklig. Fick precis ett samtal från Cissi. Var ca ett halv år sen jag träffade henne, men ikväll träffar jag henne och alla andra tjejer så ikväll kommer bli en GRYM kväll, det vet jag :D


Dag 09 – Min tro

Detta ämne är otroligt stort att prata om, men jag tänkte göra det så kort som möjligt. Jag ser mig som kristen, men jag är egentligen mer av en kristen (svag)ateist. "Vad är det då?!" undrar nog de flesta av er...  

Jag tror inte på någon högre Gud som t.ex. skapade världen på 6 dagar, men jag tror på något. Jag tror att Jesus har funnits och att han var en otroligt interlligent och bra person, men jag tror inte att han hade några högre krafter. Jag tror på de 10 budorden och en hel del annat av kristendomen, men har som sagt svårt att tro på de "magiska" som sägs ha gjort.

Själva uttrycket kristen ateist har dock fått mycket kritik eftersom de är varandras motsattser, men för mig är det ett naturligt ord som passar mig bra. Jag är döpt, jag är konfimerad och jag har gått en del i kyrkan. Jag tycker kyrkan är en mysig plats och för mig är det en självklarhet att tro som jag tror. Jag hade aldrig kunnat kalla mig endast ateist, för jag tror! Men en svag ateist är jag väl, eftersom jag inte tror på de under som kanske/kanske inte har skett.



GOD JUL PÅ ER ALLIHOPA <3


LIVE INSIDE OF ME

Sitter just nu och ser på Sagan om ringen med pappa, spännande, spännande. Passar även på att lyssna på denna underbart vackra sång i pauserna.


I Sverige

Idag kom jag fram till efterlängtade Sverige. Björn, Klaras pappa skulle hämta upp oss på flygplatsen men han var inte ensam. Frida var också med och överraskade mig så otroligt mycket :D Så tårarna föll redan där, av lycka så klart ;)



Kan också meddela att det är en mycket glad Jessica som skriver detta inlägg, jag har haft en kanonbra dag. När jag kom innanför dörren möttes jag av en gråtandes mamma som också fick mig att fälla tårar. Sen kom min brors flickvän hem till mig och mamma och åt, mycket kul att träffa henne också. Efter det så träffade jag min syster Josefine på stan och även en del kompisar, vilket betydde massa kramar. Efter det åkte jag till Sofie där även Sandra befann sig = ännu mer kramar, sen kom Fanny och Stina = mer kramar. Sen åkte jag till mina kusiner och sa hej till dom, underbart att se dem. Till sist så träffade jag även min kära bror och pappa. Jag kan säga såhär, dagen har varit full med underbara människor som fällt tårar av glädje, vilket gör mig så otroligt lycklig.




Imorn är det julafton och jag kan verkligen inte förstå det. Ska bli så otroligt kul att träffa farmor, farfar och min faster som jag ej träffat idag. Och på Annandagen ska ja träffa mormor, morfar, min moster, kusin m.fl vilket också ska bli underbart kul. Och Ida kommer hem från Egypten den 28de, hon är också otroligt efterlängtad + en hel del mer vänner, haha, jag skulle kunna skriva alla jag vill träffa i en oändlighet.




Nu ska jag försöka avsluta detta inlägg, men först vill jag bara säga ett stort TACK till alla mina vänner och familj för en underbar dag! TACK <3


 

 


FLYG FULA FLUGA FLYG

Det är en nervös Jessica som skriver detta inlägg, om en timme kommer min taxi till flygplatsen sen får vi se hur långt jag kommer. Pga snöovädret som blir värre och värre i Europa så är som sagt i tidigare inlägg, många flyg inställda. Just nu står det att både mitt flyg till från Aten till Amsterdam och Amsterdam till Göteborg ska gå, vi får bara hålla tummarna på att det inte ändrar sig.

Jag ska ju träffa Klara i Amsterdam, hon åker från Tyskland, vi får hålla tummarna på att hon också kommer dit. Klara är dock väldigt lugn och säger "Såklart att vi kommer komma hem Jessica!". Visst är det bra att tänka positivt men jag tror att jag ska tänka lite negativt OM det skulle vara så att vi faktiskt inte kom hem.


