Resor bloggar Mitt greklandsliv -

Dag 6

Vilken dag! Gick upp klockan åtta då jag började "jobba", mamman gick till jobbet och jag, pappan och barnen åt frukost. Har glömt att berätta om barnen, de är två flickor kan jag säga, 1 år och 4,5 år gamla och hur söta som helst :) Sen gick pappan till jobbet och farmor kom, henne är det svårt att kommunicera med, hon kan inte engelska och jag kan absolut inte grekiska... än ;) Sen tog i alla fall en LÅNG promenad, vilket inte var meningen, men råkade gå lite vilse men hittade tillbaka ;P Sen har jag, farmorn till barnen och barnens faster varit på en lekplats på eftermiddagen och haft det bra och varmt!!!! Och kvällen avslutades kanon, har varit hemma hos mammans bror och ätit med nästan hela släkten. Grillad kyckling, bönsallad, bröd och massa annorlunda grönsaker som vi knappt har i Sverige men som är jättegoda, och annorlunda. Och öl till det ;)

Känns mer bekvämt att vara här för varje dag som går, man lär känna området och människorna bättre och lär sig lite små ord på grekiska m.m. Ha det fint Sverige och ett stort grattis till min underbara Frida som fyller år idag <3

Bild jag tog när jag var ute och gick i förmiddags. Och en på mig och födelsedagsbarnet ;)


Dag 5

Hej!
Igår var det kalas här i Grekland, en av tjejerna jag tar hand om blev så stor som 1 år gammal. Så hela släkten var här och det bjöds på svensk och grekisk födelsedagssång. Även min bror Tommy fyllde år igår fast 21 år, grattis till honom också :)

Idag så har jag lärt mig hur tunnelbanan funkar här och jag åkte med mammans kompis och hennes barn till Akropoli och Syntagma som är några områden i centrum av Aten. Sedan åkte dom hem till sig och jag gick och kikade i lite affärer i Syntagma, det är ett kanonbra ställe för shopping!! =) Jag tog också en fika i Akropoli, all by myself ;) Känns knäppt, brukar alltid umgås med kompisar men man glömmer bort att man faktiskt inte är i Falköping, inte ens Sverige, men det känns bra ändå, kul med nytt! :) Och ikväll har jag varit barnvakt när pappan jobbade och mamman va på möte, gick bra =) Åt vattenmelon och gröt ;)

Lite bilder från dagen.

(de sista bilderna, på berget och gången är tagna några meter från huset där jag bor, hur fint som helst!)

Ha det bra, kram <3


dag 3

Dagen har varit toppen! Vaknade en timme senare an tankt, men sa kan det bli nar man ar trott ;) Jag, pappan, ena barnet jag tar hand om och hennes kompis akte och badade i Vouliagmeni imorses, som ligger precis i utkanten av Aten. Hur fint som helst, ca 35 grader och vattnet maste varit ca 24 grader eller nagot, for varmt var det! Fick kanske 30 liter saltvatten i ogonen nar jag var en bil som behovde tankas nastan hela tiden enligt tjejen jag tar hand om ;) sa sot! Sedan akte vi tillbaka till huset och at kyckling med olivsas och ris och drack vin till. Jag har aldrig atit oliver, men har i Grekland kommer man inte undan och nu har jag till och med borjat gilla det, toppen ;)

Ha det bra! KRAM


Kvallsuppdatering

Ett andra inlagg for dagen, ni far fortfarande forsoka forsta aven fast inga svenska bokstaver finns ;) Ikvall har vi varit ute och atit, at souvlaki vilket var hur gott som helst! Sa fort nagon fran Sverige kommer och halsar pa sa ska vi ut och ata det. Ar kott pa ett spett som man ater med grekisk sallad, varmt brod, pommes frites och tzatziki. Ne, nu blir det sangen, kanske stranden imorgon. Ha det fint.
KRAM FRAN ETT 30 GRADER VARMT GREKLAND KLOCKAN HALV 12!;)

 

In Athens

Forsta dagen
Mamman hamtade mig pa flygplatsen sedan akte vi hem till deras hus (jattefint!) och dar fick jag traffa barnen, mammans bror, pappans syster och farmorn till barnen. Vi at en jattegod rulle med kyckling, tomat, ost osv, kommer inte ihag vad den kallades men.. Gjorde aven min forsta babysit igar sjalv, dock bara en kortis ;)

Andra dagen
Vaknade och at frukost med hela familjen, traffade da pappan forsta gangen och jag maste saga att det kanns jattebra med hela familjen. Detta kommer verkligen funka :) Jag, mamman och barnen har varit ivag och handlat lite nu pa formiddagen och atit honunusmelon (peponi)och vattenmelon (karpouzi), mums.

