Resor bloggar Mitt greklandsliv -

SÖNDAG

Hade tänkt att lägga in massa bilder från idag, men efter ett alldeles för lång och misslyckat försök att hitta min kamerasladd så ger jag upp, bilderna kommer imorgon istället!

Idag har jag & Breeynn:
- Varit på ett café precis vid havet, hur mysigt och varmt som helst.
- Gått en lång promenad längs havet, kanonfint!
- Vinkat på båtar, eller människorna i båtarna rättare sagt.
- Riskerat livet genom att gå på en mur precis vid havet, bilder kommer och nej, det var inte lika farligt som det låter.
- Lagat mat tillsammans, pasta som vanligt, men det är gott.
- Varit på baren Undici där Arialena jobbar.

Tycker vi hunnit med en hel del denna söndagen. Vi brukar vara rätt så döda på söndagar då vi brukar gå ut på lördagar. Vi har lärt oss en sak i alla fall, helgen känns dubbelt så lång om man går ut på en fredag istället för lördag. För såhär är det när man går ut på Clubs här, man kommer hem runt 7 mer eller mindre, och dagen efter sover man i stort sett HELA DAGEN, för man är som en levande död.



Bilder kommer imorgon, om jag hinner, har massor att göra. Hörs imorn i alla fall! =) 






måndag

Då har jag "jobbat" klart för en liten stund, dags att åka till Glyfada för att köpa en del nödvändiga saker. Sen hem igen för att städa, fixa, "jobba". 2 dagar kvar förresten, woho :D:D

DET ÄR MINA DRÖMMAR VÄVDA AV

Vad man blir glad att bra väder :D Trots att luften är ganska kylig så mår man bara så bra av att vakna nästan varje dag av sol och blå himmel. Idag har jag och Breeynn planerat på att gå till stranden. Inte för att bada eller så precis (det är det för kallt för), utan bara njuta av solen, kanske dricka lite kaffe och plugga lite grekiska.



Nu ska jag skynda mig in i duschen och sen gå till Breeynn!


30 OKTOBER

Idag ställde vi om klockan här, precis som ni gjorde i Sverige. Så när jag gick upp halv 11 (trodde jag) så var den halv 10, rätt skönt, då vet jag att jag hade mer av min lediga dag kvar :D


SNAAAAART :D

Idag är det lördag, imorgon söndag, sen måndag, sen tisdag, och sen, dagen med stort O, Onsdag!


Godmorgon :)

Eller va? Det är kväll, ojdå. Idag har jag sovit, sovit och hm... sovit. Behövligt efter igår, hade SKITKUL igår. Va på en club i centrum som heter Dreamcity. Satt på VIP avdelningen, mitt bord beställde in några Absolut vodka flaskor och hade det bra. DJ:n va GRYM, tills han började spela grekiska låtar ;) Dit ska jag absolut igen, men får vänta ett tag. Det är dyrt att gå på clubar här i Aten, riktigt dyrt, men grymt kul.

Glömde min kamera igår vilket sög lite grann, Amanda tog dock lite kort, får lägga så ni får se när jag får korten :D
KRAM

DÖÖÖÖÖD

Överdrev lite, men inte mycket! Kom precis hem nu, klockan är strax efter sex, hade planerat att vara hemma X antal timmar tidigare, men det funkar aldrig. Jag är helt slut, Zzzzz, skriver senare idag (är ur funktion nu ett bra tag).


SAKNAR ER TJEJER!



Kollade på massa bilder på facebook och hittade bland annat denna på Emma.Cs, det knyter sig i magen, vilken HÄRLIG dag!


Slänger in receptet på hälsomuffinsarna jag bakade förut, dom gick hem ska jag säga er!




Ingredienser:
4 dl All Bran-flingor
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl russin (kan plockas bort)
1/2-1 dl råsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1/2 dl neutral olja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda flingor och mjölk och låt det svälla i 5 minuter.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner olja, ägg och russin i mjölkblandningen.
3. Vänd ihop med de torra ingredienserna och klicka upp i muffinsformar. Beräkna ca 20 formar och fyll dem bara till hälften. Grädda i 20 minuter.

Enkelt va? :D Och nyttigt, eller, inte onyttigt i alla fall ;)

Ett litet kort från igår bara



Jag och Breeynn va ute och plocka palmblad, inget fel med det, vanlig torsdagssyssla. Fredag idag, kanske ska byta mot granbarrsplockning isället? Hm, får fråga Breeynn vad hon tycker när hon kommer hit! Är barnvakt åt en sovande Filippa förtillfället, de andra är på The Mall (ett jättestort köpcentrum), som sagt kommer Breeynn hit snart så ska vi göra iordning oss lite tillsammans så vi är fina inför granbarrsplockningen, VIKTIGT! :) Hörs om ett tag!


