Resor bloggar Mitt greklandsliv -

TIMOTEI(J)



Har pratats en del om det där Timoteishampoot sen Timoteij (sånggruppen) valde att heta just Timoteij. Här i Grekland finns just DET shampoot på hur många affischer som helst, så nästa gång det är dags att inhandla shampoo så vet iaf jag vilken sort det kommer bli! Och efter det ska min kära vän Cecilia (som sjunger i gruppen) få veta hur bra/dåligt det var. Hade gärna köpt en flaska eller två till henne så hon fick prova det själv, men tror inte hon tål det? Stackarn ;)




Och för att göra detta inlägg ännu mer "Timotei(j)igt", så kommer en av (enligt mig) de bästa låtarna som Timoteij gjort, lyssna & njut!


LITE SHOPPING! :)


A HAPPYHAPPY GIRL IN A HAPPYHAPPY WORLD

Den 3 november kommer Frida hit, längtar så jag
spricker :D kommer bli en grymt rolig vecka!


finally

Tog mig en timme att bestamma om jag ska ga till stranden eller aka in till stan och kopa skor (ar i STORT behov av alla sorters skor just nu, det ar verkligen kris!), men, nu ar det ju inte sa manga varma dagar kvar, sa nu ska jag slanga pa mig bikinin och ga ner till stranden, eller, jag tar nog bussen, det ar med bekvamt :D



Julias dag

Denna härliga tisdag fyller JullisBullis HELA 19 år, en otrolig ålder verkligen.
Ett år kvar att va (nit)TONÅRING, njuuuuuut ;)
grattisgrattisgrattis till en vän som jag har känt i HELA mitt långa nittonåriga liv.


TISDAG

- Förmiddagen = "jobb"
- Promenad med Filippa
- Lekt massa lekar
- Sjungt och dansat till musik
- Lagade frikadeller, citronsås och ris till lunch

- Eftermiddagen = mötte Breeynn vid spårvagnen
- Åkte till Glyfada
- Fikade på Starbucks
- Shoppade!!!

Riktigt bra dag =) Allt har gått galant idag, gick bra med barnen, gick bra med maten, hade en kanonkul eftermiddag med Breeynn och nu är jag hemma, ganska hungrig! Så ska strax kila ner och äta.

Bilder från dagen


WATCH OUT FOR TURTELS!

I Sverige går katter rakt ut i gatan (det gör de här med), men här går även sköldpaddor över vägarna :D Så igår när vi va påväg till en lekplats fick vi helt enkelt stanna bilen för att flytta en sköldpadda (så att den inte skulle bli överkörd), det händer inte varje dag i Sverige precis.



Mer bilder från igår, när vi åkte på svanar. Mamman och Filippa i en och jag och
Artermis i en annan, så åkte vi och krockade med varandra, hur kul som helst ;)


Monday

- Formiddagen ledig, tog bara det lugnt
- Eftermiddagen, jag och Artermis kollade pa Ariel
- Efter det for ja, mamman och barnen till en lekpark
- Och akte lite minikaruseller, bl.a svanar man aker med i vattnet, ni vet ;)

Bilder kommer imorgon!
Nu ska jag ut och ga en liten svang, sa skont! NATTI!

Vi har seglar över havet...

...för att se det bästa laget, FFK!

Igår vann dom serien, woho ;) Och man behöver inte befinna sig i Sverige eller Falköping för att bli uppdaterad om det, både Frida och farmor och farfar höll mig uppdaterad om matchen :D


Ett gäng gamla FFKare ;) Jag i mitten på den översta raden!


ANIXI

En stor stjärna i kanten till Anixi som är en privat aupair förmedling som jag har fått riktigt bra kontakt med. Natalie som är en av ägarna till Anixi har varit så otroligt snäll och svarar på mail snabbare än blixten. Anixi håller bl.a. i aupairträffar och jag ska börja gå på dem så fort som möjligt. Fick precis ett mail från henne som det stod:



Dear Au pairs,


Our next au pair meeting will be scheduled in the beginning – mid October (more details will come shortly) but until then it might be good for you to be in contact with each other and the ones that are already here. If you want us to send your email and name to the other au pairs that are here now please let us know and we will send out a message.
J


The first one who has agreed for us to share her contact details is Jessica Magnusson from Sweden. Please write to her on
[email protected].