Har fatt lana familjens dator nu, har inget internet pa min, men det ska jag forsoka fixa nasta vecka om jag kan, kan va lite kul att ha ;)


Vi hors!
KRAM Jessica


Bye bye Sweden

Nu ska ja få mig någon timme sömn innan det bär iväg. Mamma och morfar kör mig till Landvetter, planet lyfter 07.10. Sedan mellanlandar jag i Köpenhamn så är jag framme i Aten 13.10.
SPÄNNANDE och NERVÖST!!

Sagt hejdå till så många som möjligt idag, men det har varit stressigt så man har inte hunnit allt man hade velat hinna tyvärr. Men, så är det, nu ska jag som sagt lägga mig. Kram från mig till er, så hörs vi när jag INTE befinner mig i Sverige.




PACKNING

Nu äntligen är packningen klar, eller ja, nästan i alla fall. Tänkte ha med mig två resväskor med kläder och lite andra nödvändigheter och ändå skulle inte allt få plats. Sen va jag och pappa på resebyrån förut för att "beställa" extra bagage, då fick vi reda på att varje kilo extra man har, utöver de 20 kg som man får ha med sig skulle kosta 11€ extra (105:-). Vilket innebär att jag skulle få betala ca 2100:- för ena väskan!!!! Så nu har jag och Josse packat om så allt har fått plats i en väska, eller allt och allt, jag har minskat med ca 15kg. Bra jobbat! =)



Jessica&Klara on Skype

Precis haft ett videosamtal med min otroligt nära vän Klara i över en timma. Prat, prat, prat, hade nog kunnat prata hur länge som helst egentligen. Klara är i Tyskland som au-pair just nu så jag frågade henne hur hon gjort med internet, hur första dagarna gått till och så vidare och så vidare. Alltid kul att höra från någon annan som varit i samma situation som jag kommer hamna i om bara 2 dagar (1,5 om man ska va petig) ;).

Lite bilder
Först Klara och en av killarna hon tar hand om, sen min Klara, Klaras rum och så avslutar jag självklart på en bild på Klara och mig på ett hörn då... ;)



SAKNAR DIG <3 :D


Avskedsfest

I lördags hade jag avskedsfest med mina fina tjejer. Otroligt lyckad kväll och det vill jag tacka alla ER för. Charterparty i högsta hugg på Plantis i Falköping, sen ser jag inte plantis eller mina tjejer på 4,5 månad iaf, sen är det förmodligen dags att komma hem en sväng och fira jul.

Bilder från i lördags.
KRAM på er tjejer <3


3 dagar

Om ganska exakt tre dagar nu så har mitt flyg landat på Atens flygplats och jag ska träffa min värdfamilj för första gången. Hur spännande som helst och jag ser så otroligt mycket fram emot det.
Sitter och läser igenom kontaktet för sådär sjuttioelfte gången, detta blir bra, kanonbra!! :)


6 dagar kvar

Eller 5 och en halv om man ska vara mer exakt ;)

Allt börjar ordna upp sig. Jag tvättar, stryker, packar, fixar och donar. To-do listan börjar minskas lite iaf!

TO DO
- Köpa dator CHECK
- Köpa headset CHECK
- Installera skype CHECK
- Flytta över bilder från min gamla dator till den nya
- Köpa presenter CHECK
- Skriva ut flygbiljetten
- Kolla upp hur det blir med internet
- Lära mig LITE grekiska
- Fixa tackkorten från studenten



en vecka kvar

Om en vecka denna tid så befinner jag mig i Aten och hos min värdfamilj, PIRRIGT!
Kan ju berätta lite mer exakt vart jag kommer bo. Jag kommer bo utanför Aten i en förort som heter Alimos, vad jag sett på bilderna så verkar det kanonbra. Det ska bli otroligt spännande att komma till Aten, det är ju ett ställe man absolut måste åka till någon gång i livet, och jag får uppleva Aten på detta sättet, det kan inte bli bättre!

Var hemma hos min syster nyss, hon hade sin vän Elisabeth där och hennes barn Moa 1,5 år gammal och hur söt som helst. Känslan att jag faktiskt kommer ta hand om små barn snart känns hur kul som helst, jag älskar barn :)

Karta på Aten området och Alimos
(där den röda stjärnan är)


11 dagar

Det närmar sig och listan på alla saker jag behöver göra innan jag åker går sakta med säkert mot sitt slut. Au-pair försäkringen är iaf fixad, nu ska jag "bara" köpa mig en laptop och fixa alla nödvändiga program på den, som t.ex. Skype, som förmodligen kommer bli det bästa sättet att hålla kontakten på sen när jag åker.

Har också kommit på att grekiska är ett otroligt svårt språk att lära sig, kanske blir lättare att lära sig lite när man väl är där. Är där ja.. det är jag om 11 dagar, klump i magen, det kommer bli otroligt kul =)


På återseende!


RSS 2.0