LÖRDAG 29 OKTOBER

Nu drar jag på mig jeans, någon tjock tröja och traskar till Breeynn. Vi ska laga mat, ha en LUGN och skön lördagskväll och prata om smaskiga detaljer från gårdagen.
BYE!


lägger in en mysig bild på mig och Ida från Ållecamp, miss u ♥


love fridays

Har precis bakat lite hälsomuffins, första gången jag gjorde dem och de var faktiskt ganska goda, och inte alls onyttiga! (var ju tvungen att provsmaka). Lite degiga va första tanken, trots att jag hade dem längre i ugnen är de skulle vara, men helt okej alltså, får se vad de andra tycker sen när de provar dem! :)

Har förbrett maten lite, idag blir det frikadeller, citronsås och ris. Men bara rullat frikadellerna "köttbullarna", så får jag fortsätta med maten om ca halv timme, så de är klara strax innan Artemis kommer hem från skolan.

Nu ska jag ta upp Filippa som vilar, ha det fint!


Hemma!

23.49 är klockan här i Grekland och jag har precis kommit hem från Breeynn. Vi har druckit lite vin, ätit natchos och dipp och sett på en av de bästa filmerna jag sett på LÄNGE! The Nanny diaries hette den, inte så konstigt att jag tycker den va så bra då va? ;) ALLA au-pairer borde se den och även DU. Grymt kul :D Lägger in trailern som en liten teaser, watch it!


Nu åker jag in till stan!


Torsdag

Idag är det röddag här i Grekland, så har varit ledig hela dagen pga. att Theodora och Labros är lediga från jobbet. Det är Ochi Day "Nejdagen" och för att förklara det lite kort så sökte jag upp lite information, om ni är intresserade så läs, annars bara hoppa över :Historien går tillbaka till andra världskriget, till den 28 oktober 1940. Då ställde Mussolini ett ultimatum till grekerna. Låt axelmakterna Italien och Tyskland gå in i Grekland och besätta vissa strategiskt viktiga punkter, annars blir det krig. Den grekiske statschefen Ioannis Metaxas sade Ochi - nej. Snart därefter invaderades Grekland av Italienska trupper som kom från Albanien. Grekland blev involverat i andra världskriget. Dagen firas i hela Grekland, Cypern och Grekiska samhällen runt om i världen den 28 oktober varje år till minne av Greklands premiärminister Ioannis Metaxas som sa NEJ!.



Så, tänkte fortsätta berätta om dagen... Åkte med Breeynn in till centrum och mötte Alexandra, vi fikade lite, gick runt, kollade på alla folk med grekiska flaggar o.s.v. Det var meningen att vi skulle kolla på en parad, men vi kom dit precis när den slutade, men jaja, det gör inte så mycket.


TODAY

- "Jobbat" på fm, jag och Filippa tog en låååång promenad och jag tränade X antal benmuskler då jag kämpade mig upp med barnvagnen X antal uppförsbackar.
- Var på Theodoras jobb för första gången och kikade, fintfint, fintfint.
- Efter middagen, hmm, jag har.. slappat. Hade velat säga något lite roligare kanske, men ne, slappat enbart.
- Nu ikväll har jag varit barnvakt, först tillsammans med Labros syster då vi badade barnen och la dem i säng, men nu har hon åkt hem och barnen sover lugn och fint.
- Föräldrarna är på bio, men nu hör jag dem i trappan, så nu har de kommit hem.
- Ska väl kila ner till mitt krypin nu då, kolla på Ensam mamma söker och gosa under mitt sköna täcke.  Natti!


RIHANNA - WHO´S THAT CHICK

Love this song!!! (Här i grekland är den i alla fall ny, vet inte om jag e efter eller inte med Sverige, men det spelar la ingen roll... Finns i både "dag" och "natt" version :D


SKANDAL!

...hette glassen ja köpte idag. Men inte bara det utan: "SKANDAL! Chocolate orgy, more pleasure, more scandal."



Jahapp, va ska man ens säga? Den va inte god ens (kanske bara tycker det för att ja e vrålmätt från fläskpannkakan vi åt nyss) men i alla fall, in med glassen i frysen igen. Nu mår ja illa.


"glammlivet"

Jag vet att jag är lite efter med tvtittandet här i Grekland, vilket ni borde ha överseende med. Men för ett litet tag sen fick jag höra massor om den där vrålblåsta Skövdetjejen som va med på lyxfällan och en regnig dag som denna tog jag mig tid för att titta. Och gud vad ja skrattade! Har ni inte sett det? I så fall MÅSTE ni kolla!! Tryck på länken: http://www.tv3play.se/program/lyxfallan

TV3


1 vecka kvar tills du kommer, jag längtar så mycket att jag snart spricker!!! :D



Update 23.00

Precis hemkommen från Flismos, där jag och Breeynn varit och först gått runt bland de otroligt snygga båtarna och sen fikat. Efter det gick vi till en italiensk restaurang som var hur nice som helst, och hade en otrolig utsikt över havet och lyxbåtarna. Nu ska ja fortsätta att skypa lite med pappa, sen blir det webbtv, Ensam mamma söker!