Kan tillägga att Natalie kommer från Sverige och driver aupairträffarna tillsammans med hennes Grekiska man, första träffen blir förmodligen en tripp till en ö utanför Aten, men de hade inte bestämt helt än, längtar :D 


The story about the Swedish snaps

Vissa kvällar här gillar jag så otroligt mycket, igår va en av de kvällarna. Efter att barnen lagt sig så satt jag och föräldrarna ute, drack lite grann, kollade på stjärnorna, pratade om allt och inget fast mest om allt jag gjorde när jag och Bree va ute kvällen innan ;) Och det va exakt så varmt som man vill att det ska vara och det var helt lugnt och stilla i området.
Stort plus till de mysiga kvällarna :)

(Måste bara tillägga, jag drack Aquavit (riktigt känd svenska snaps) första gången i GREKLAND, så ska det inte vara, Aquavit är svenskt, något gick fel mamma och pappa, detta borde ni serverat mig för riktigt länge sen, haha, skämt åt sidan)


ERFARENHET OCH LÄRDOM

Glad att jag är här, tycker att alla borde göra något sånt här någon gång, ut och uppleva och lära sig, det är en livserfarenhet jag alltid kommer att ha med mig. Och även fast jag bara har varit här i lite mer än en månad så har jag lärt mig massor!

-  Grekiska (även fast jag bara har lärt mig några ord än så länge)
-  Engelska (pratar jag varje dag så de kunskaperna ökar)
-  Vem är Jessica? (lär mig rätt mycket om mig själv)
-  Våga (för att komma någonstans måste man våga, våga fela och våga igen)


A NIGHT IN ATHENS

Ännu en utekväll med Breeynn blir det igår, alltid lika kul! Vi åkte först in till centrum och åt, superdelicious! Pommes, tzatsiki, kött med citron/ört smak och sallad blev det för mig, vi delade på en liter vin också, men efter en klumk så ångrade vi vårt inköp, det va verkligen inte gott, men det gick ner :P

Sen mötte vi 5 andra amerikaner, så det va jag och 6 amerikaner på en vild utekväll i Aten, haha. Bree känner en av dom lite och de är här och studerar. Sen gick vi alla vidare till en klubb som Aria-Lena jobbar på (en grekisk tjej jag lärt känna lite genom Bree), så då blev det en och annan drink och gratis shot, vi gick även till ett annat uteställe men bara en kortis. Sen tillbaka till Aria-Lenas ställe och sen delade jag och Bree taxi hem :)



Idag vaknade jag 12 vilket är riiiiktigt sent här, men är ju ledig idag så det va okej =) Gick upp och åt frukost, ca en timme senare lunch och efter det glass och nu sitter jag här, godissugen som attan, funderar på om ja ska till affären, hmm, we will see. Efter en sån gårddag jag hade så kan en och annan karamell sitta fint ;)

=)

Otroligt trött, vet inte varför egentligen, la mig hyffsat tidigt igår och gick inte upp för ens kvart i tio idag, vilket är den senaste tiden jag gått upp (hittils) någon gång här i Aten. Blir absolut en lite nap sen lite senare. Ikväll ska jag träffa Breeynn, vi ska ut ;D Förut har vi gått ut i Alimos (där vi bor) och Glyfada som ligger väldigt nära Alimos, som är två "förorter" till Atens centrum. Men ikväll ska vi ut i city och vi har bestämt att vi ska åka in ännu lite tidigare för att äta och gå runt lite :D Blir kanonbra!