Jag fick i alla fall en julklapp av min dundersöta värdfamilj idag, den sparar jag ifall det skulle bli så att man befinner sig på någon flygplats på julafton!!!! ;)




Så, GOD JUL! (om jag ej hinner skriva något), annars, PÅ ÅTERSEENDE INOM EN SNAR FRAMTID! :D


Dag 08 - Ett ögonblick

Jag tänkte berätta om en grej som hände den 4 juni iår. Vi satt en hel hög med ungdomar med vita mössor på. Vi var tillsammans på Fredriksbergsskolgården klädda med vita kläder och på ett strålade humör. Sen kommer de magiska orden av elevrådets fd. ordförande:

"Studenter, res er! Mössor upp! Mössor på!"


VI HADE TAGIT STUDENTEN!!!!




FLYGKAOS!!!

Är lite orolig över att ev. inte komma hem över jul. Snökaoset har ju gjort så många flygplatser är stängda, och otroligt många flyg inställda. Jag hoppas och ber på att allt går bra!! :)


Nya möjligheter

Tittade tillbaka på min gamla blogg lite idag, håller nämligen på att göra en film om mitt år som jag ska publicera i slutet av året, hihi. Ett av mina lite udda intressen är väl att göra småfilmer, och jag kan säga som så att den bästa filmen jag gjort är ju absolut filmen från Magaluf 2010. Tyvärr så tänker ej visa den, den är nämligen varnad för känsliga tittare ;)


I alla fall! Hittade en lista som jag gjort den första januari iår om saker jag skulle lyckas med och jag kan med ett leende på läpparna berätta att jag lyckats!.

Detta skrev jag då:


"2010 är mitt år, det känner jag på mig ;)

Iår ska jag:  

  • Fixa 15 MVG
  • Få jobb utomland
  • Få ett bra jobb i vår i Falköping
  • Ta körkort
  • Börja träna på riktigt igen
  • Gå på alla studentfester
  • Ha en grym student
  • Åka på studentresa med tjejerna
  • Göra något helt galet
  • Göra någon helt galen
  • Göra något helt nytt. "

 

Varför satte jag inte 2010-målen högre undrar jag nu, det där var väl ingen svår match? ;)

- Fixa 15 MVG skulle jag, jag fixade mer än det, moahaha.
- Jobb utomlands, CHECK! Arbetar som au-pair i Grekland, det kunde ej bli bättre!
- Få ett bra jobb i vår, det fixade jag absolut, hade 4 jobb i våras ;)
- Körkoret, lätt som en plätt fixade jag det i slutet av januari.
- Träna på riktigt... det är väl denna jag ej fixat korrekt, får bli hårdare år 2011!!!!
- Alla studentfester, alla utan en eller två som var i Skövde, men Falköpings studentfester var ändå mkt bättre enligt mig :D
- Studentresa, MALLISBABY!
- Något helt galet, flytta till Grekland är rätt galet, eller boka en Romresa med en amerikan är också rätt urspårat :D 
- Någon helt galen, hahaha, I've u in my mind :P
- Något helt nytt, jag har gjort MASSA nya saker!


NYÅRSAFTON 2009

Sitter och kollar på massa bilder från förra nyår, alltså snart ett år sedan, gud vad fort tiden går!!!


Måndag

Måndag den 20 december och med det endast 4 dagar kvar tills året absolut mysigaste dag, julafton! Jag har mer saker att se fram emot inom kort, och det är som ni flesta vet, Amsterdam om 2 dagar där jag & mina saknade vän Klara ska tillbringa en natt. Och dagen efter, dvs 3 dagar från nu så är vi i Sverige igen efter 4 månader i Grekland för mig och efter 4-5 månader i Tyskland för Klara.





Fick en liten önskning från en ev. blivande au-pair att skriva hur mina dagar brukar se ut, so, here it comes.
Steg upp kl 08.00 idag för att börja "jobba", drack varm choklad och åt flingor med pappan & barnen, fixade Artemis hår och hjälpte henne med tandborstningen. Fixade iordning hennes skolväska och vinkade hejdå åt henne i skolbussen, (så brukar morgonarna se ut för mig på vardagarna.) Efter det så brukar dagarna se lite olika ut, ibland jobbar jag och ibland är jag ledig tills eftermiddagen. Idag jobbade jag i alla fall och jag och Filippa lekte med lite allt möjligt, jag lagade kycklinggryta med svamp och potatis och plockade sen upp Artemis från skolbussen vid halv två igen.  Det var lite info...


