Resor bloggar Mitt greklandsliv -

<3

The secret of a good life is to have the right
loyalties and hold them in the right scale of valueas.

SJUKT BILLIGA RESOR!

Visst att man kanske får en sjukt störd tanke att göra en sån här reklamfilm, men vem väljer att sända den?? HAHAHA, så äckligt!


Rolig eller äcklig??

GREKISKA ARTISTER

Två låtar som spelas i stort sett hela tiden när man är ute här i Grekland:


VILA I FRID

Jag läser en hel del andra bloggar och en av de bloggarna jag läser är mammabloggen Lindaskriver. I hennes blogg fick vi följa hennes mammaliv och hennes liv då hon hade cancer. Linda gick bort i tisdags kväll.

Dag 07 - Mina mål för denna månaden.

Då det är den sista mars idag så kör jag mål för nästa månad, April!
- Äta nyttigare - Bli lite solbränd - Träffa Christine mycket -
(Christine flyttar nämligen till Karpathos, en Grekisk ö i början av maj)

free graphic for myspace


SPARRIS... OCH BOLLAR (pumpa)

Något som blir väldigt annorlunda när man flyttar till ett annat land, eller egentligen bor med någon annan familj överhuvudtaget är matvanorna. Jag har ätit massa saker hos min värdfamilj här som jag aldrig hade smakat innan och som jag absolut inte kommer sluta äta efter jag flyttar heller!!



T.ex.: Nu åt jag precis Sparrisrisotto (hade inte ens smakat på sparris innan jag kom hit.) Till lunch åt jag Pumpa och spinatlasange (hade inte ens smakat på pumpa innan jag kom hit.) Och båda dessa saker, huuuur goda som helst!!! MUUUUUMS!


VÄDER

En aning varmare här i Aten jämfört med Falköping (min hemstad) idag. På lördag ser det dock lite annorlunda ut, 13 grader här och 14 i Falköping (grattisgrattis till er), ser ut som våren börjar komma i Sverige!


Stämmer GANSKA bra... ;)


JAG DIGGAR DIG - BUDDAH!

The only real failure in life is not to be
true to the best one knows - Buddah



GIRLS, YOU ALL ROCK!!


SKYPE ÄR BRA!

Precis skypat med min kära mamma, myyycket trevligt. Dock får jag sitta och gapa när jag pratar med henne för att överrösta hennes otroligt höga stämma och inte nog med det. Fick även säga till mamma att hålla tyst någon gång så jag kan svara på hennes frågor emellanåt. Lilla mamma då.... men söt är du! Och sen är jag mycket stolt över min mamma som blivit tilldelad ett projektuppdrag p.g.a. att hon är så positiv och glad, du äger mammsis! :D


SPRING FÖR LIVET!

Jag vet att svenska melodifestivalen är över och att Erik Saades mycket pinsamma låt vann. Dock var min favorit Sara Varga (av de 4 låtarna från Melodifestivalen jag hört.. haha), supersöt tjej!


TISDAGS EFTERMIDDAG

- "Jobbat" klart för idag.
- Ska kila & dricka kaffe med Christine nu.

Me & Christine (tandkrämsreklam)

Dag 06- Ett minne från min barndom.

Vilket ska jag välja...? Okej!

Ett yrke som många små flickor drömmer om när de är små är att bli frisör, vilket jag också gjorde. Den bra grejen med mig var att jag kunde ju redan klippa (trodde jag), så jag kunde ju starta direkt... när jag var fyra-fem år.

Så jag hittade en sax, kanonbra tänkte jag (nog), nu skulle jag klippa mig. Jag hade ganska långt, lockigt hår och sen VIPS hade jag klippt en massa hår av på ena sidan och sen på andra. Sen ropar mamma nerifrån att det är mat (detta kommer jag starkt ihåg). Jag tänkte att hmm, vad ska jag göra med allt hår jag klippt (för det var massor), att jag har klippt mig själv kommer hon inte se (vilket hon absolut gjorde). Men jag bestämde mig för att spola ner håret i toalettstolen och smyger sen ner för att äta. Den första reaktion jag möts av är: "Vad har du gjort?!". Och jag säger: "Det var Tommy" (min bror). Mamma trodde väl mig inte riktigt om man säger så, men jag kunde ju i alla fall försöka skylla på min bror ;).

Håret var riktigt snyggt (not), jättekort vid sidorna och långt där i bak där jag inte hade nått med saxen för att klippa. Fick i alla fall klippa hela håret så kort som jag hade klippt det vid sidan själv... snyygggggt!

Jag & Tommy på Liseberg för 2 år sen. Jag äääälskar min bror!