Pratade med min kära vän Frida igår också, och hon kommer och besöker mig om ca månad. Kommer bli sjukt kul :D


pusspusspuss


S W E E T

Barn är väl för söta. Jag och Artemis sitter och kollar på lite bilder på min dator, så kommer vi till bilderna från studenten då vi alla studenter hade våra otroligt vackra mössor på oss ;) Och Artemis säger: Men, varför leker alla poliser? URGULLIGT :D haha.


VÄRLDENS BÄSTA DAG!


FÅNGA DAGEN

För ett år sen va alla i lilla, lilla Falköping och planerna om vad man skulle göra efter gymnasiet var såå långt bort, de kändes inte verklighet. Men nu är vi här, mitt i verkligheten och alla är på olika håll, olika ställen i Sverige, några olika ställen i Norge och i världen.

På bilden: Frida som kanske ska flytta till Frankrike, jag som bor i Grekland, Malin som bor i Norge och Klara som bor i Tyskland.

Love like it's all that we know
Believe in what we feel inside, Believe in it and it'll never die.
So never let this life pass us by.
Live like there's no tomorrow.

Wooops!

Vaknade av mig själv 08.40 idag, hoppade upp som ett skott, slänge på mig första bästa kläderna och rusade upp, klockan var egentligen inställd på 07.30, jag skulle upp och duscha innan jag började kl 08.00!! Men jag ocg väckarklockor går inte så bra ihop, det va därför jag älskade min förra, urfula mobil för man kunde ställa in 5 alarm, då visste jag att om jag inte vaknar av de fyra första så vaknar jag iaf av det femte. Jag får helt enkelt flytta väckarklockan längre bort från sängen i fortsättning. Min försovning gick iaf bra, alla hade tydligen vaknat lite försent idag, men allt blev i sin ordning ändå, vi hann äta frukost, jag hann fixa håret på Artemis (2 flätor brukar det bli), tandborstning hanns med och vi hann ut på gatan och fick till och med vänta två mintuer ute innan skolbussen kom ;)




Nu ska jag gå och äta en glass som jag köpte förut när jag och Filippa var ute och gick, vi skulle handla bröd och paprika, paprikan fanns dock inte, så blev glass istället. Nu vilar Filippa, om en stund ska vi ut igen, potatisen var slut, kan göra ris istället egentligen, men tänkte göra egna klyftpotatisar, MUMS!


HOPPAS DU LYSSNAR PÅ HIPHOP I GREKLAND

Klippte ihop de videoklippen jag har från min webbkamera på datorn, kan inte sluta skratta! :D (Internt)


A LITTLE BIT OF MY LIFE

Igår va en mycket bra dag, på förmiddagen åkte jag in till centrum, Syntagma området och shoppade, dock bara ett linne och lite mer småtjaffs. Älskade linnet, men just nu vet jag inte om jag ska behålla det själv eller ge bort det till någon vänlig själ när jag kommer tillbaka i jul, vi får se, vi får se.

På eftermiddagen gick jag, mormorn och barnen till en lekplats och sen gjorde vi iordning kvällsmat till barnen. Sen ringde Breeynn och vi bestämde oss för att gå ut och ta en drink, vi skulle först ta en kaffe lite tidigare, men tiden gick och klockan blev rätt så mycket så en drink passade bättre. Vi bestämde att mötas vid spårvagnen (eller tram som det kallas här) och åka tram in till Glyfada, men när jag var påväg ner mot tramen så ringer Bree skrattandes och säger att hon trampat i en massa lera, så vi fick gå till stranden först så hon kunde skölja fötterna i havet, som ligger precis vid tramet, och självklart har jag bildbevis på den leriga foten, dock blev kortet väldigt suddigt men jaja. När vi väl kom till Glyfada så gick till ett ställe som heter Partners och sen till Ego Mia, sen till ytterligare ett ställe och sen tillbaka till Partners, som jag tycker är det bästa stället i Glyfada. Vi drack vitt vin, mousserat vin, flozen pina colada, vodka sour drinkar, (sitter här och tänker på att det faktiskt blev en hel del dricka igår, har inte tänkt på det för ens nu) tequilashot drack vi också och en och annan shot som bartendrarna bjöd på, riktigt kul va det!