Nu ligger jag i min säng och tar det lugnt, springer lite fram och tillbaka med allt mellan städning, packning och plockning annars... Dags att göra lite nytta igen, ha det fint!


Dag 07 - Min bästa vän

Började skriva ett inlägg om mina lovely friends men tillslut suddade jag ut allt. Det finns så mycket att säga om dessa tjejer så jag gör såhär, jag tar en tjej i taget den dagen jag känner mer för det. Puss på er finingar! <3



söndag

Jag har fullt upp denna söndag, har varit och köpt klart alla julklappar nämligen. Fullt med folk och julstress här, fick till och med gå på sidan för att komma förbi allt folk på den breda shoppinggatan i Atens centrum.
Efter 4 timmars hektiskt julklappsshopping så mötte jag upp Breeynn och Christine så åkte vi till IKEA en sväng.
Nu håller Klara, Frida & Fanny mig uppe, vi gruppskypar, men strax ska jag sova..  Uppdaterar mer imorgon! Krams

AVSKEDSFEST! eller... va?? ;)

Lite bilder från gårdagens party. Jag & Breeynn kom på att vi skulle ha en liten avskedsfest innan jag åker till Sverige i 10 dagar, haha. Såå, vi och Alexandra (en grekisk/norsk tjej som bor i USA som också är au-pair i Aten) bestämde oss för att gå ut.

Här får ni ta del av gårdagen:


Från i torsdags

Lite bilder från i torsdags då jag & Christine var hemma hos Breeynn och färgade hennes hår, ungefär såhär såg det ut då:


Underbart vackert....


Dag 06 – Min dag

Lördag den 18 december är det idag och jag har haft en bra, lugn lördag. Tog det ganska lugnt hela förmiddagen sen dammsög och skurade jag min lägenhet. Efter det kände jag att det var dags för att köpa de först julklapparna eftersom det är julafton om 5 dagar. Så har varit och köpt en julklapp idag i alla fall, får försöka få mer inhandlade imorgon.


Just nu befinner jag mig hemma hos Breeynn med henne och Nicolas (barnet hon tar hand om). Han ska väl lägga sig om en liten stund sen blir det förmodligen filmkväll för oss två.




Dag 05 – Vad är kärlek?

Liten fråga, STOR förklaring. Jag gör det enkelt och skriver kortfattat. Relationen mellan en själv och ens nära & kära.

KÄRLEK!


SNACKA OM ATT POSERA

HAHAAH, jag kan nog se detta videoklipp hur många gånger som helst. Det är från när jag & Breeynn var i Rom och vi bad vår roomie ta kort på oss, men han filmade...

<3

Jag kan verkligen inte fatta det, om 5 dagar träffar jag Klara :D
Om 6 dagar träffar jag min familj, släkt och vänner :D

Dag 04 - Det här åt jag idag (igår)

Eftersom det inte funkade att logga in på bloggen igår, så skriver jag gårdagens dagslista idag.


Vad åt jag igår tro, hm... en hel del.

Frukost - Macka med salami
Lunch - Bönsoppa
Middag - Pasta med tomtater, parmesanost & olivolja.




Intressant va? ;)


TORSDAG

Klockan är halv sex här i Grekland och jag har precis avslutat mitt "arbetspass". Känns fortfarande så konstigt att kalla det arbetspass eller jobb, för det känns ju verkligen inte som det, men i alla fall... 


Om en liten stund ska jag och Breeynn åka på lite ärenden, behöver lite av varje typ tandkräm, hudsalva, läppsyl och sen kanske jag borde börja köpa julklappar snart?! Inte köpt en enda än, och jag brukar vanligtvis vara klar med alla julklappar redan i november. Efter det så blir det Mamma mia kväll hos Breeynn, så detta blir riktigt bra. Dags att fixa mig lite, kram!


SVENSKA HJÄLTAR

Sitter och kollar på Svenska hjältar just nu, och det stämmer som alla andra sa igår, man bara gråter, gråter och gråter. Underbart fin gala! Har du inte kollat, så kolla på denna LÄNK nu.