MINNET ÄR BRA MEN KORT...

Lovade lite bilder från i helgen tidigare, här kommer några!

HEJ SANDRA!

Cred till dig idag, galning!

PROMENAD

Hur trött jag är nu är svårt att beskriva, jag är HELT slut. Ändå gick jag och la mig tidigt igår... Dags att försöka ändra det, går ut på långpromenad med Breeynn och Nicolas  nu!


SÖNDAG

Vädret i helgen har verkligen varit helt underbart vilket gör en sååå otroligt glad. Jag och Breeynn har varit ute och gått en långpromenad i det underbara vädret och efter det gick vi hem till henne och tittade på film (Love and other disasters).



Ska väl hem strax, timmarna bara sprang iväg idag och jag har ej varit hemma sen igår. Ikväll får ni lite bilder från gårdagen och lite bättre blogginlägg, hörs senare!

LITE OM GÅRDAGEN

Godmorgon, godmorgon (säger jag kvar över ett), vilket är riktigt tidigt för mig då jag och Breeynn kom hem till henne för bara några timmar sen. Som jag har nämnt tidigare så kommer man hem väldigt sent när man varit ute här i Aten. Då klubbarna stänger vid sju så kanske man inte är hemma för ens halv åtta. Inatt dock, så ställde vi om klockan så klubben stängde halv åtta, så vi var hemma SENT.

Breeynn sover men själv är jag pigg, hur jag nu kan vara det efter otroligt lite sömn... Så jag känner för att skriva en del, läs om du orkar. 

Kvällen började iaf med hemma hos Breeynn, vi hade fixat lite mexikansk mat och vin. Tjejerna kom över och vi satt och snacka, lekte lite drinklekar och sånt där. Sen åkte vi vidare till centrum, gick till en bra bar där. Sen vidare till en annan bar och tillslut till klubben Dream City som absolut är en av mina favoritklubbar här (kan dock vara för att vi alltid får bästa VIP-bordet när vi går dit, moahaha).

Sen åkte jag hem och sov hos Breeynn då hennes värdföräldrar är bortresta. Jag har hunnit att duscha, druckit kaffe och en hel del. Min kompanjon ligger dock fortfarande i sängen och sover ;)

Bilder från kvällen kommer senare,
men en bild vi tog innan vi gick ut kommer nu.


UNDERBAR STRANDDAG!

Lägger in lite bilder från igår. Jag & Breeynn tillbringade dagen på stranden och det var helt underbart. Jag körde lite yoga på stranden också (som ni kan se på den femte bilden). Riktig helskön dag i alla fall!


LET YOU BE YOUR OWN INSPIRATION


BY THE SEA

19 grader och solen skiner (dock lite kallt i luften), men... jag tar och promenerar till Breeynn och sen tar vi förmodligen en långpromenad längs havet.


IMORGON ÄR DET HELG... IGEN!

Idag är det torsdag och sen är det helg, ja... det är Greklands nationaldag imorgon och med det röd dag och alla är lediga från jobbet.

Grekland har två dagar som de firar som nationaldagar. En är den 28 oktober (OXI-dagen "Nej-dagen" är till minne av att Grekland sa nej till att italienska trupper att marschera in i Grekland). Imorgon den 25 mars är det den officiella nationaldagen och den firas p.g.a. att Grekland blev fritt från de Osmanska riket (tror jag?). Det är i alla fall en röd dag och det kommer att vara en massa parader, ingen jobbar, inga affärer är öppna och blablabla.


GO GREECE! (Parlamenshuset med den grekiska flaggan i bakgrunden)

ALL THE CRAZY SHIT I DID TONIGHT...

...THOSE WILL BE THE BEST MEMORIES
Efter att ha kollat igenom Magalufalbumen på min dator så kände jag att jag bara var tvungen att ladda upp passade musik. Ni som vet vad jag menar med låtarna, ni vet känslan, ENJOY!!

Dag 05- Ett foto på en plats jag tycker om

Har valt Medelhavet, hur underbart är det inte? Och just nu bor jag 15 minuters promenad från Medelhavet det kan inte precis BLI bättre :D

Bilderna är från Magaluf i maj förra året då det självklart blev ett och annat dopp! Och inom en månad måste jag vågat ta ett dopp igen!

BOSTADSKÖ

Som nämnt tidigare så står jag i bostadskö för i höst. Jag har inte hittat någon lägenhet jag vill ha än då jag vet exakt i vilket område jag vill bo. Men inte är jag stressad för det, jag har ju några månader på mig så läget är lugnt. 