2 månader

Varit i Grekland i exakt 2 månader idag, känns som jag har varit här så otroligt mycket längre. Pratade lite om det med Theodora och Labros igår, och de håller med. - Det känns som vi känt dig i flera år, sa Theodora.
Och så känns det verkligen och det är underbart!



Mer bilder från Chrisso, lyssna på sången samtidigt för att få lite extra feeling ;)






På bilderna är det jag, Theodora, Artemis, Labros och mammans kusin Klas. På flera bilder kan ni se utsikten av olivträd i massor, härliga berg och speciella träd.


Härlig kväll

Lovade förut att jag skulle lägga in lite mer bilder från min underbart sköna helg, men tröttheten vinner, får vänta med det tills imorn.

Kvällen har bestått av:
- God mat
- Gott vin
- Kortspel
- Mycket skratt

Haft en toppenkväll som avslutades med lite skypedate med Klara. Nu somnar jag, Zzzzz....

Snabb update

Sitter och latar mig i soffan, de andra förbereder kvällsmat. Mammans kusin Klas åker hem imorgon så blir lite ungsgrillade grönsaker och annat smaskens. Skriver senare!


Monday

Klockan är strax 12 här och jag tänkte gå ut på en liten promenad, är fortfarande lite sjuk men här inne kan jag ju inte sitta och dega hela dagen heller. Även fast det är rätt skönt att bara ligga i sängen, se på lite svenska tv program, läsa massa olika bloggar och bara VARA.
Men! Ut med mig! Tänkte berätta kort om igårkväll bara. Träffade Breeynn en stund, Nicolas, hennes au-pairbarn fyllde som sagt 2 år och jag blev bjuden på kalas. När Bree sa till min och komma trodde jag först att kalaset kanske var slut, men det visade sig att det var i full gång när jag kom. Det bjöds på Margaritas, olika tårtor, ostpaj och lite mexikans plockmat. Var propp mätt när jag kom dit men det hela slutade med att jag och Breeynn stod och smååt tårta i köket. Varför går alltid de goda sakerna in trots att man är mätt? Konstigt... ;)




Här kommer lite bilder från Chrisso





Bilder från en promenad vi gjorde kommer senare!
(kan meddela att jag var rätt skraj under den promenaden då familjen berättade att just där vi skulle gå, en smal stig bland buskar och snår så fanns det får och ett gäng lösa hundar som såg efter fåren som var lite aggressiva. Det var även jakt pågång, och emellanåt hörde vi skott. Och sist men inte minst så berättade de att det kanske kunde finnas minor... Och DÄR GICK JAG! men jag lever ;) 


SWEETS

Här sitter jag och tuggar i mig hmm, ja, vad är det jag äter egentligen? Något sött i alla fall, som en kaka typ. Fick den av Labros mamma. Måste säga att farmorn är en äkta såndär grekisk farmor som man bara kan tänka sig. Hon är alltid noga med att man äter mycket, att man mår bra osv, otroligt snäll! Och oroligt grekisk!!!!



syskonbilder



PUSS PÅ ER!

SÖNDAGSKVÄLL

Breeynns "barn" Nicolas fyller 2 idag och de har kalas just nu hemma hos dem. Breeynn tjatar på mig att komma, får väl ställa upp för teamet, hörs senare!


Hemma igen!

Det har varit en underbart lugn och skön helg, och jag har tagit massvis med foton, men de kommer inte upp nu för det är jag för trött för. Ska gå upp och äta lite strax, magen skriker efter mat nu :P Sen förmodligen träffa Breeynn lite. Hörs senare!


ÄNDRADE PLANER

Skulle egentligen vara själv hemma i helgen, då familjen skulle åka till Chrisson där de har ett hus med släkten (har lagt in bilder därifrån tidigare). Jag skulle vara hemma pga att jag inte ville missa min första aupairträff, men nu är den inställd :( Så, snart kommer en taxi och hämtar mig så åker jag till pappans jobb och vidare med honom till Chrisson, de andra har redan åkt. Så nu har jag bråttom, packningpackning. Hörs!!




Sjuk :(

- Hostar hela tiden.
- Kan knappt prata.
- Näsan bara rinner.

