Resor bloggar Mitt greklandsliv -

@ ATENS FLYGPLATS

Vilken start på dagen må jag säga! Min värdmammans bror ordna taxi till mig för att slippa ta flygbussen (Tack så jättemycket!!), men just idag så skulle självklart alla taxis strejka. Så inte bara det att jag ej kunde ta taxi utan vet ni vart dom skulle vara när det strejkade? Jo, självklart på vägen till flygplatsen. Så alla taxis tog upp 2 av 3 fält på vägen vilket gjorde att det har varit panik på vägarna. 

Dock fixade bröderna så att ens brorns kompis skjutsade mig till flygplatsen, tack igen!! Vi fick vänta ett tag men inte så jättelänge ändå som tur var. Men oj, vilken syn det var! Så otroligt många taxis som bara stod, fattar inte grejen med att stå och ta upp vägen vid flygplatsen. Är det något Aten behöver ju nu i krisen så är det turister och att alla taxis strejkar och på vägen till flygplatsen, ja.. det är inte så jättesmart. Well, well, jag befinner mig på flygplatsen nu i alla fall och i skrivandes stund är jag stressad, utan anledning egentligen. 

Har bara vart fullt upp med en väska som är halvt sönder som jag fick hjälp att linda in med 1000 kg plast, två skittunga handbagage som som tur var, gick igenom och ja.. vad mer? Är hungrig, borde nog äta något. 


Nu är jag i alla fall klar i Aten och Grekland, vilket jag faktiskt inte förstått än, detta har ju varit mitt hem i nästan ett år. Jag vill tacka alla som bidragit till mitt fantastiska år, min värdfamilj, värdsläkt och vänner, TACK! Kommer skriva några inlägg till i denna blogg, men det efter jag kommit hem från Mallorca. Är ju faktiskt påväg dit nu men mina fina tjejer från Falköping. 


Här kommer en bild på mig och en av mina favorittjejer, du är grym! Vi ses i Sverige om 2 månader :D:D


Ha det bra, så hörs vi om 2 veckor !! :)

GOING AWAY PARTY PICTURS

Massa bilder från mitt "Going away party" som var igår. 

Först var jag och min pingla hemma hos mig.


Sen åkte vi till Glyfada och åt mexikanskt och drack en massa Frozen Margaritas, urgott!


Sedan åkte vi till en ett beachparty där mitt Going away party ägde rum. Här kommer en massa bilder :D


Avskedsfesten kunde inte ha blivit bättre, hade så otroligt kul. Jag och Breeynn var dansmaskiner hela kvällen och jag hade riktig kul med alla grekiska, amerikanska och svenska vänner!

HEJDÅ MIN FINA VÄRDFAMILJ

Har uppdaterat väldigt dåligt den senaste tiden, vilket ni nog förstår att det kan bli i slutet. Har haft fullt upp då jag haft massor att göra och i fredags sa jag bland annat hejdå till mig fina värdfamilj. 

Vi kvällen åt vi alla tillsammans, eller, ja, Artemis åkte ju bort veckan innan men jag, mina värdföräldrar och Filippa åt. Sedan satt vi och pratade om bra minnen, jag fick ett så otroligt fint kort vilket gjorde mig riktigt rörd och jag fick en födelsedagspresent (Tack så jättemycket igen). 

Sedan sa vi hejdå till varandra vilket inte var lätt. Pussade och kramade Filippa som fortfarande är för liten för att förstå att jag ska flytta och kramade sedan de bästa värdföräldrarna jag kunnat önska mig. Igen, tack för allt, ni har gjort mitt år här i Grekland helt underbart!!!! Kommer aldrig glömma er!


GODDAG!

Njuter för fulla muggar av min sista, hela dag här i Grekland. Jag och Breeynn lagar köttbullar och potatis hemma hos mig och vi har även bakat en kladdkaka till efterrätt. Vi firar nämligen min födelsedag idag, fyller ju år om 6 dagar så ;) Fick en massa bra och roliga presenter inför Magaluf av Breeynn  :D

Hinner inte uppdatera mer just nu, men det kommer mer ikväll. Nu ska vi nämligen äta sen ska jag packa klart, sen sover jag hemma hos Breeynn inatt.

Heeeej så länge!!


OPPPPS, NY HÅRFÄRG



Back to normal, nu har jag brunt hår igen. Trots att de flesta faktiskt sagt till mig att de tycker jag ska ha kvar det ljusa så kände jag inte riktigt för det och nu är det borta. Dock så blev håret mycket ljusare än jag hade ville, så får färga om imorgon igen. Jag vill ha mörkbrun hår, nästan svart hår.