Ett område finns det dock otroligt många lägenheter lediga, undra varför...


GIRLS/WINENIGHT

Ligger i min säng och bara tar det lugnt nu, skönt att vila ett tag då det blev ganska sent igår för att vara tisdag...
Var hemma hos Arialena (en grekisk kompis) igår tillsammans med Breeynn och sen åkte vi till en bar. Blev en riktig tjej-, vinkväll (Y)

hahaha! fin, fint kort!

NEVERSHOUTNEVER!

myspace graphic at Gickr

PANERAD FISK

Står mitt i stekoset och lagar mat! (Okej, inte just nu då eftersom jag bloggar). Idag blir det panerad fisk med ris och till det lite kokta grönsaker. Vääääldigt lätt att göra och gott och enkelt för små barn att äta. 
Har inte tagit någon bild själv, så jag lånar en från Coops hemsida ;)
Ungefär såhär ser väl maten ur när den är klar!

SEMLA

Åt årets första semla förut och den var UTSÖKT ska ni bara veta, MUUUUMS!!! (funderar på om man ska ta ännu en till frukost imorn, hihi!)

Believe you can and you're halfway there.


SKRÄLL MAMMA...



(Detta skrev Kave till mig på Facebook nyss och jag kan väl inte säga annat än att jag INTE är förvånad...)

WORKOUT

Dags att vara lite nyttig nu, sticker till Christine för att sen gå vidare till en löparstadio för att träna lite. Kanske bygger jag så mycket muskler att jag kan slå grabbarna nedan i armbrytning nästa gång jag åker till Magaluf? Bilderna nedan är tagna vid två armbrytningsmatcher i Magaluf förra året. Armbrytning är en av mina tre dolda talanger om jag får säga det själv (de andra är limbo & ett konstigt ljud jag kan få fram med handen, HAHAHA)






TODAY'S



Dag 04 - En dålig ovana jag har.

Jag har fått för mig att jag inte kan sova utan att titta på tv/film innan jag går och lägger mig, jag biter mig i kinden när jag är stressad, jag avskyr att erkänna att ja har fel men börjar bli bättre på den delen. Det finns väl en del dåliga ovanor/vanor man har...


20 MARS

Det har varit en helskön söndag, så som söndagar ska vara. I förmiddags träffade jag Elin som precis flyttat hit till Aten. Hon kommer från Malmö och jag som rådiggar skånska bara älskade att höra det :D

Vi var på ett café först och drack kaffe sen visade jag runt henne lite i Plaka (ett turistområde med små gator och mycket turistshoppar) och runt Akropolis så vi tog en riktig långpromenad vilket var både skönt och trevligt. Sen blev vi rätt hungriga efter allt så vi bestämde oss för att äta något. Vi gick tillbaka till Plaka och satte oss och åt på vad jag tycker, en av de godaste restaurangerna i Plaka.



Ikväll har jag umgåtts med Breeynn. Vi hyrde film och käkade glass. Vi tittade på filmen "The Switch" vilket var bra och sevärd, så se den om ni inte redan har gjort det! ;)


HELSKÖNT CITAT!

Sitter här för mig själv och gapflabbar! Kom att tänka på ett gammalt citat och nu kan jag inte sluta skratta!!


Bo Hansson, finalen 400 m häck i EM 1982:

"Innern går ohyggligt fort och han faller. Nej, ursäkta det var en längdhoppare."

BULGARIEN

Bulgarien kom upp som samtalsämne när jag snackade med några vänner tidigare.  Att lägga in några härliga bilder från när jag och tjejerna var där passar inget annat än perfekt just nu då!

ENJOY!

BUDDHA VAR EN SKÖN MAN

Live every act fully, as if it were your last. - Buddha


KALISPÉRA (godkväll på grekiska)

Har precis slängt på mig min mjukisdress och ska strax gå upp till mina värdföräldrar och äta något gott. Det har varit en kanonbra och fullspekad dag så är en aning trött just nu.

Var i hamnen och fikade med Breeynn och två grekiska vänner först. Vi drack freddo cappuccinos och gick längs hamnen, solen sken och det var helt underbart. Efter det så åkte jag och Breeynn till hennes amerikanska vän Dennis på lunchbjudning och det var massor med folk där. Dennis jobbar som skeppare och musiker så det var en salig blandning av skeppare, musiker, politiker och ja.. aupairer (jag och Breeynn). Det var en väldig åldersmix också, bebisar från 5 månader upp till gubbar runt 60 år, men det var riktigt kul och en otrolig upplevelse.