Idag har jag gått på nässpray, hostmedicin och värktabletter, jag hoppas jag blir friskare till imorn. Då ska jag leka med sötis Filippa, och då kan jag bara inte vara för sjuk! :)



:)


I love Skype

Precis skypat med Frida, första gången jag såg henne nu på ca 2 månader, för om några få dagar har jag faktiskt varit borta SÅ länge. Om 13 dagar kommer Frida hit till mig i Aten, åh vad jag längtar :D


13.21

Sitter och kollar på ett av mina absoluta svenska favoritprogram, ensam mamma söker. Men det är reklam sådär stup i kvarten, så hinner lägga in lite bilder från i tisdags.





TODAY

- Försov mig! (det är något fel med mig och väckarklockor, i fortsättningen ska jag ställa mer alarm så jag VERKLIGEN vaknar, pinsamt!)
- Hade ingen röst imorse, och då menar jag verkligen ingen!
- Hostat och haft mig hela dagen, imorn blir det absolut en sväng till apoteket!
- Skypat med mamma och mormor (kul att se dig mormor!)
- Varit på Artemis skola för första gången och lekt med barnen medans Theodora var på föräldramöte.
- Nu är Theodoras kusin här, så ska strax gå upp och äta med dem.
- Avslutningsvis... jag ska göra allt för att tillfriskna nu, orkar inte må såhär, huvudvärk, rethosta, snuva.

Hemma...

...ungefär 5 timmar senare än jag planerat på att komma hem, och sådär fem öl mer än jag planerat också, men trevligt var det (bilder imorgon). Nu ska jag försöka sova, hur trött som helst men såg precis den största spindeln och sett i hela mitt liv i mitt rum, dödade den dock, så nu regnar det väl imorn ;) Hoppas ja kan sova trots spindeltankarna, sov gott ;D

Ready to go!

Amanda är här nu, snart ska vi möta upp Breeynn och åka in till centrum. Där ska vi möta Spyros och Quinn, dricka några drinkar men inte för mycket, jobb imorn ju..


Morning, morning

- Klockan är nu 11.10.
- Jag är barnvakt åt Filippa, Artemis är i skolan och föräldrarna jobbar.
- Jag och Filippa har varit ute på en promenad, vädret är toppen nu!
- Efter det så lekte vi lite, nu vilar Filippa.
- Dags för mig att börja förbereda maten.


Nyttiga veckan?...

...man kan väl i alla fall göra ett försök? Men får se hur det går!! Idag åt jag bra i alla fall, massa frukt och grönsaker, tog en springtur och en promenad. Jag är på gång!


RAINDROPS FALLIN ON MY HEAD

Greker är LIVRÄDDA för regn, regnar det här så är det värsta grejen och ingen går ut, man kanske kan dö? :O Så dags att chocka grekerna, jag ska ut och springa,  I REGNET!! :D

Dags att lyssna på en passande sång medans jag drar på mig idrottskläderna ;)

ROSA BANDET

I Sverige är "Rosa bandet månaden" i full gång, så idag lägger jag en extra tanke åt det och låter min blogg smyckas av ett rosa band, som ett litet stöd härifån Grekland ♥


SÖNDAG

- Vaknade för tidigt dock vid halv 12, men kom ju hem vid sju imorse
- Har städat min våning d.v.s. plockat undan och skurat golvet
- Har Skypat med farmor och farfar (så kul att se er!)
- Har chattat på facebook med min söta lilla syssling Agnes
(undra om hennes mor visste att hon var inne på hennes facebook ;))

Nu ska det bli kalas här i huset, pappan fyller ju 30 år förra veckan och mammans ena bror fyllde 33 förra veckan också, och idag så fyller mammans yngsta bror 27 så kalaskalas, hörs senare!


BUZUKIA

Igår var det "girls night out" och jag kan bara säga att GUD VA KUL DET VAR! Vi var på buzukia som minst sagt är speciellt och otroligt grekiskt. Måste bara förklara vad det är, för det var bland det häftigaste jag upplevt. Alla gäster sitter vid bord framför en scen, och här finns det folk i ALLA åldrar. Live artister uppträder och folk köper mängder med blommor och kastar på artisten eller varandra, dans sker överallt, på marken, stolarna, borden och om man vill så får man även gå upp till scenen och dansa, men ingen vanlig discodans här inte! Här är det grekisk dans som gäller som jag även fick lära mig när jag gick upp och dansade på scenen. Otroligt speciellt men jag älskade det, trots att de spelade massa grekiska låtar som jag inte fattade något av, alla greker sjöng i alla fall med :D

Kan förklara hur mycket som helst, men bilder säger mer än 1000 ord, right?


...

Att vara uppe till 7, inga problem här inte. Nu somnar jag direkt efter en sjukt rolig kväll, bilder imorgon, DU VILL INTE MISSA DOM :D

ARG!!!!


Jag har försökt att sova i 3 timmar nu, men kan inte!!!
HUR SKA JAG ORKA VARA UPPE TILL 7?!?!?!?!?























VIIIIIIN

Skrev att jag skulle vila i förra inlägget, men jag är nog världens segaste människa...