Barbra Streisand in Rome!?

HAHAHA, jag kan nog kolla på den här videon hur många gånger som helst. Det är i alla fall jag och Breeynn utanför Colosseum (as u see) och denna video var tillägnad vår kära vän Christine Clementz :D

Det roliga var att när vi filmade detta så stod en barnfamilj nära som precis hade tagit kort med samma utsikt som vi har på filmen. Och helt plötsligt så började vi sjunga/gapa Barbra Streisand, snacka om att de trodde vi var knäppa.

Rom dag 2 - del 2

Fortsättning med bilder och lite update om vad vi gjorde i Rom.

Här kommer några bilder som vi tog vid Tevere.


Lite bilder från bland annat vackra Piazza Venezia & urballa Vatikanstaten


Fontänen Di Trevi, hur grymt som helst. Kastade tre mynt och med detta kan jag meddela att jag kommer bli lycklig (så säger i alla fall en gammal legend, hihi) 


Denna kväll så blev det återigen party på hotellet. Men varför inte när det va så otroligt kul där? Blev precis som kvällen innan så blev det massa spel bl.a. kingscup & president and asshole - drinking version, drinkar & shots (wops!) 

Rom dag 2 - del 1

Nu kommer mer bilder från Rom, alltså från i lördags. Vi åt frukost på hotellet med vår roomie och sedan bar det av på äventyr för mig i Breeynn. Efter i stort sett ingen sömn alls så hoppade vi på en "Hoppa på och hoppa av-buss", vilket var riktigt lyckat. Som ni hör på namnet så kunde man hoppa av bussen när man ville och hoppa på när man ville, detta under 24 timmar. De släppte av en på alla ställen som var värda att se, så detta blev en otroligt kulturelldag, men när man är i Rom så är detta ett måste.



Colosseum, HELT FANTASTISKT! Måste bara berätta en liten sidestory!!! Jag och Breeynn står och beundrar Colosseum och jag kollar lite runt mig på människorna och stannar upp med ett ryck och säger till Breeynn.
- Gud, mitt hjärta nästan stanna för ett tag, jag trodde jag kände igen den där killen där först.
Jag tittar mer och mer och känner att ju längre bort han går, ju mer tror jag att det är han och enligt Breeynn så lät jag ungefär såhär: Är det han? Ne, det kan det inte vara, men va, det är han va? Tror du det? Nejnej, hur stor är chansen, ne, nu är jag säker, eller, nej osvosv.
Det visade sig tillslut att det var han jag trodde, en kille som kallas Fille som bodde på samma hotell som mig, Sandra & Sofie i somras när vi var i Magaluf som vi brukade förfesta med. Ibland är världen bara FÖR liten. Träffar denna svensken i Spanien först sen Italien, fast både är från Sverige, jössös.. :P



Vi hoppade på bussen igen och åkte vidare till mer intressanta ställen.

SAKNAR MINA PLUTTISAR <3


Mer Rom...

Fått alla Breeynns bilder från Rom nu också. Så ville i alla fall lägga in två till bilder från första dagen, jag på och vid spanska trappan!


Dag 2 kommer så fort jag har lite mer tid! :)


Dag 03 - Mina föräldrar

Min pappa heter Cai Magnusson och fyller hela 50 år nästa månad. Min pappa har jobbat som fångsvaktare och även idrottslärare i ett fängelse när jag var mindre. Jag kommer ihåg att när jag var pytteliten så lurade jag i Linda och Julia (mina vänner) att om de var dumma så kunde min pappa sätta dem i fängelse, de gick på det, haha. Just nu är han delägare i Sportgymbutiken, en affär som jag även arbetat i i X-antal år.

Min pappa har alltid hjälpt mig med mina olika idrotter jag gått i, framförallt friidrotten. Har har funnits där vid de flesta tävlingar som stöd och som lite personlig tränare.

Kan väl avsluta med att han kan vara rätt rolig ibland, även fast jag inte vill erkänna det. Så när han säger något roligt brukar jag försöka att inte brista ut i flabb, vilket jag gör ändå. Den största likheten mellan mig och min pappa är nog att vi är rätt kvicktänkta, då med humorn. Vi både älskar att vara lite så där "elakt" roliga.