Här kommer en liten video från några greker sjunger och spelar, STÖRTSKÖN HAHAHA!
Det är saker som dessa som man endast kan vara med om genom att bo utomlands. Annorlunda upplevelser, nya/olika människor man möter, erfarenheter man får, HUR ROLIGT SOM HELST!

MUMS FILIBABBA!

Tänkte att ni skulle få se vad jag och Breeynn laga för god italiensk mat igår, majs & svamprisotto och bruschetta. Resultatet var enastående, otroligt gott! 


BEAUTIFUL WEATHER

Man kan inget annat än att bara ÄLSKA livet just nu. Det är marsmånad och jag sitter på min veranda med bikinitopp, shorts och en kopp svart kaffe i handen. Det är väl en sådär 19 grader varmt och med det sagt sådär 16 grader varmare än vad det är i Sverige.

Om ca kvart ska jag ta och dra mig. Ska till en kanonmysig hamn (Flisvos marina) och fika med några kompisar. Det är så otroligt vackert där, alla caféer har utsikt över havet och båtarna och det kryllar verkligen av folk där när solen tittar fram.

Dags av att njuta av värmen nu, redan imorgon ska det bli lite kallare igen (regn och ca 12 grader).

ROXETTE

De kommer till Aten den 27 maj, ska man gå eller inte?
Jag tycker i alla fall att Roxette är hur grymma som helst! :D

PLEASURE

THE GREATEST PLEASURE IN LIFE IS DOING WHAT PEOPLE SAY YOU CANNOT DO.


ÄTA BÖR MAN ANNARS DÖR MAN!

Skulle äta mexikanskt ikväll, men nu blir det ändrade planer, vi kör på italienskt. Risotto & bruschetta, MUMS!

17.59

- Tittar på Big Brother.
- Väntar på att Breeynn ska sluta "jobba".
- Ikväll blir det mexikanskt hemma hos henne, (jag vet ingen som lagar bättre mexikansk mat är Breeynn, (på riktigt!)

CECILIA KALLIN

Fortsättning på "friend of the day". Idag, Cecilia Kallin och medans ni tittar på bilderna kan ni väl också lyssna på Cissis och hennes grupp, Timoteijs låt!



Cecilia Kallin, världens mest godhjärtade människa!!
(Hon har även lika "kass" humor som mig = perfect combination :D)

CHARLES M. SCHULZ

I've discovered the secret of life, do you want to know? You just hang around until you get used to it. - Charles M. Schulz



08:25

- Precis ätit frukost.
- Väntar på att lilla Filippa ska vakna.

BUDDHA

Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment. - Buddha

TINIE TEMPAH!!!!

Sitter här med ett stort leende på läpparna!! Sandra meddelade precis att Tinie Tempah ska till uppträda i Magaluf när vi är där i sommar, hur bra är inte det?? :D

För er som inte vet vem har är så kan ni lyssna på min favoritlåt med honom nedan:

Dag 03- Ett foto av mig och mina vänner.

Att samla mig och alla mina fina vänner på ett kort är svårt... Men här är ett kort på mig och några av mina fina tjejkompisar i Magaluf förra året.

SMILE!


GRATTIS SÖTNOS!

Idag fyller min stora, söta, saknade kusin 5 år.
Stort GRATTIS Carl Emil!! <3

(Tänk vad tiden går fort...
Bilden nedan är tagen julen -06 och bilden längst ner julen -10)

EN HELT VANLIG TISDAG I MITT LIV

Godkväll allihopa och hoppas ni hade en bra tisdag. Tänkte dela med mig lite info om exakt vad jag gjort idag i en ganska mycket kortare version.

Here we go:
- Var ute länge och lekte med Filippa idag, solen sken och det var underbart. Resulterade i att vi båda kom hem rätt sandiga efter mycket "hink och spade lek".
- Lagade köttfärssås vilket blev mycket gott.
- Lekte med Artemis i det nya lekhörnan som jag och Theodora fixade iordning igår, måste säga att det är otroligt mysigt i den lilla hörnan.
- Filippa aka Vilda bebisen klättrade på något sätt ur hennes spjälsäng helt själv, jössös vad jag blev rädd och chockad, hur lyckades hon? Hon är ju bara 1,5 år :P

På eftermiddagen:
- Kaffestund vid hamnen i Alimos med min vapendragare Breeynn.
- Sen hem till Breeynn och åt kanongod svamprisotto och drack vin.

Och såhär fina blev vi efter några glas... 
Nej, skämtade bara. Bilden är tagen i lördags.


Dag 02- Sanningen bakom mitt bloggnamn.