Har varit och köpt en flaska vin nu i alla fall, klockan 12-halv 1 så kommer Breeynn hit (ja, jag menar 12-halv 1 på natten), då ska vi göra iordning oss och dricka lite innan vi möter upp de andra tjejerna i centrum för en kväll eller närmare natt med fest :D



TODAY

Var i centrum med Breeynn idag, fikade gånger två, shoppade (ni kan se lite av mina inköp på bilderna), satt och njöt av solen och bara mådde! Nu är klockan tjugo över åtta här och dags för tre timmars vila ;) 



Jessica i ett nötskal



Lite bilder från igår. Jag och Breeynn va hos henne och lagade lite mat, drack vin och tjöta.


LIVET ÄR UNDERBART

Har mycket att se fram emot nu, bland annat!

- Om 8 dagar så är första au-pair träffen
- Om 19 dagar så kommer Frida hit
- Om 56 dagar ska jag och Breeynn åka till Rom
- Om 68 dagar åker jag och Klara till Amsterdam
- Om 69 dagar så åker jag hem till Falköping några dagar
- Om 70 dagar så är det julafton

Och mellan allt detta roliga så kommer massa mer roligt att ske, roliga dagar, roliga kvällar, olika ställen jag kommer besöka, olika människor jag kommer träffa. Är så glad att jag är här i Grekland, vilket fantastiskt beslut jag gjorde :D


=)



Nu ska jag gå till Breeynn, hon är barnvakt ikväll då hennes värdföräldrar är borta, så vi ska dricka vin och äta lite gott. Hörs imorgon <3


Det här är INTE ett norgeskämt...

...men här sitter jag och skrattar ändå, dumma norrmän!!! HAHAHA, skadeglädje!


("Nej, det här i INTE ett norgeskämt" går på repit hör hos mig nu, hahaha)


TODAY

Kanske det enklaste man kan laga?

Tomatsås & färsk pasta.
(pastan tar 2 min och tomatsåsen ca 5-10 min)


FLYGRESA BOKAD! :D


FIKAFÖRMIDDAG

Efter att Artemis åkt till skolan och farmorn kommit hit så gick jag och träffade Breeynn. Vi gick till Starbucks (som vi nästan alltid gör), sen kom Arialena och vi gick till ett annat fik här i Alimos. Sen var det dags för Breeynn att hämta Nicolas på dagis och efter det så gick vi hem till henne. Nu kom jag precis hem från Breeynn och vi ska snart äta här hemma, sen blir det att vara barnvakt.



Förresten! Jag och Breeynn har lite fuffens på gång, vad vi håller på med får ni reda på inom en SNAR framtid :D


GLYFADA

I tisdags var det Glyfadakväll med Amanda som jag berättade om i tidigare inlägg, bilder HÄR:


Mer bilder från Grekland önskades...

...mer bilder från Grekland ska det bli!

Först, några bilder från min och Breeynns promenad i torsdags. Jag bara älskar
de här bilderna, speciellt den sista bilden som är på Filippa och barnet Breeynn tar hand om (Nicolas)






De här två bilderna är tagna på en kulle strax utanför mitt hus, så här ser man en del av Alimos (förorten till Aten) som jag bor i och även lite mer delar av Aten på håll:)



Mina vänner brukar tycka att jag har dålig humor, men huvudsaken är väl att man själv har kul?



Robin skriver: Så, Frida kommer och besöker dig?
Jag: Ja, det ska bli otroligt kul!
Robin: Bara ni inte festar och sånt.
Jag: Vi ska festa mer än någonsin!
Robin: Meeeh! Kan ni inte kolla film någongång?
Jag: Det ska vi göra... när vi är bakis! HAHA
Robin: haha, idiot


OKEJ, MORMOR & MORFAR OCH FARMOR & FARFAR, MAMMA, PAPPA OCH ÖVRIGA GROWN UPS, DET VA ETT SKÄMT MED ATT FESTA SOM ALDRIG FÖRR, OCH DET DÄR MED BARA FILM NÄR VI ÄR BAKIS (bäst att skriva att det skämt då jag vet att många andra i förstår det roliga) :D

Awwww :D

Sitter här med ett leende ända upp till himlen :D Min sötnos kommenterade ett inlägg, puss på dig från kusinvitamin :D (Okej, ja vet att du är stor nu men du kommer alltid vara min bäbis, tyvärr, du med Rebecca, hahahahaha :D )


Jessica&Klara on Skype



Med detta kan vi utesluta att:
1. Jag och Klara var otroligt trötta
2. Jag och Klara har världens sämsta humor
3. Detta var väldigt internt
4. Jag orkade inte lägga in mer, men kanske lika bra det? ;)

"Ursäkta röran, jag bygger om"

Håller på att ändra designen på bloggen just nu, men det tar sååå mycket längre tid än jag vill att det ska göra, så ni får helt enkelt stå ut tills jag är klar! :)


JESSICA




Godmorgon!
Ledig fram tills lunch, tänkte först åka in till stan men jag orkar inte. Jag har huvudvärk och är lite hängig idag, så kanske åker in till stan imorgon istället, men får se.