Min mamma heter Suzanne Magnusson och är 45 år. Mamma jobbar inom vården och har väl gjort det i stort sett hela hennes liv. Hon är en otroligt bra mamma och jag tänker ibland att "exakt en sån där mamma ska jag bli när jag blir stor". Mamma ställer alltid upp när man behöver hjälp, med allt från småsaker till stora saker och jag kan säga, att utan hennes hjälp under många lägen av mitt liv så hade det inte gått bra till. T.ex. när man glömt papprerna till ett prov i skolan så ställer hon upp, om man har glömt nycklarna till idrottshallen när man ska vara tränare så kan hon komma med dem eller om man är i behov av att låna pengar, i stort sett allt kan hon hjälpa till med.

Många säger att jag är otroligt lik min mamma i utseendet, det är jag väl kanske... även fast jag inte ser likheten själv.


Rom dag 1

Äntligen så kommer lite bilder från Rom, nämligen bilderna från dag 1. Först i flygplanet, två förväntansfulla resenärer.


Gick till en liten italiensk restaurang och åt pasta, muuuuums.

Promenad i storstan, påväg till spanska trappan.

Framme, otroligt fint!


På kvällen blev det party på hotellet. Vi bodde på ett ungdomshotell som hade åldersgräns 18-40 år, en bra bar och internationell personal. Bartendern som finns på bild lite längre ner var dansk sen fanns det ändå en bartender från Sverige och en från Tyskland. I receptionen fanns det också en svensk tjej och lite mer tjejer och killar från olika länder.

Kan säga att ungefär 98 % av 100 % var från USA av de som bodde på hotellet, men vad gör det? Lika kul det :)


LUCIA




Årets mysigaste månad bjuder ju på det ena och andra. Idag den 13 december är det ju lucia vilket jag bara älskar. Jag och Christine gick på Svenska kyrkans luciafirande och drack glögg och åt pepparkakor och lussebullar, lyssnade på skönsång av barn/ungdomskör och vuxenkör.

Lite fnitter blev det också, på bilden nedan ser ni två stjärngosse-strutar sticka upp, det va två små pojkar som sprang runt och allt man kunde se var strutarna som kom upp och ner hela tiden, hahaha.

ROMA

Hemma från Rom och allt jag tänker säga nu är egentligen att det var GRYMT KUL!!!! Jag berättar om allt sen men nu ska ja ta något och äta, gå ner och duscha och vila lite efter mina 3 h sömn inatt. Bilder kommer också sen :D

Dag 02 - Min första kärlek

Vad ska man säga? Ja tror jag drar upp en gammal "kärlek" för förr, jag var väl sådär 8 år gammal och var tillsammans med Linus som var 9 år. Hela grejen med den där "förälskelsen" var att mina "bästa vänner" var och "kära" i Linus bästa vänner. Alltså Ida och Andreas, Julia och Viktor, Linda och Robin och så vidare, hahaha, det var tider det!


Måste erkänna att jag är grymt bra på att...

...fastna vid datorn!!!!!!


Jag ska duscha, städa klart och packa det sista, men på något konstigt vänster så kommer jag ingenstans. Snaaaart ska jag gå, vääldigt snart. Robin håller bara på att hjälper mig med lite Sportify stuff så förhoppningsvis ska detta älskade program funka här hos mig i Grekland snart :D.


Btw, vill bara säga att mina värdföräldrar är otroligt gulliga. De var på mig om och om igen och frågade om jag hade tillräckligt med pengar till Rom. Så gulliga är de :D

 


ITALY!!!!!

IMORN ÅKER JAG OCH BREEYNN JOHNSON TILL ROM!  :D:D:D:D:D
(för den som har missat det, hihi)


LÅNGT INLÄGG

Kvart i 9 är klockan här i Grekland just nu och jag tar en paus från kvällsstädningen. Btw, de lät bra att skriva kvällsstädning, lät som att jag hade det som vana att alltid städa på kvällarna då, tyvärr är inte det hela sanningen. Jag städar eftersom jag åker bort imorgon och då kommer en vän till mamman och hennes son hit och de ska bo i mitt rum och självklart ska det vara rent och fint då. 