Håll i hatten nu, för nu blir det spännande förstår ni (ironi). Jag tror faktiskt att det flesta kan förstå varför jag valde det bloggnamnet jag gjorde. "Mitt greklandsliv" är namnet på min blogg och det är precis vad min blogg är om. Alltså mitt liv i Grekland. 

Jag hade faktiskt tänkt döpa bloggen till "Mitt aupairliv" först, men jag ändrade mig. Nu har min fina au-pairvän och kära vän Klara det namnet på hennes blogg :D

STUDIEANSÖKAN!

Ansökningen till höstens högskole- och universitetsutbildningar i Sverige öppnade idag och min ansökan är ifylld och ivägskickad. Nu är det bara till att hålla tummarna! Jag vill egentligen bara komma in på mitt första val, men gjorde 3 val till. Linjen jag vill gå, Studie och yrkesvägledning finns bara i Malmö, Stockholm, Umeå & Varberg och jag vill bara till Malmö.

Förra året var inte snittbetyget så jättehögt så jag hade väl rätt så mycket bättre betyg, så detta går nog kanon... hoppas jag. Man kan väl inte ha för höga förväntningar, om något skulle gå tokfel.


Dag 01 - Ett nytaget foto på mig.


TIDSFÖRDRIV

Ibland behöver man något att fördriva tiden med och är det något som vi bloggare gör det igenom så det det våra härliga listor vi fyller i. Fyllde i en 30-dagars lista förut och nu ska jag börja fylla in denna 25-dagars listan som även några av mina bloggvänner gör ;)

Här är den:
Dag 01 - Ett nytaget foto på mig.
Dag 02- Sanningen bakom mitt bloggnamn.
Dag 03- Ett foto av mig och mina vänner.
Dag 04 - En dålig ovana jag har.
Dag 05- Ett foto på en plats jag tycker om.
Dag 06- Ett minne från min barndom.
Dag 07 - Mina mål för denna månaden.
Dag 08 - Något jag är stolt över.
Dag 09 - Något vackert.
Dag 10 - Ett annat foto av mig och mina vänner.
Dag 11 - Varför började du blogga?
Dag 12 - Något jag längtar efter.
Dag 13 - Ett foto på mig och min familj.
Dag 14 - Mina tio favoritlåtar just nu.
Dag 15 - Femton random fakta om mig själv.
Dag 16- Något som får mitt hjärta att smälta.
Dag 17 - Planer/drömmar/mål jag har.
Dag 18- Någon jag tycker om.
Dag 19 - Lista tre hunkar.
Dag 20 - Mina smeknamn.
Dag 21 - Ett foto jag aldrig lagt upp. 
Dag 22 - En film.
Dag 23-  Ett foto som väcker många känslor.
Dag 24- Något som får mig att skratta.
Dag 25- Några utav mina favoritbloggar.

BILDER FRÅN I HELGEN

Två bilder från i helgen. Översta bilden är från i fredags. Jag och Breeynn var på en internationell bar. Den nedersta bilder är från i lördags, vilket var en sjukt rolig kväll!


SUNDAY

Pizza & filmmys (Miss Pettigrew lives for a day) hos Breeynn nu :D



LIMBO

Goddag! Tittade precis på klockan och insåg nu att den snart är fem! Något jag bara inte kan förstå, känns mer som den borde vara ett...  I alla fall, jag och Breeynn hade en riktigt rolig utgång igår. Vi skulle egentligen på en kompis födelsedagsfest men det blev inte så ändå, så vi åkte in till centrum och gick till en bar vi inte har varit på sen i sommras.

Och gud vad roligt det var! Vi träffade massa roliga folk och bara hade det riktigt kul, absolut en av de roligaste utgångarna jag gjort här. Sådär spontana utgånger brukar nästan alltid bli bäst, ni vet, när man inte riktigt har någonting planerat men det hela slutar helt awesome.

Bilder från igår (och bilder från i fredags som jag lovade i det tidigare inlägget) kommer lite senare. Tills dess kommer en litet filmklipp vi gjorde igår, vi eller rättare sagt jag lekte lite Limbo ;)

LAST NIGHT

Lite bilder vi tog innan vi gick ut igår, bilder
från själva utgången kommer senare.

hahahahaha

SIMPLY BURGERS

I väntan på min kära väninna Breeynn Johnson så tuggar jag på en god ostbugare från Simply burgers (jag lovar er, denna ostburgaren är inte en flötig som den vore från Mc donalds, denna smakar grillat på riktigt). Familjen beställde hem det, MUUUUMS!