Nu ska ja vila! 

Jessica&Klara on Skype

Borde egenligen sova men fastnade vid Skype med Klara, men vad som hände på skype, det får ni se imorgon! Men är ni för nyfikna så kommer ett smakprov snart upp på Klaras blogg



Men som sagt!!! Missa inte det spännande avsnittet av Jessica&Klara on Skype på min blogg, imorgon! :D


Ännu en bra kväll

Precis hemkommen från Glyfada där jag och Amanda har spenderat en helkväll. Började på Starbucks med kaffe och kaka och sen till pubarna Chic & Martin och drack lite öl.

Bilder kommer imorn, för nu ska jag sova och försöka få bort min huvudvärk!!
NATTI!

Måndagkväll

Precis "jobbat" klart, nu ska jag och Breeynn kila till Undichi, baren där Arialena jobbar.
Hörs!


Nattupdate

Denna helgen avslutades med lite vin, lite gott att äta och filmen The goest writer som jag såg på tillsammans med Theodora och Labros (föräldrarna) och Theodoras bror Kimon. En bra film, dock kan slutet diskuteras! Om du ser filmen så förstår du vad jag menar...



Godnatt, godnatt, nu ska jag hoppa i säng =)


φρούτα! (Jessica&Klara on Skype)


Jag och Klara har fruktstund :D

HÖST

9 oktober - Ännu en kall dag här i Grekland, vädret har ändrats drastiskt det senaste. Men vad gör det? jag gillar hösten så inget fel men det, bara tråkigt att man måste ha på sig varma kläder, för det har jag alldelses för lite med mig.

Nu ska jag hämta en kopp kaffe.

Förresten! Måste säga att familjen skaffat trådlöst bredband nu så att jag inte ska behöva sitta vid deras fasta. Tyvärr funkade det ändå inte till våningen jag bor på, men Labros ska försöka fixa det, så snart har jag förmodligen internet nere i mitt krypin :D

TAKE CARE!


Akropolis

Idag har jag och Breeynn varit på äventyr. Vi har:
- Varit på Akropolismuseét
- Gått runt hela Akropolisområdet
- Gått runt i Plakaområdet
- Gått runt i Monastirakiområdet
- Ätit grekisk mat
- Fått gratis efterrätt (som var bland det godaste efterrätterna jag ätit)
- Druckit grekiskt vin
- Druckit massa kaffe
Och hmm...
- Haft riktigt kul :D

Bilder














Så glad =)

När jag kollade in på bloggen nu så hade jag fått många nya kommentarer, inte minst från min faster som har hittat hit och kommenterat, bra gjort :D. Ni ska veta mina nära och kära att i jul när jag kommer hem så ska ni alla få en STOR kram, för jag saknar er :D

Jag och mina underbara kusiner Rebecca och Hanna.


.

Dags att kila från datorn och gå ner till mitt place och duscha, om en liten stund ska jag möta Breeynn och vi ska förmodligen åka till Akropolisområdet.

tjingtjong!



Bilder från gårdagen




FREDAG

Har varit med svenska Amanda i centrum av Aten. Vi åt lite grekisk mat på en takvåning mitt i centrum som var hur mysig som helst (bilder kommer upp senare idag eller imorgon), vi strosade runt bland de turisttäta stånden i Plaka och tog en kaffe strax intill de kaotiska shoppinggatorna i Syntagma.

Efter många timmar i centrum så åkte vi till Alimos där jag bor och mötte Breeynn, gick till Starbucks och drack ännu mer kaffe och pratade om allt och ingenting. Sen följde jag och Breeynn Amanda till tramen (spårvagnen) och efter det blev det en snabbis till Breeynn där jag hade lite saker att hämta och sådär.. Tillslut kom jag tillbaka efter en låånglåång dag. Skulle egentligen blivit en utgång med Amanda, men min trötthet tog över, får bli en utgång en annan gång, snart :D


Nu tänkte jag strax gå ifrån dator, göra lite mat och sen kanske ringa min kära systeryster :) Ha det fint!