Har inte skrivit allt för mycket vad jag har haft för mig det senaste mer än packning och så, så tänkte uppdatera er och jag känner för ett lång inlägg, så läs om ni orkar.


I måndags så var jag hos George på inflyttningsfest. Jag var inte precis beredd på att det skulle va massa folk där, tänkte kanske bara vi tjejer och George men oj, vad fel jag hade. Var en hel del folk, men riktigt kul. Vi drack vin, spelade lite olika spel och bara njöt av att det pratades engelska, grekiska och svenska hejvilt i rummet, hihi.

I tisdags så var jag i Svenska kyrkan med Christine. Var någon slags hantverksjulbazar där vilket var otroligt mysigt. Passade också på att köpa lite svenskt godis, ojojoj, det saknar man kan jag säga! ;).



I onsdags, igår så var jag med Breeynn en stund på kvällen, vi tittade på The Backup plan som måste vart en av de bästa filmerna jag sett på länge. Om du ej har sett den så är det ett måste. 


Så har vi kommit fram till torsdag, idag och jag har gjort så mycket som varit i Glyfada en kortis och fixat inför Romresan, imorn åker jag och Breeynn :D:D:D:D Breeynn var förresten här ikväll också, hon åkte precis. Vi fixade lite ytterligare inför resan och hon hjälpte mig med lite saker (PS: hemligt vad det var).



Och så klart har jag jobbat i veckan också. Jag har bland annat varit ute och gått en del med Filippa, lekt Madicken med Artemis, kollat på Pippi och Spöket Laban, målat, skrivit önskelista till tomten med Artemis och så vidare.


Dags att städa undan lite till innan jag går upp och käkar kvällsmat. KRAM till dig som orkade läsa hela inlägget ;)

 


DAG 01 - Om mig

Jag föddes den 23 juli år 1991 på BB i Skövde. Mina föräldrar gav mig namnet Jessica Pauline Magnusson men de flesta kallar mig för Jessie, Jesse, Persi eller Persika. 



Enligt mig så har jag levt ett riktigt Svensson, Svenssonliv. Jag har växt upp med mina föräldrar Cai och Suzanne och med mina syskon, Tommy (två år äldre) och Josefine (fyra år äldre) i en gul villa i mitten av Sverige, närmare sagt, Falköping.



Jag gick på dagiset Skytten i stora staden Falköping där jag träffade kompisar som jag fortfarande är bra vän med, men inte konstigt med det, Falköping är en liten stad som alla känner alla i, i stort sett. Jag gick sedan på Åttagårdsskolan, och om jag tänker tillbaka på den klassen så var den great. Skolåren fortsatte uppåt och jag började på Fredriksbergsskolan i 6c, skolan genom tidernas mest ökända klass, men det skyller jag de busiga pojkarna på. Tillslut blev man stor och jag började på Ållebergsgymnasiet, Falköpings enda gymnasium, ett mögligt men mysigt gymnasium, ha ha. Gick Barn och Fritidslinjen vilket jag gjorde mycket rätt i. Lärarna var helt fantastiska, kurserna man läste hur intressanta som helst och klassen, oj, oj, oj, helt toppen!



Efter att ha bott i Falköping hela livet så kände jag mig ganska klar i den staden, så dags att bege sig ut på nya äventyr. Då jag alltid gillat att resa och alltid gilla barn så var au-pair något jag intresserade mig och vips, i augusti iår så flyttade jag till Grekland och där befinner jag mig just nu som au-pair hos en svensk/grekisk familj. Lite mer framtidsplaner jag har är att plugga, förmodligen i Malmö och jag tror jag vill studerna "Studie och yrkesvägledningsprogrammet", men vi får se, än har jag tid att tänka över "Vad jag ska göra med mitt liv".  



Enligt mamma och pappa så var jag otroligt glad som barn (vad hände sen?!, nej jag bara skoja). Jag ser mig fortfarandre som en mycket glad, positiv och påhittig tjej. Jag sätter alltid stor press på mig själv då jag vill lyckas med sådär allting. Det duger inte att vara halvklar med saker eller inte riktigt lyckas, för mig gäller det att göra om och om, tills allt är perfekt. För övrigt så älskar jag att umgås med vänner, resa och partaja lite då och då ;)

 

 


LISTA PÅ G

Har kikat in på mina kära vänners bloggar och efter många om och men så har jag bestämt att jag också ska fylla in listan nedan. Man skriver alltså om något visst ämne varje dag, kan bli roligt och framförallt, kanonbra tidsfördriv.