JAPANKATASTROFEN

Med stor klump i magen skriver jag detta inlägg. Japankatastofen bara skär i kroppen och att titta på videoklipp och bilder från katastrofen ger mig gåshud. Samtidigt kan jag inte slita mig från att titta och att må dåligt för alla människor som drabbats.

Vila i frid!
Tumblr_lgxc3mrexq1qbrczco1_500_large


ROBIN ASSARSSON

Jag har tidigare lagt ut bilder på mig och utvalda vänner som får äran att vara "friend of the day". Förut har det bara varit tjejer, men nu, min bästa killkompis, Robin Assarsson!

En av de vänner jag absolut litar mest på!

HELG

Då var det fredag igen, veckorna går så sjukt fort verkligen! Så... vad ska man ta och hitta på i helgen tro? Förmodligen ska jag väl träffa lite vänner ikväll men får se, har ingen planerat. Imorgon har jag lite planerat i alla fall. Då fyller nämligen en kompis år så hon ska ha lite hemmafest vilket blir kul.

Dags att vila, har huvudvärk.

Dag 30 – Ett sista ögonblick.

En bild tagen från en "gammal" fest i Falköping, vi lekte leken "Pong".

BARNVAKT ÅT DENNA SÖTNOS NU <3


ALANYA 2008

Sitter och kollar på massa bilder på min dator och just nu går jag igenom albumet "Alanya 2008". Vad små vi ser ut att vara Ida, men gud vilka grymma två veckor det var!! :D


PAROS DAG 3

Har berättat om dag 1 och 2 på ön Paros förut, nu tänkte jag berätta om den tredje och sista. Vi checkade ut från vårat hotellrum klockan tolv och vår färja gick klockan kvart över 7 vilket var lite segt men gick bra ändå! Vi gjorde dagen bra såklart!

Vi åt först hotellets grymma frukostbuffé sen gick vi till busstationen för att ta oss till Parikia där båten sen skulle gå X-antal timmar senare. Busstationen var kanske inte riktigt som man tänker sig en busstation. Det var jag, Breeynn och två gamla gubbar med käpp och basker som satt och väntade på bussen som ser ut att vara från 80-talet kom och hämtade upp oss.

Resten av dagen spenderade vi i Parikia med att äta, fika och gå runt på de små, mysiga gatorna. 


Bilder från Parikia.


Hittade ett ställe som sålde Orreforsgrejer, hur ballt är inte det? :D

UPPDRAG GRANSKNING

Tittade på ett ganska intressant avsnitt av Uppdrag gransking precis. I avsnittet så pratades det om svenska ungdomars invandring till Olso. De visar hur svenska ungdomar bor med kackellackor, jobbar för slavlön och skalar banan... Tyck på länken nedan för att komma direkt till programmet!

--> Uppdrag granskning <--

Bild: www.svt.se

"VILKET RAKT HÅR DU HAR" "JAAAAA"


AKTA BOKEN!! ELLER JAG MENA HAJEN!!

Hur roliga och underbara kan inte barn vara ibland? T.ex. förut när jag hade läst klart en bok för Artemis och kramat henne godnatt så slängde hon ner boken på golvet och skrek till: Akta dig! Boken är en haj! Du måste simma ut! (och barn lever sig ju alltid in 110% i vad de säger så boken var ju verkligen en haj). Så det hela slutade med att jag simmade ut från rummet ;).


Dag 29 – Mina ambitioner.

Få ett bra välbetalt jobb efter jag studerat klart, resa mycket och upptäcka nya plater, jag vill kunna hjälpa människor som har det svårt, jag vill lära mig massa nya saker och få massa nya erfarenheter, jag vill såå mycket...


AU-PAIR FRÅGA

Alltid kul att få au-pairfrågor, här är några jag fått det senaste.


Hur mycket du behärskar grekiska, förstår att du måste lärt dig något, men kan du använda dig av det ? :)
Svar: Tyvärr måste jag säga att jag inte alls är bra på grekiska. Jag förstår mer än jag kan prata men jag kan inte prata mer än vad man inte kan ungå att lära sig. Inte så konstigt då jag inte pluggar grekiska något. Den grekiskan jag har lärt mig är väl i stort sett av farmorn då vi försöker kommunicera då jag bara pratar lite grekiska och hon bara lite svenska och engelska. Jag har inte "behövt" att lära mig grekiska då jag pratar svenska här hemma och alltid engelska annars, i stort sett alla greker kan engelska utan den äldre generationen.