SVÅRT

Har det ganska svårt med att konversera med farmorn eftersom hon bara pratar grekiska och jag kan inte mer än några få ord (än så länge). Så, sökte på google translate och nu ska jag gå ner och lämna mitt fina meddelande på grekiska, herregud vad det är svårt att skriva på detta UDDA språk!!


den här är för att jag FAKTISKT saknar min klass emellanåt :D





Filmen är från i ettan tror jag? Men oj vad man saker BF07 ibland, framförallt några personer :D I jul måste det absolut bli en klassåterträff ;D


tidsfördriv


Torsdagspromenad i ett halvkyligt Grekland



hahaha

Sa godnatt till Artemis ganska nyss och innan hon skulle sova så sjungde vi/läste vi Majas alfabet. Och tack vare det så fick jag sedan för mig att jag skulle lyssna på några av de sångerna på Youtube, och på något sätt kom jag in på det här youtubeklibbet, hur söta är inte de här fyrlingarna då? HAHA!


Vad ska jag göra ikväll tro?



30 år!

Idag fyller pappan i familjen 30 år så det blev kanongod frukost med toasts, croissanter och donats och till det självklart en kopp kaffe. Har blivit ett litet kaffefreak här nere, främst tack vare Breeynn ;) Men jag gillar´t :D Till pappan, Lambros hade jag köpt en flaska mousserat vin som present och skrivit ett eget födelsedagskort på grekiska som både Lambros och Teodora blev mycket imponerade av, kul :D Imorse åkte de iväg och de är borta över helgen, Atemis åker med mormor och morfar till Chrisso där de har ett hus och kvar blir jag och Filippa. Men jag är ledig på helgerna så farmorn och pappans syster kommer att sova här och ta hand om Filippa :) 



I förmiddags jobbade jag, gick ut en promenad med Filippa efter hon vilat och stötte på Breeynn och barnet hon tar hand om som heter Nicolas. Så vi gick en sväng genom en park tillsammans, vilket barnen verkade tycka va lika kul som vi tyckte :D Nu är klockan 17.20 här, en timme mer än i Sverige. Jag funderar på att gå ner och äta lite mellanmål, får bli snart.


Ha det fint


onsdag

Dagarna bara går och går och går, snart helg igen, kan knappast tro det. Om mindre än en månad så kommer Frida hit och jag längtar så otroligt mycket!
I förmiddags så åkte jag och Breeynn in till centrum och träffade Alexandra som också är au-pair, Alexandra är halv grek och halv norsk men har bott i USA i hela sitt liv. Vi kikade i lite affärer, fikade och sånt men tiden bara rusade iväg och både jag och Breeynn skulle tillbaka "hem" för att "jobba" :)
Eftermiddagen gick till att vara barnvakt, kollade på Pettsson och Findus, lekte mamma, pappa, barn, målade och mycket mer, med småbarn är det full i rulle HELA tiden ;)

Glyfada kväll

Träffade Amanda från Helsingborg nu i eftermiddags, hon flyttade hit i fredags och jobbar också som aupair i Aten. Hon bor i en förort som kallas Vari som ligger en bit från mig, så vi möttes i Glyfada (halvvägs). Gick till Starbucks och fikade, sen runt lite i Glyfada och sen till barerna Parters och Chic =) Hur trevligt som helst!
Nu, bums i säng, NATTI!




Barnvakt

Är barnvakt åt Filippa nu, men nu vilar hon en liten stund och jag ska gå ner och börja förbereda maten. Idag blir det fetaostfyllda biffar i tomatkompott och ris. Första gången jag gör det, så vi får se hur det går :P Så dags att börja med maten, och jag slår sjävklart upp receptet i min alldelses egna, hemagjorda receptbok ;) Hejssvejs!



TODAY

- "Jobb" 8-10
- Fm = städat, tvättat, strykit
- Gjort egen receptbok
- Em = "jobbat"
- Lekt med Artemis (mamma och pappa och drottning och prinssessa och massa sånnadär ursköna lekar ;))
- Gick till lekplatsen med mamman Theodora och barnen
- Suttit vid datorn, ja e och kommer alltid vara en riktig datanörd :D Här kan jag fördriva timmar hur lätt som helst

Nu funderar jag på att ta mig en promenix, lite måste man ju motionera nu när jag inte går till något gym eller friidrottar. =)


<3


<3


<3


everyday life

Ännu en varm dag här i Grekland, men trots det så har jag bara varit inomhus idag, fy på mig, jag som till och med varit ledig sen kl 10... Men har haft fullt upp, har städat på min våning d.v.s. mitt rum, vardagsrum och min toalett och jag har tvättat massa kläder, strykit och är i fullgång med att skriva en receptbok! Det är så svårt att komma på vad man ska laga för mat så jag söker efter massa goda recept på tasteline och matklubben ;D Just nu har jag bara skrivit 4 maträtter, men det kommer mer...





Nu ska jag gå ut en kortis i det fina vädret innan maten är klar.

Ha det fint!