SANGRIA



Bilderna ovanför är från igår. Efter lite shopping så åkte jag, Breeynn och Aria-lena till en beachbar och drack Sangria, underbart gott!

YESTERDAYS


SISTA "ARBETSDAGEN"

Fredagen den 15 juli 2011, gud, vad tiden går fort. Detta är min sista "arbetsdag" här i Grekland och min sista dag med min värdfamilj.

Så idag ska jag "jobba", leka med Filippa massor på förmiddagen och i eftermiddag ska jag umgås med min värdfamilj. De åker nämligen bort tidigt imorgon bitti så sen ser jag dem inte på ett tag. Det har varit ett helt underbart år, jag har lärt mig så otroligt mycket och fått så många nya erfarenheter. Kram på er!!



Expression through songs

För ca. ett år sedan lyssnade jag hur mycket som helst på sången nedan, som handlar om att man "lämnar stan".


Nu lyssnar jag istället på låten nedan, som handlar om att man "kommer hem". För ja, om 2,5 vecka bor jag hemma igen.
Livet är en enda stor, rolig och lärorik resa!

TORSDAG EFTERMIDDAG

Denna eftermiddag har jag spenderat i sällskap med Breeynn och Arialena. Vi var först på "Metro mall", ett köpcenter. Jag behöver verkligen skor, hittade inga dock :/ Men... dom hade världens rea på H&M, så kom hem med ett linne och shorts istället, typiskt mig. Behövde dock ett par svarta shorts och linnet var billigt som attan, så det var helt okej ändå. Köpte även tre bandeau bhs, vilket jag faktiskt behövde, eller i alla fall en. Vad köpte jag mer... hmm, just det! En vattenfast mascara, den behövde jag också.

Behöver egentligen spara mina stackars pengar, men det är mycket som måste fixas inför en utlandsresa. För ja, på måndag åker jag till Magaluf!!!!!!!!!!!!!!!! :D

CHARLIE BIT MY FINGER


Herregud, så söta! :D

"JEKAKA & LIPPA"...

...ja, så hade det låtit om Filippa sagt det, själv så säger jag "Jessica och Filippa" ;). 




Har lekt med godingen ovanför idag. Vi har lekt med Playmobil, lekt tafatt, aktat oss för "spöken", lekt med prinsessfigurer, skypat lite med min pappa, lagat och ätit massor med mat och som ni ser ovan... tagit kort :D

SKÅNING TO BE!

Då är det klart, i höst flyttar jag till Malmö!!! :D Kom in på linjen Studie- och yrkesvägledare och är hur glad som helst :D Dock känns det helt overkligt än och kommer väl göra det fram tills jag verkligen är där. Men nu är det klart i alla fall, efter denna långa väntan.
JIPPPPIIIIIIIIIIIIIIIIII :D:D:D

Here I'm skåning to be! ;)


ONSDAG, BY NIGHT:

Precis hemkommen från en kanonhärlig onsdagskväll den 14 juli (kan fortfarande inte fatta att det är juli, inte ens juni eller maj hade låtit rimligt för mig just nu).

Iaf, ikväll har jag och Breeynn på en taverna och druckigt vin.  Sedan åkte vi till stranden, köpte med oss öl, låg på solstolar och nattbadade. En helbra kväll, bilder kommer imorgon. Klockan är nämligen halv två nu och jag ska upp tidigt. Godnatt (Kali nichta)

Bilder vi tog efter Tavernan, innan vi gick och badade. Vi var
nämligen hemma hos mig och hämtade bikini och handdukar.

HÄRLIG ONSDAG

Idag har varit en riktigt rolig dag. Breeynn och Nicolas (barnet hon tar hand om) var här på playdate i förmiddags. Barnen badade, lekte och sedan åt vi alla tillsammans. Massa bilder nedan!


GODKVÄLL...

...eller, godnatt kanske skulle vara en bättre rubrik just nu. 

Klockan är ett på natten och jag sitter i min säng och bortar tänderna. Ikväll har jag varit barnvakt åt Filippa då mina värdföräldrar har varit ute. Breeynn kom över och vi beställde pizza och såg på "The Hangover 2". Riktigt rolig var den självklart, men inte lika bra som ettan. Så brukar det dock vara med filmer, ettan är alltid bäst. 