Jag ska åka som aupair efter sommaren har du några tips på saker att förbereda sig på?
Hmm, man kan ju alltid försöka söka via Google eller facebook för att hitta andra au-pairer, svenskar eller internationella personer överhuvudtaget som bor dit du ska flytta. Det är alltid skönt att ha pratat med någon som bor dit du ska flytta innan. Du kan försöka kolla upp på någon karta vart familjen bor för att titta vad som finns runt omkring en. Du kan maila fram och tillbaka med familjen för att ta reda på vad barnen gillar att göra så man vet mer o.s.v.


Finns det många au-pairer i Aten och hur fann du din au-pairfamilj?
Njae, nej, eller det beror väl på vad man jämför med. Au-pairer är fortfarande något ganska nytt här och är absolut inte lika vanligt som au-pairer är i USA eller England. Jag fann min värdfamilj genom www.aupairworld.net, min vän Breeynn fann hennes värdfamilj genom www.aupair.com och de andra au-pairvännerna jag har här fann deras familjer genom www.anixi.eu

PAROS DAG 2

Då är det dags att uppdatera lite om Paros dag 2. För er som inte alls hänger med på vad jag pratar om nu så kan jag berätta att jag var på en Grekisk ö som heter Paros i helgen.

Dag två gick vi upp ganska tidigt för att stiga upp till hotellets frukostbuffé som bara va "to die for". Hotellfrukost är ju alltid hur gott som helst och denna var bara fantastiskt. Någon timme efter frukosten så blev vi upphämtade av en tjej som skulle skjutsa oss en liten bit utanför Naoussa (byn på Paros vi bodde på). Det var nämligen dags för hästridning och det var så otroligt kul! Vi red längs stränder och bland otroligt fina miljöer (bilder nedan).
På kvällen blev det ytterligare en utgång, först var vi i Parikia (Paros största by) och åt lite sedan tillbaka till Naoussa. Riktigt bra kväll denna med, dock lite lugnare än den första men det var kul. 


Bilder från vi red på hästarna:


På bilderna: Jag och Breeynn innan vi gick ut till vänster. De två översta bilderna till höger är från Parikia och den längst ner från ett maskeradparty i Naoussa.


När vi kom hem på kvällen(natten) blev Breeynn kär i hotellets katter!

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN (+FETTISDAGEN)

Idag den åttonde mars så firar jag och en hel del andra två mycket härliga saker. Det är den internationella kvinnodagen, vi kvinnor ska vara stolta över oss själva idag. Sen är det ju den där härliga Fettisdagen som man bara måste vara lite extra onyttig på. Det hade suttit bra med en semla, men jag befinner mig ju faktiskt i Grekland och då är inte semlor det lättaste att hitta. Jag och svenska Christine ska till ett bageri och försöka hitta något som kanske liknar en semla sen tar vi med oss dem hem till Breeynn. 

Kanonbra att trycka ihop en massa gottigheter på Fettisdagen tillsammans med härliga tjejer på Kvinnodagen!

 


Girls, stand up for yourselves today!

JA SE DET SNÖAR...

...ja, tänk för det gör det! 

Ni visste inte att det kunde snöa i Grekland va? Nu är det ca 4 grader varmt (kallt) här. Utanför Aten är det t.o.m. -12 grader och det finns folk som är insnöade på olika ställen. Brrrr!!!

Picture: www.athensnews.gr

PAROS DAG 1

Tänkte berätta lite om Paros nu, eller lite om första dagen i alla fall. Jag och Breeynn steg upp halv 5 på morgonen för att klockan 7 ta färjan till Paros, en riktigt fin ö. Självklart är den ännu finare på sommaren då man kan bada och sånt men var riktigt kul att åka dit ändå.

Vi bodde på ett riktigt fint hotell och personalen var grymt trevlig. Första dagen gick vi omkring en hel del på de små, söta gatorna det fanns i Paros (några bilderna nedan). Vi åt en massa gott och gick ut på kvällen. Orkar inte berätta mer än så just nu, är hur trött som helst. Bilder säger ju mer än 1000 ord så titta på bilderna nedan så ska jag göra ett mer intressant inlägg imorgon och berätta om de två andra dagarna vi spenderade på ön Paros.


På bilderna nedan: Översta bilden jag och Breeynn på färjan påväg till Paros. Bilderna vid havet är när vi var framme i Paros och de andra är tagna ca kl. 06.30, riktig trötta & med en tung ryggsäck.... ;)


Bilderna nedan: På hotellet, jag kan erkänna att jag var riktigt, riktigt sugen på att hoppa i poolen bara för att det var så fint, synd att inte vädret var lite bättre.


Bilderna nedan: Lite gulliga gator och höga dörrar när vi var ute och gick.

Bilderna nedan: Vi hittade en liten bar som hade maskeradfest, riktigt kul var det faktiskt! Vi träffade massa roliga människor och hade en awesome kväll!