SÖNDAG EFTERMIDDAG

Träffade Breeynn på eftermiddagen, vi gick först till Starbucks och drack kaffe och sen till en pub där Aria-Lena jobbar, en grekisk tjej som Bree känner. Tog en öl var, Aria-Lena lärde oss spela detta spel som jag inte kommer ihåg vad det heter, men som är otroligt vanligt att greker spelar sådär över en kaffe eller en öl på eftermiddagen. Ja förlorade dock båda gångerna, men vad gör det? Otur i spel, tur i kärlek... sägs det ju alla fall!!!


NIGHT OUT

Ännu en lördagnatt som spenderades på Atens vilda gator, denna gången med Breeynn, Roosa och Spyros. Jag och Bree åkte in till Roosa först, sen gick hon och jobbade några timmar och vi gick ut och åt, hur gott som helst, äkta italiensk pizza och ett riktigt gott rödvin till det. Sen gick vi till Roosas lägenhet och gjorde iordning oss medans Roosa jobbade och runt halv 1-1 gick vi ut allihop till Gazi, ett område väldigt centralt i Aten med massa pubar, riktigt kul kväll, och väldigt sen! Kom hem runt 6 imorses, snacka om att jag är trött nu...



LIST



Gårdagens bästa: Maten jag och Bree åt i Anargiri, i väntan på att Roosa skulle sluta jobba.
Gårdagens roliga: Utgången med Bree, Roosa och Spyros.
Gårdagens fiasko: Tåget mot The Mall som helt plöstligt stannade pga. att de byggde om eller någott, så man fick ta buss resten av vägen vilket gjorde att det tog sjutusen år att ta sig dit.
Gårdagens smink: Kvällen partymake.. Dagen neutralt
Gårdagens humör: Allt möjligt, stressad pga tåget, trött emellanåt, glad för att kul som hände, arg pga tåget.
Gårdagens väder: Inte kallt precis, men kan verkligen säga att det börjar bli kyligare här nu, frös igår när jag var ute, fast okej, kjol och tröja kanske man kan förstå att man fryser i... :P
Gårdagens sämsta: Kommer inte sluta tjata om det där tåget, förbaskat störande, och svårt för hur skulle jag veta vart men skulle gå sen? Det löste sig i alla fall ;)


The Mall

Igår var jag i Atens största köpcentrum, kallas The Mall, här kan man gå i huuuur många timmar som helst, men jag rusade igenom det igår, desperat efter att hitta ett par högklackade skor, då jag klantigt nog glömt mina i Sverige, men Frida kommer ju om ett litet tag, då får hon ta med sig mina ;) Här bär nästan alla högklackade skor, på dagen som på natten =)

På bilden tåget man får ta för att ta sig dit, i bakgrunden kan ni se lite av Olympiastation, ganska fint va? :D


Nu är det fredagsmys!

Fredagen spenderades hemma hos Breeynn, hon hämtade mig hos mig först och sen åkte vi och hyrde film och köpte lite vin och ja, som ni ser på bilderna, chips och ingredienserna till guacamole, MUMS.

Breeynn är som jag nämnt tidigare också aupair här i Alimos ("förorten" till Aten som vi bor i), hennes familj va borta och hon var barnvakt, men barnet hon tar hand om sov nästan hela tiden. När föräldrarna i hennes familj kom hem så bjöd de på någon shot som smakade likt glögg, otroligt gott i alla fall!



ITALIEN CHECKAR IN...

...i alla fall till lunch ;)

Har "jobbat" sen kl 8 imorse då det var dags för frukost och allt fix. Nu har vi precis ätit lunch och idag lagade jag gnocchi med tomat/skikasås och riven ost till, nästan så italienskt det kan bli. Det är hur lätt som helst att laga detta, och det går hur fort som helst. Så varför inte ge receptet till tomatsåsen (gnocchi köper man i påse, här fanns det en färdig påse för 3 pers och det ska koka i 2 min, kan det bli lättare?)


För 3 personer

Tomatsås
1 msk olivolja
4 färska tomater
1 lök
100 g Skinka
Peppar
Salt
Basilika

Stek löken i olivoljan, tillsätt sen skinkan. När de stekt klart så riv ner de färska tomaterna och blanda (se till så att inte skalet kommer med, godare utan), tillsätt sedan peppar, salt, basilika i den mängd du själv föredrar och tillsätt andra kryddor om du så vill. Servera med riven ost. SMAKLIG MÅLTID!



LITEN blir snabbt STOR

Sitter och tänker på hur man själv var som barn, nu när jag tar hand om barn varje dag så känner man sådär extra mycket att man skulle vilja veta. Allt ifrån hur man åt, hur man gick, vad man våga göra, inte vågade, om man lyssnade, hur man fick mig att lyssna, hur mycket jag sova, om jag gillade att bada, ALLT blir jag nyfiken på :D
mamma, skriv ;)

- Första bilden jag och Linda Eriksson
- Andra bilden jag
- Tredje bilden jag
- Sista jag och min kusin Rebecca






RSS 2.0