Dag 01 – Om mig.
Dag 02 – Min första kärlek.
Dag 03 – Mina föräldrar.
Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag.
Dag 07 – Min bästa vän.
Dag 08 – Ett ögonblick.
Dag 09 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag?
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första.
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats.
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

ELLE-galan

ELLE-galan ligger runt hörnet, och hur awesome hade det inte varit att gå?
Gör som jag och gå in och tävla om biljetter och goodiebags på Loreal-Carolinesmode du också :D (Nu håller jag dock tummarna för mig först och främst, moahaha)


Loreal feber=AWESOME

PACKNING PÅ G!

Nu är det bara 2 dagar kvar till Rom så nu håller jag på och tvättar, stryker och packar för fulla muggar. Har fått låna en liten bättre resväska än den jag hade med mig av familjen vilket är bra. Tar dock en liten paus från all packning nu och gå ut en liten promenad. Det är kallt i luften men solen kikar fram vilket gör det varmt. Men i helgen ska det bli riktigt kallt här i Aten, och ännu kallare i Rom dit jag ska, men det gör inget, blir grymt kul! :)





Dagens i-landsproblem

Här sitter jag och funderar och funderar. Mamma frågade mig för någon dag sedan vilken svensk mat jag vill ha när jag kommer hem, om hon ska köpa något speciellt och så där. Saken är den, att jag vet verkligen inte vilken svensk mat jag saknar mest! Visst är mitt liv jobbigt (skämt å sido).

Vad saknar jag? Hmmm... jag saknar min släkt och mina vänner, that's it ;) Nej men, svensk mat överhuvudtaget kommer bli som en fröjd för smaklökarna.



Egentligen är det mest bara småsaker som man saknar, som t.ex. hur pizzorna smakar i Sverige jämfört med i Grekland (btw, jag ska köpa fetaste vesuvion med kebabsås och pommes på Valle när jag kommer tillbaka, och den som vill får joina), man saknar vissa kryddor och såklart sina favvorätter. Att äta julmat kommer också bli grymt gott, det var ett helt år sen sist *hihi*.
Nog pratat om mat nu! Ha det grymt!


Barbra Streisand-leken

Såhär kul kan man ha när man sitter på en bar i Aten med en stockhomsbrud och en amerikansk tösabit. ;) Ganska intern video, men ändå... vi spelar kortspelet "Barbra Streisand", som ni knappt kan se pga. att det är mörkt :P


JULSTÖK I ATEN!

Jag bara älskar allt julstök. Kartonger med julsaker, granen som ska fram och pyntas, julblommor, adventsljusstakar, adventskalendrar, julkalendern, juldukarna som ska fram, lussekatter, pepparkakor och den självaste julmusiken. Igår var en sån dag, helt underbar.



Vi började klä granen, tog fram julsaker, lyssnade på julmusik och åt pepparkakor först. Efter det så gick Artemis till hennes mormor och bakade lussekatter och jag gick och hämtade henne sen och fick smaka, MUMS!


måndag

Tre tjocka tröjor, en (tyvärr) ganska tunn vindjacka, vantar, uggs och sjal. Nu går jag ut och brrrrr, vad kallt det har blivit här nu, och i helgen ska det bli ännu kallare!!!

Ska till Aria-Lenas pojkvän George med tjejerna, hörs senare :)


Från i lördags

Fråga mig inte om de första bilderna är ni snälla, jag kan bara säga att... det gick LITE över styr, hahahaha!!!!



Bilder från i lördags som sagt, var på en bar här i Alimos och drack öl, spelade lite kort och sjöng till klubbfavorit låten "Barbra Streisand" som spelas en del på klubbarna här nere. Ett videoklipp från det kommer komma upp inom en snar framtid, missa ej, moahaha!