Vi tog en taxi tillbaka till Alimos där vi bor, det tar ca 10 min med bil och klockan var ganska mycket men båda va vrålhungriga, så vi försökte förklara för den icke engelskpratande grekiska taxichaffören att vi skulle köpa mat, så vi sprang in till en take away salladbar och beställe en hel del, sallad och bröd och dricka osvosv och hoppade sen in i taxin igen, vi visste dock inte att han tog extra betalt när vi stod still (när vi va och köpte mat) så taxin blev genast riktigt dyr, men så är det, vi hade riktigt kul i alla fall! :)

Bilder från igår!




1 månad

Tänk va tiden går fort! Jag har redan varit här i en månad och allt har gått kanonbra det här månaden, hoppas det fortsätter gå lika bra :)

Åkte buss för första gången här i tisdags och det var ett äventyr i sig. Jag har undvikit att åka buss och tagit taxi, spårvagn och tunnelbana istället, men att kunna åka buss är ett stort plus. Jag har tyckt att det varit så krångligt att åka buss, för det är inte precis som i Falköping där det går 2 bussar som det står exakt när bussarna avgår och hur de kör. Här går det hur många bussar som helst och man får vinka in bussen för att den ska stanna, bussarna kommer inte alls som det står på tabellerna, ibland kommer de kanske inte alls och ibland kan det va så mycket folk på bussen att man får vara glad om man ens kommer in genom dörren ;) Men! Jag skulle åka buss, mamman hade visat hur jag skulle göra, vart jag skulle gå på osv, men tror ni inte jag går på bussen på fel sida av vägen? Jo, såklart. Så jag åkte och åkte och tillslut var jag helt själv i bussen och busschaffören stannade och kollade på mig, och han började rabblade massa på grekiska och jag förstod att han menade att det var den sista stationen. Jag försökte prata med honom på engelska men han förstod inte ett ord så han fortsatte prata grekiska. Jag fick iaf fram Syntagma (det var din jag skulle åka) och han pekade på en buss längre fram som hade samma bussnummer, bara att den åkte åt andra hållet så jag kom tillbaka rätt och efter det har allt gått bra. Nu är det torsdag och jag har åkt buss 6 gånger redan. När man väl lär sig något så kan man det, det är bara i början som det är krångligt :P


HAHAHA

Gick in på Aftonbladet och läste lite och hittade till denna länk, en intervju med Shan Banan om hans nya musikvideo och nu har jag kollat tre gånger på klippet, hur kul som helst! KOLLA HELA! :D


Time passes

Klockan ar strax elva har i Grekland och trottheten borjar komma over mig. Som ni marker sa sitter jag vid familjens dator da jag sjalv inte orkade starta mig och kolla in internet till min dator. Tankte bara sitta en snabbis, men en snabbis blir alltid mist en halvtimme, MINST! :P

Ikvall har jag traffat Saara fran Finland, vi var pa Starbucks och drack kaffe, mocka kaffe, mums! Saara kom hit for fyra ar sen och skulle plugga har ett ar, hon traffade sen en kille (ratt vanligt har, nastan alla utlanningar har skulle bara stanna ett tag sen traffar dom en charmig grak och blir kvar... :P). Sa nu jobbar hon som larare i engelska och finska :)
Kom hem for ett litet tag sen sa at jag lite kvallsmat och satt och pratade med mamman ett bra tag om allt mojligt :) Nu ska jag ner till min vaning, dricka sju flaskor vatten, kolla pa nagra avsnitt av The Vampires diarys som jag har borjat folja och sen sova.