Nu ska jag lägga mig, imorgon kommer Breeynn och lilla Nicolas hit och leker med mig och Filippa. Vi ska bada i barnpoolen, leka, laga mat och äta tillsammans, kommer bli hur bra som helst!

GOING AWAY PARTY

Har precis skapat ett Facebook event om mitt Going away party på lördag.

Detta skrev Breeynn om festen...




...HAHAHAHA, visst är hon go.

BEACH AND BEER BY NIGHT

Igår kom (som nämnt tidigare) Breeynn tillbaka hem. Så vi tillbringade kvällen på bästa sätt, i varandras sällskap vid stranden. Det är så mysigt på stranden på kvällarna, fullt med folk som ligger på solstolarna och dricker öl och pratar, precis vad vi också gjorde.


PICTURES FROM SATURDAY

Togs inte mycket bilder i lördags men var i alla fall ute med Elin. Vi var vid en hamn som heter Flisvos och drack goda drinkar som Mojito & Gin fizz (mina två favvosar) och shottade tequila tillsammans med tjejen i baren som bjöd och bjöd, va riktigt kul. 

Jag före vi gick ut.


Elin på baren.

6 DAGAR

Om 6 dagar åker jag härifrån och åker direkt till Magaluf. Jag och tjejerna har sett fram emot det länge och nu är det nära. Lyssnar på låten nedan och taggar till lite extra!


FREDDO CAPPUCCINO

Gjorde min första freddo cappuccino helt själv idag, den blev magisk!!!! Gud, vad jag ska göra freddo cappuccinos sen när jag flyttar hem till Sverige!

Inget mer Starbucks nu när jag är pro ;)

WONDERFUL LIFE




BREEYNN IS BACK!

Nu ska jag snart träffa Breeynn, jag är såååå glad :D Hon har varit i USA i 2,5 vecka och nu äntligen är hon back! Nu har vi en vecka kvar tillsammans, vi ska göra det bästa möjliga av denna korta tid.

MIN FINA VÄN OCH JAG!

NU:

Nu har jag precis lagt lilla Filippa stumpan i säng och står och lagar mat till mig själv. Det blir simpelt idag, tortellini med svampfyllning.

PIXIE LOTT ♫



Pixie Lott - Turn it up
Pixie Lott - Broken arrow
Pixie Lott - Can't make this over

"Vi ses snart".

Den äldsta av tjejerna jag tar hand om, Artemis, åker på semester imorgon med hennes farmor och farfar. Hon kommer vara borta länge så när hon kommer tillbaka hit så har jag redan åkt till Magaluf. Därför sa vi "Hejdå" till varandra ikväll, hon åker nämligen tidigt imorgon bitti.


Vi har lekt massa ikväll och sedan la jag Artemis i sängen. Vi läste bok och pratade lite och sen blev det en stor och hård bamsekram, pussar & ett "vi ses snart igen". Jag älskar verkligen den lilla pärlan!!! På lördag säger jag "Hejdå" till resten av familjen, även det kommer bli riktigt tufft, men det blir ett till "Vi ses snart", så känns allt bättre.

FALKÖPINGSBO

Min fina vän Klara flyttar hem till Falköping idag, hon har varit au-pair i Tyskland i ett år. Jag blir också Falköpingsbo snart, om ca 3 veckor, alla känslor i världen finns om den grejen. Jag är jätteglad, samtidigt som det självklart är jätteledsamt också (Klara du vet hur det känns :)).


(Ja... det undrar jag med)

TODAY:

- Elin sov här.
- Följde sedan Elin till spårvagnen.
- Väl hemma så åt jag souvlaki, pita och tzatsiki med familjen + deras vänner.
- Efter det, VATTENKRIG med min värdfamilj.
- Det hela slutade med att alla satt i barnens pool.
- Tillsist åt glass, muuuums.
- Nu har jag precis vilat en stund.

Övrigt:
-
Breeynn kommer hem igen, hon har varit 2,5 vecka i USA!!


GODMORGON SUNSHINES!

Nu är klockan över 12 och jag och Elin vaknade precis. Vi ska strax gå upp och äta frukost och sen ska jag nog följa Elin till bussen. Det är 33 grader ute btw, men blir nog inte till stranden idag, är helt slut.

Hörs senare!

NU:

- Nu går jag ut och ölar med Elin.



Ha en trevlig lördagskväll ni andra!!

IDAG PÅ STRANDEN

Var på stranden med familjen idag. Det byggdes sandslott och badades i massor.