FREDAGSBILDERNA! Finally ;)


ANDRA AVDENT





Försöker känna lite julstämning här och jag lyckas galant! julmusik och lite kort från julafton så blir det perfekt :D
PUSS PÅ ER VÄRLDENS BÄSTA SLÄKTINGAR :)


@ Breeynn

Sitter hemma hos Breeyn nu, sa ni far sta ut med sattet jag maste skriva pa, hihi. Igarkvall skulle bli en lugn kvall, det blev det sjalvklart INTE. Blev sa att vi drog till en klubb osh hela fadderluttanlej, bilder kommer senare.

Ikvall ska vi till Alexandra och sen vidare till en bar. Men ikvall ska vi ta den lugnt, vi ska verkligen det. Jag ar sjukt trott fran igar sa kommer absolut inte orka att vara ute sa lange, sa vi kommer val formodligen aka hem tidigt och med tidigt menas runt 2.



Dags att borja gora iordning mig lite nu da, ha det bra!


GRATTIS MIN FINA CECILIA!

 


20.38

Har blivit bjuden hem till Breeynn för äta mexikanskt ikväll, så just nu håller jag på att stressa lite för att hinna dit till kl 21, men eftersom jag hinner blogga så kanske jag inte har så bråttom eller? ;)


Har i alla fall varit i Glyfada lite ikväll, all by myself. Var i stort behov av lite saker så jag åkte dit en kortis. Ikväll blir det som sagt till Breeynn och käka och efter det så ska vi till Christine och Fotis och dricka vin sen blir det ev. en liten lugn utgång.



Dags att skynda mig!!!!


MISS U SANDYCAN! =)


PUSS!


10.25

Det är redan fredag, dagarna bara flyger iväg! Om exakt en vecka från idag så åker jag till Rom btw, kommer bli grymt =) 

Har varit en tuff natt kan jag också meddela, har blivit väldig hostig så har vaknat om vartannat i behov av att dricka vatten. Detta resulterade i att jag försov mig, that's just great!
Men nu efter en kopp kaffe är jag mycket piggare och jag och Filippa ska gå ut och gå en promenad. Höres!


JULKALENDER

Blir man någonsin för gammal för att kolla på julkalendern? Nej, självklart INTE! Har ni också kollat på året julkalender "Hotell gyllene knorren"? Det är faktiskt ganska bra ;)

Men inget slår ju julkalendern 1996 "Mysteriet på Greveholm", eller vilken är er favoritjulkalender?


COLD WORLD

"Här är det extremt kallt- de sa på skaraborgs-TV i morse att Kymbo hade haft - 29 grader i natt. Min jobbar kompis från Stenstorp hade - 25,5 i morse och i Åsle hade det varit - 26!!!! Det är ju inte klokt!! Jag har köpt mig ett par termobyxor- det var skönt men behöver varma vantar- skinnhandskar är iskallt."

Detta skrev min kära mor till mig igår, jag kan nog inte fatta hur kallt det egentligen är där "hemma". Jag som tycker att det börjar bli kallt här i Grekland då det är sådär runt 20 grader!!!



Absolut dags att plocka fram både fliströjan och termobrallor när jag kommer hem till mina söta tjejer och iskalla Sverige, Brrrrr!


καλημέρα!...

...Vilket betyder god morgon på detta underbara språk som jag hör varje dag (uttalas kalimera)

Visste ni att grekiska är det svåraste språket i europa att lära sig? Och att svenska är nr 2? ;)
(Man lär så länge man lever)



HAAAAAAIR(ry potter)

JAG HAR FÄRGAT SLINGOR OCH KLIPPT HÅRET... var beredd...

Before:


After:


FRÅN IGÅR



Lite bilder från igår i lite random ordning. Var i alla fall hos Alexandra och spanande in hennes nya, stora lägenhet som har ett jättebra läge nära centrum. Kände mig ganska svensk ett tag också kan jag berätta, läs nedan:

√ Hjälpte Alexandra och sätta upp hennes nya soffa (från Ikea=svenskt)
√ Drack glögg (svenskt)
√ Åt (svensk) choklad
 
På en bild här över kan ni också se lite amerikanskt godis (det där som ser sådär halv gott ut och ser ut som potatisbollar, men det var helt okej ;))


FRISSAN

Dags att bli av med den bruna kallupsen, nu går jag till frissan och klipper mig och gör slingor, NERVÖÖÖÖS!!!




RSS 2.0