Klara, Cissi och jag en underbar sensommardag


the beach

Nu är jag barnvakt och ska väcka lilla Filippa som vilar alldelses strax. Maten står på spisen och är klar om en liten stund, köttfärssås med spagetti blir det idag. Lite senare ska jag in till centrum och träffa Saara från Finland över en kaffe, blir kul! :)
 


Lite bilder från igår =)


Snabbinlägg

Precis skypat med Ida och Klara, så kul att prata mer er två. Blev lite snack om Sverige, Tyskland och Grekland, lite nyårssnack (även fast det är lååång tid kvar) osvosv. Mycket skratt och skämt :D Snart ska Frida ringa min grekmobil, så jag skriver fort så jag hinner gå ner till mitt sovrum och prata sen :D

Bilder och info om dagen kommer imorn.
Godnatt :D

Oturskväll?

- Trampar sönder mina höglurar
- Tappar ägg på golvet
- Bränner fingret på kastrullen
& lite mer saker som är krångligare att förklara.
På tal och förKLARA. Klara fick mig på myyyycket bättre humör. Tummen upp för henne :D


Godmorgon!

Nu har vi precis ätit en pangfrukost jag, familjen, mammans bror och hans tjej och mammans kusin och hans tjej som är här på besök. Mammans kusin fyller 30 år idag så blev en stor frukost med bacon, ägg, stekt potatis, bröd och SVENSKT kaffe ;) Nu ska mammans kusin och tjejen iväg i 6 dagar och besöka lite öar, låter riiiktigt lockande faktiskt :P De ska åka till Sanrorini och Sifnos. Och jag har bestämt att jag ska besöka ön Mykonos någon gång, helst i juni. Här snackas det en del om Mykonos, ett gäng ungdomar jag träffat sa att det är en grymt rolig ö! Dit kommer det mycket kändisar. Men såklart snackas det inte bra om denna ö, den har en och annan "stämpel" men jag vill iaf dit, nån gång :D



Bilder

Först bilden är från min "bergsklättring" i torsdags, och när nere kan man se gatan jag bor på. Gatan som svänger in bredvid parken bor jag på.
Andra bilden är ifrån i fredags, då vi gick runt Akropolis.
Tredje bilden är från igår, lördag då vi va och badade i Vouliagmeni.

love life

Lördag kväll och klockan är stax halv 12 här nere, tidsskillanden ligger ju på en timme + här. Har precis kommit hem från mammans bror Elias där det har varit kalas med nästan hela släkten. Vi åt jättegod förrätt, toast med skagenröra och sallad och till varmrätt en köttgryta, sallad och ris och avslutade med två olika tårtor. Så nu sitter jag här proppmätt och nöjd. Ett och annat glas vin och jag fick även provsmaka en likör som mormorn framställt vodka som varit i citron som blandats med socker och vatten om jag förstod rätt så va det så iaf ;)

Kalaset var för mammans kusin måste jag nämna. Han och hans tjej är här på besök, de kom i fredags så i fredags åkte jag och familjen och dom intill Akropolis och gick runt och åt på en god taverna (nästan som restaurang fast enklare alt.) Och idag har vi varit och badad.
Har varit en kanonbra helg som vanligt :)

Imorn kommer det lite bilder från helgen, inte hunnit föra över dom till datorn än. Imorn får jag se vad jag gör, kanske ska träffa en tjej som kommer från Finland, som jag egentligen skulle träffat i helgen, men jag hade så mycket för mig. Så imorn eller i veckan, får se!
Ha det fint :D


GLAD :D

En liten 10 dagars tripp back to Sweden är nu bokad. Den 22a lämnar jag Athen, men jag åker inte till Sverige direkt inte, nejnej, jag och Klara (som är au-pair i Tyskland) ska tillbringa en natt i Amsterdam innan :D Ska bli hur roligt som helst! Sen den 23 så kommer vi till Sverige och då är julstöket i full gång.
Ha det bra allihop :D


Bra dag :)

Vaknade som vanligt i morse tio i åtta, slängde på mig lite kläder och in snabbt för lite morgonbestyr och sen uoo för att fixa iordning frukost till barnen. Sen slappade jag lääänge och gick sen ut på en liten promenad och besteg berget som ligger väldigt nära, det är väldigt litet med så det va inte så hurtigt som det lät :D Men där ifrån ser man hela Aten, jättefint. Såg Akropolis på håll bland annat :)