Efter vi badad så åkte vi till en restaurang och åt musslor, bläckfisk, fisk, räk-&sparris risotto, kräft-&pumpa risotto, grekisk sallad m.m. och inte nog med detta, det blev chokladkaka med vaniljglass till efterrätt också, gissa om vi var mätta på vägen hem? ;)

LEK I FREDAGS

Igår, fredag blev det massa lek och dans med de små, söta tjejerna. Här kommer lite bilder!

Jag och Artemis posar och Filippa är mest trött haha. På andra bilden kan ni också se att jag har fått en äkta "mamma höft" när jag bär Filippa, haha.


Dans och lek med pluttisarna!!

SIESTA

Precis hemkommen, har varit på stranden och sen ute och ätit med La familja. Bilder kommer upp om 2 timmar, för nu är det siesta och jag är heeeelt slut. NATTI!

STORT GRATTIS SÖTNOS!!


FREDAG

Ligger förtillfället i min säng och tittar på filmen "Älska mig". Filmen handlar om en tjej som blir mobbad i skolan och tårarna bara rinner och rinner, den är så otroligt hemsk!

Annars denna fredag så har jag varit hemma med Artemis och Filippa. Som nämnt tidigare så tittade vi på "Lotta på Bråkmanargatan" sen fortsatte dagen med en massa mer lek. Detta var sista dagen som jag är hemma med Artemis själv, hon åker nämligen på semester på måndag och är borta i 3 veckor. Jag åker om 10 dagar så, vi kommer inte ses så mycket mer. Så idag fick Artemis låna lite av mitt smink och måla sig lite, vilket hon tycker är hur roligt som helst. Sen satte hon på sig henne fina, röda klänning, vi tog lite kort (de kommer upp imorgon) och dansade till Bamsemusik. 



Sen gjorde vi iordning panerad fisk och senare ikväll så åt jag tillsammans med hela familjen. Trivs så otroligt bra med dem, att ta farväl kommer inte vara lätt. Det enklaste är dock bara att inte göra en stor sak av det, kramas och säga: "Vi ses snart", för även fast snart inte kommer vara jättesnart så kommer vi absolut ses igen och hålla kontakten.

ASTRID LINDGREN

Sitter just nu och tittar på Lotta på Bråkmakargatan, en av Astrid Lindgrens grymt bra filmer. Vilken är eran favoritfilm/favoritfilmer av Astrid? Mina är nog... hmm... Pippi & Barnen i Bullerbyn :)

© Bertil Alvtegen

EN VECKA KVAR NU, PIRRIGT!

Nästa torsdag, ev. fredag så får jag svar på en stor del av min framtid. Jag är sjukt nervös redan nu!! Nästa torsdag/fredag kommer jag förmodligen också vara helt skakis, anledningen till detta är att jag får reda på om jag kommit på på Malmö högskola eller ej.

Om jag kommer in så har jag mina tre nästkommande år schemalagda. Om jag ej kommer in (vilket jag försöker förbereda mig mer på så man inte blir allt för besviken) så får vi se vad det blir av mig, massa jobb och resa blir det iaf!


PARTY IN SWEDEN'S PANTS

HAHAHAHA, helgo!


GODMORGON

Går till stranden en sväng, hörs senare!

KNÄPPA UTLANDSSVENSKAR


Klara berättade för mig att det är Sveriges nationaldag idag, jag trodde på det. Detta är ett bevis på hur virrig man faktiskt blir när man inte bor i Sverige, vi är utlandssvenskar (fast inte länge till).

TODAY:

- På fm. så tog jag och farmorn hand om barnen tillsammans.
- Lunch = Lamm & kycklingpaj.
- Em. SIESTA.
- Em. Theodoras (min värdmamma) kompis var här tsm med hans fru & barn.
- Kvällen, lekte med Artemis en del, dansade och "gifte oss" ;).
- Kollade en turkisk serie tillsammans med min värdfamilj.


12

Hur fort går inte dagarna? 



Och bilder på tjejerna och mig i ett helt annat stadium ;)


NAMNSDAGSBARNET JESSICA



AUPAIRBLOGGEN

Eftersom detta är min Aupairblogg/Greklandsblogg så betyder det att efter detta underbara år så lämnar jag även bloggen efter mig. Tar förmodligen en bloggpaus då till jag kommer på om jag ska starta någon ny. Men, än är det inte slut som tur var. Det ä minst 13 dagar kvar så glöm inte kika in och kommentera mycket nu i slutet, TACK!