Dag 2 och 3 kommer imorgon, nu är jag riktigt trött och ska sova. Nattinatti!!

HEMMA IGEN!

Hemma från Paros nu!! Eller rättare sagt, jag och Breeynn kom hem igår natt. Hon sov här hemma hos mig i natt, min familj är nämligen också bortresta.

Tänkte berätta mer om resan och lägga upp bilder senare ikväll. Ni kan dock få ett litet smakprov på vad ni väntar er:

TIDIG MORGON

04.45 ringde min klocka imorses och just den sekunden klockan ringer känner man väl i stort sett att man bara vill sjunka in i sängen och gömma sig igen. För mig var enda valet att gå upp. Nu är det dags för mig att bädda sängen och packa i det sista i väskan nu. Taxin kommer och hämtar mig om tjugo minuter.
Jag kommer inte lyckas hålla mig ifrån hotellets datorer (tror jag), så vi hörs någon gång i helgen! 

Nu åker vi till Paros!!

PAROS TOMORROW!!

Imorgon åker jag och min vapendragare Breeynn Johnson till ön Paros. Jag ser fram emot detta otroligt mycket :D Visst att det är of season och sånt där, men vi kommer ha det jättebra ändå.
Vi har några saker inplanerade att göra, som t.ex. rida islandshästar, ta maffiga promenader på ön, ev. hyra cyklar/vespa/bil (vi får se dock, beror på väder och vad vi känner för) och sen ska vi väl hänga på vårt häääärliga hotell. Kanske i hotellets jacuzzi eller något annat härligt som vårat snygga hotell erbjuder :D

Kanale's - let us show you ParosKanale's - let us show you Paros
Kanale's - let us show you ParosKanale's - let us show you Paros
Några bilder från Paros och hotellet vi ska bo på. Tyvärr kommer vi ej kunna ta ett dopp i den där härliga poolen p.g.a. att det är alldelses för kallt (för er som faktiskt tror att det är sommarvärme i Grekland hela tiden, ni tror så fel!)

ELECTRO POP 2011 MIX



Äre fest elle? (Nyår 2008/2009)

Dag 28 – Det här saknar jag.

VEM SAKNAR INTE STUDENTEN? GRYM DAG!
Alla 92:or där ute som ser fram emot eran egen student (vet att ni firade 100-dagars igår). Njut till fullo nu, detta är "the time of your lives" :D



MALIN LUNDGREN

Fortsättning på "friend of the day", today Malin Lundgren!
Har sååå otroligt mycket bra minnen med dig fina Malin :)

08.40

Sitter och håller i en muminkopp i ena handen och bloggar med den andra. Svart kaffe & en äggsmörgås till frukost idag, mums mums. Allt är så lugnt och tyst, Filippa sover fortfarande och Artemis är i skolan.

Igårkväll:
- Breeynn kom och hämtade mig.
- Vi åkte till Spyros lägenhet.
- Tittade på tv och chillade.
- Kom hem strax efter 12
- Skypade med min lilla au-pairvän i Tyskland, Klara

Dag 27 – Min favoritplats.

Har flera favoritplatser men nedan är en. Befinner mig
i Magaluf (såklart) på baren Grabbarna grus orginal.


LIFE AS WE KNOW IT

Kom hem från min kära amerikanska vän Breeynn för bara en liten stund sen. Vi har haft en jättemysig tisdagskväll hemma hos henne med mat, vin och film.

Vi tittade på "Life as we know it" med bland annat skådespelaren Katherine Heigl. Grymt bra film som innehöll både skratt och tårar, men mycket mer skratt. En mycket sevärd film helt enkelt!


SÖTNOS KUSIN <3

Satt och pratade med min söta lilla kusin Hanna på MSN förut, vi skrev om hur mycket vi saknade och älskade varandra. Hon frågade mig och min favoritfärg och berättade om att hon skulle rida häst på måndag. SÖTNOS!!

Bild på mig och Hanna!


LADY GAGA


BLÅSIGT

Berättade i inlägget innan detta att jag och Breeynn skulle åka till ön Paros i helgen. Nu funderar vi på att ev. skjuta fram det en extra helg p.g.a. av vädret.

Det är inte det att vi tror att det kommer bli varmare en helg senare men mindre blåsigt. Känns lite riskabelt att boka nu i helgen om inte båtarna går på grund av för mycket vind, vi får se hur allt blir, blir bra vilket som! :)


Båten kanske blåser bort lika mycket som jag gör på bilden ovan, så det är bäst att passa sig ;)


RSS 2.0