På eftermiddagen åkte jag, mamman och barnen till det äldsta barnets simträning och sen åkte vi hem igen, la barnen och åt. Färsk äggpasta med mozzarella och tomat, mums :D
Nu ska jag kolla på andra avsnittet av kanal 5s patetiska program Kungarna av Tylösand, riktigt underhållande :D

Ha det fint!


onsdag

Jag är vråltrött! Förmodligen eftersom jag va ute igår och jag inte sov så många timmar inatt precis. Funderar på om jag ska stänga av datorn och gå till affären, eller om jag ska stänga av datorn och gå en promenad eller om jag ska stänga av datorn och gå ner till min säng och kolla film? Hmm.. stänga av datorn ska jag i alla fall ;)
Var ute med barnen och barnens mormor förut kan jag iaf berätta, va på lekparken och hade det jätemysigt. Föräldrarna jobbade så jag och mormorn gjorde kvällsmat till barnen och nattede dom :)
Nu ska jag bära ner min matbricka, blev tonfisksallad som kvällsmat som mamman gjort, mums. Och sen kanske gå ut en sväng, får se ;) BYE!

Ha det bra!


Vad är en bal på slottet?

Saknad kan man lugnt säga. Saknar folket, saknar stämningen och den underbara känslan i kroppen.


Night out

Igår va jag och Breeynn på bio, vi såg Inception, riktigt bra! Och det gick bra även fast det va grekisk textning, filmen  va ju i alla fall på engelska... =)
Efter bion gick vi till ett ställe vid hamnen och tog ett glas vin och sen vidare till en pub som hennes kompis jobbar på. Sen skulle vi gå hem och Bree skulle följa mig lite, men sen kom vi på att vi hade gått en riktigt stor omväg, men så går det när man inte kan gator i Aten, men någon dag lär man väl sig, lite bättre iaf ;)

 


try and try again

Precis Skypat med Klara, trodde vi pratat i 10 min men oj så hade det gått 50 minuter!! Vi kollade biljetter igen, det krånglar och krånglar för oss men efter sådär, 100 år hittade vi bra biljetter och ja sa till Klara att vi borde boka snart innan de försvinner. Okej, sa Klara, ska vi göra det nu eller? Visst, sa jag. Så vi tryckte oss vidare och vet ni, så va det fullbokat! Vår eviga tur. Vi orkade inte fortsätta kolla, det blir till imorn eller något istället. Eller kanske inte imorn, för imorn ska jag och Breeynn, tjejen från USA som jag har träffat på utomhusbio, ska bli jättekul :D

ha det fint allihop!


Måndag

Idag har jag varit och RÖSTAT för första gången i mitt liv, kan väl inte direkt säga att det va kul och som det kändes något speciellt heller, min röst bland alla dessa röster känns inte som det har någon större inverkan, men lite har den allt!

Efter det så gick jag en sväng i stan och köpte lite nödvändiga saker på The Body Shop! :)
Kvällen avslutades med att jag, mamman och barnen åkte och handlade och sen blev det pannkakor med blåbärssylt, hur gott som helst :D

(bild 1 är på dagens "shopping", dagkräm, ansiktsmask, kajal och läppglans och bild 2 är från ett gammalt idrottsstadium utanför svenska ambassaden)


söndag

Då va det söndag kväll och ännu en helg har sprungit snabbt förbi. Har varit en mycket lugn helg då vi inte gjort något speciellt. Idag har vi bara tagit det lugnt och på eftermiddagen så åkte vi till en lekplats lite längre bort och hade lite picknik och sånt där mysigt.
Nu har vi precis ätit kvällsmat och barnen sover. Imorn är det måndag igen och jag går upp strax innan åtta för att kl åtta ställa fram frukost och va med barnen innan det äldsta barnet åker till dagis och farmorn kommer för att ta hand om det minsta. Imorn ska jag åka in till Syntagna och gå till Svenska ambassaden för att rösta (UuuhHHuuhh), vad ska man rösta på tro?? I know! ;)
Nighty!