13 DAGAR.

- Tills jag flyttar ifrån Aten :(
- Tills jag åkte till Mallis :)
- BLANDADE KÄNSLOR!


WHERE THEM GIRLS AT.


10.14

Har hunnit med en del denna morgon, än så länge har jag:

- Dödat en kackerlacka (såg den igårkväll men när jag skulle döda den så försvann den så har sovit halvmycket inatt, var livrädd!)
- Ätit en baotafrukost bestående av ostpaj, ost&skinkpaj & munkar.
- Lekt med tjejerna.
- Och nu tittar på "Karlsson på taket" med tjejerna.

Det är redan riktigt varmt ute och få får se vad vi ska göra idag. Artemis har sommarlov nu så det är jag och båda tjejerna hemma hela dagen.

THE SPEED OF LIGHT



Världens coolaste brutta, Robyn rockar!

STRAND- & HAVSBILDER!

Tog inte så mycket kort när jag var i Chrisso i helgen, men några kort vid havet blev det allt! Visst ser det helt underbart ut!!



Utsikten med bergen i bakgrunden och det klara vattnet, helt underbart!

GODMORGON SUNSHINES!

TODAY:
- Sitter här proppmätt efter frukosten, det blev toast, svart kaffe & färskpressad juice.
- Tittar på Totte tillsammans med Filippa nu.
- Snart kommer barnens farmor hit, då ska jag vidare till stranden.

GENERAL:
- Det är exakt 2 veckor kvar till Magaluf.


BACK IN ATHENS

Ligger hemma i min sköna säng igen och snackar med lite vänner på Facebook. Samtidigt som jag gör detta försöker jag välja vilken topp jag ska beställa från Forever 21, om jag ska gå ut på en promenad snart och om jag ska unna mig lite choklad ikväll. Livet är fullt av tuffa val ;) Puss på er!


FOREVER 21

Det är inte alla som får chansen som jag har just nu. Min kära, fina vän Breeynn är fortfarande hemma i USA på besök och imorgon ska hon till en Forever 21 affär och hon frågade om det var något jag ville ha. Vem vill inte ha något från Forever21?!?! Nu ska jag ta mig ett kik på deras nätshop och försöka att inte vilja ha FÖR mycket ;)


LÖRDAG I CHRISSO

Har haft en underbar dag här i Chrisso. På förmiddagen var vi och tog oss en dopp i havet, sen åkte vi hem och åt och sen blev det den vanliga siestan. "Hur underbart är det inte med siesta?" är min första fråga. Min andra är "Varför har vi inte det i Sverige?". Egentligen vet jag väl svaret själv på frågorna, men ändå. Efter vilan åt vi glass och sedan tog jag och Artemis en promenad till en liten affär här i byn. 

Imorgon bär det av till havet igen, sen bär det av hemåt till kaosartade Aten. Ha det gött!



@ CHRISSO

Vi tog med oss trådlöst internet till Chrisso, så här sitter jag, bänkad framför datorn fast jag egentligen är hur trött som helst. 

Har iaf varit ute och ätit med familjen + barnens mormor & morfar på en taverna. Lamm, pommes, grekisk sallad & tzatziki blev det, MUMS. Imorgon ska vi upp i tid, då blir det till havet. Ska bli så skönt att bada och sola lite, var en vecka sen sist nu. Inte så mycket tänker väl ni, men när man bor här i värmen och inte badad på en vecka, DÅ är det mycket.

Nej, nu måste jag sova, det är en dag imorgon också, godnatt!

MOT CHRISSO!

Om en liten stund åker jag till Chrisso tillsammans med min värdfamilj. Har varit i Chrisso 3 gånger förut och detta blir fjärde och sista. Det är svårt att beskriva hur fint och underbart det är där. Chrisso är en liten by nära Delfi där det är otroligt lugnt. Familjen har en massa fruktträd, olivträd m.m. och luften som man andas där känns så otroligt ren. (Lite kort från tidigare besök i Chrisso.)


Dessa blir i stort sett sista "helhelgen" jag spenderar med mig värdfamilj. Om 17 dagar flyttar jag men jag säger Adjö till mina värdföräldrar och Filippa om redan 15 dagar och Artemis om 11! Vill dock inte ens tänka på det nu, sorligt, kommer sakna dem så! I helgen ska vi i alla fall ha det bra, jag chansar på att det blir bad, glass & massa skön avkoppling.

Dags för mig att packa, ha en jättebra helg, det ska jag ha!

Bon Bon Bon Bon yo quiero estar conitigo


RSS 2.0