lördagskväll

Godkväll!
Nu är mamman och pappan på bröllop och det äldsta barnet sover hos farmor och farfar. Jag är barnvakt åt 1 åringen och hon somnade för en liten stund sen, efter X-antal försök att få henne att sova. Och så gick proppen i köket, hallen och vardagsrummet som pricken över i:et. Men pappan ringde och förklarade allt :) Så nu fungerar både lamporna och 1 åringen sover.  

Har precis gjort mig lite kvällsmat, macka med fikonmarmelad och en stor kopp te. Så nu ska jag sätta mig och kolla på en film och bara ta det lugnt ett tag innan 1 åringen ska få lite mjölk och föräldrarna kommer hem.
Natti!


Bilder från igår

Underbar strand, underbart vatten, lugn och ro, världens godaste jordgubbs milkshake och boken Trasig som jag lånat av Ida :) Joo, man kan säga att man verkligen älskar vissa stunder i livet! :)


helg =)

Så va det tydligen fredag, man håller verkligen inte koll på dagarna, men skönt är det :) Har precis varit ute och ätit med familjen, souvlaki som vi gjorde för två veckor sen också, och det är vrålgott :D kött, grekisk sallad, pommes och tzatsiki, mums! Och en heiniken till det. Barnen va även och lekte i ett bolland, (jag med lite) medans mamman va oc köpte lite bröllopspresenter, för imorgon ska dom på bröllop och jag är lite barnvakt medans dom är borta då =)

Va och badade en sväng på dagen, hur skönt som helst och vattnet är perfekt! Klart, lagom varmt och inte alls skitigt eller något. Efter badet gick jag in till Alimos "centrum" och åt lite all by my self, lite grekisk sallad osv. "Hemma" va det bläckfisk och pasta, lite halvläskigt men rätt gott faktiskt, så va ju tvungen att smaka lite på det med ;)

Nu ska jag ladda ner lite mer avsnitt av Weeds, har fastnat totalt för den serien! Och snart har jag sett klart alla 5 jag har på min dator, så nu ska jag försöka ladda ner sesong 6.

(Bilder från dagen kommer imorn)
KRAM Jessica


torsdag

Hade det kanonbra på beachen, och varmt va det! Så ett och annat dopp blev det, och "hem" kom jag röd som en kräfta efter att inte smörjt in mig med någon solkräm alls :P Efter stranden hoppade jag av en snabbis i Glyfada och köpte lite färskpressad juice och lite annat smått och gott på Starbucks. Sen åkte jag, mamman och barnen till det äldsta barnets simträning och nu har vi ätit lite kvällsmat och bara tagit det lugnt.

Har varit här i två veckor idag också, det känns som två månader istället!


varmt!!

Ännu en varm morgon, men idag ska jag fixa till hettan som väller över Grekland lite och jag ska för första gången gå och bada helt själv. Jag har "jobbat" klart för morgonen och nu är farmorn här och jag ska vara barnvakt igen på eftermiddagen. Men nu på min lediga tid tänkte jag iaf gå och bada och sola lite. Ska försöka åka tram (spårvagn) första gången också, får se hur det går!!! Förhoppningsvis förstår jag hur man gör i automaten och forhoppningsvis hittar jag sen till badplatsen. Skulle ju kunna bada en liten bit från mig, vid Cabana, där jag va i förrgår, men vi får se :)
Nu ska jag slänga på mig bikinin, ha det bra :D

Bild från Magalufstranden ;D 


flyg fula fluga flyg

Precis haft ett samtal med Klara, som är aupair också, fast i Tyskland ;D Vi kollar på lite flyg hem till jul, vi båda skulle åka hem den 23:dje, och vi båda mellanlandar i Amsterdam så vi försöker matcha flyg från Amsterdam till Göteborg. Sen kom Klara på att vi kanske kunde åka den 22:a istället, så stannar vi en natt i Amsterdam, för vissa resealvernativ som kommer upp är faktiskt över natten, så vi får se om vi får ihop något, hoppas :D

Såhär glada blev vi när vi kom på idén :D


It's getting better

Igårkväll träffade jag Breeynn från USA, hon är också au-pair här i Alimos. Vi var på Cabana och drack kaffe och pratade i flera timmar! Cabana är ett jättefint ställe som ligger precis vid vattnet, hur fint som helst! I helgen åker hon till Paris men när hon kommit hem därifrån så har vi planerat att gå ut, blir riktigt kul =)

 

Nu sover Filippa den minsta tjejen, men hon ska alldelses strax gå upp och jag ska börja laga mat, idag blir det lax med potatis och min hemmagjorda laxsås, hoppas familjen gillar den ;)


tisdag

Godförmiddag!
Nu ska jag börja laga lite mat, kycklinggryta med svamp och ris till det. 1 åringen sover och 4,5 åringen är på dagis. I eftermiddag ska jag träffa Breeynn från USA, hon är också au-pair här i Alimos.

Banan och färska fikon för 1åringen på förmiddagen, mums ;)

Kväll

Lite bilder från dagens shopping i Glyfada. En halvsnygg väska och urgo glass. Nu sover barnen och pappan gör toast där nere, så nu ska jag ner och äta!


5 september

Måndag förmiddag och jag sitter här och svettas vid datorn i ett varmt rum, ska snart gå ut och gå, kanske åka in till Glyfada som ligger ganska nära Alimos där jag bor och kolla i affärer. Behöver en väska och lite schampo och balsam m.m.
Jobbade lite imorses, som vanligt på vardagsmorgonar så fixar jag frukost, hjälper den äldsta tjejen så hon är redo för dagis och så tar jag hand om den minsta tjejen till farmorn kommer. Men imorn och onsdag är det jag ända fram till mamman slutar jobbet, så då börjar det på riktigt ;)

Tänkte lägga in lite kort från i helgen när vi va i Chrisso, hur fint som helst!! Vi badade, åt gott och hade det mysigt. Jag sov i ett rum tillsammans med den äldsta tjejen (4,5 år) :)


Höst?

Hösten har väl börjat ta över i Sverige, men här i Grekland är det fortfarande sommar, sol och otroligt varmt. Har varit barnvakt åt ettåringen imorses, var ute och gick en promenad först sen gick vi in och åt frukt. Nu är farmorn här och jag är i fullgång med att packa min väska, jag och familjen ska nämligen åka till Chrisso över helgen, även mammans bror Kimmon. I Chrisso har de ett stort hus och en stor gård med olivträd, fikonträd m.m. tillsammans med mammans sida av släkten, ska bli skoj att se!!

Lite bilder ifrån förmiddagen.


Måste berätta kort om igår också, jag, mamman och barnen var på ikea och köpte lite blommor, en lampa som jag ska ha på den våningen jag bor och lite mer småsaker. Men ibland kunde man undra om vi fortfarande var i Grekland eller åkt till Sverige, för det serverades köttbullar med svenskflaggan på och alla möbler hade samma namn som i Sverige, det fanns Birgitta och någon lampa som hette Solljus med mera, kul! :D Och utanför kunde man köpa svenska köttbullar, Kalles kaviar, Mariestads öl och massa andra svenska saker.


Hörs på söndag eller måndag när vi kommit hem från Chrisso! :)


lite ledigt

Lite ledig, funderar på att gå och sätta mig i solen med datorn i knät och se på Weeds, har fått alla fem säsonger på datorn av mammans kompis Anna. Kanonbra :D Snart har jag sett klart på säsong två, det går fort! :P


saknar mina tjejer! :)


Dag 7

Dagarna bara går och nu är det inte lång tid tills mitt riktiga schema börjar. Nu i början har jag bara arbetat lite själv på morgonen och någon eftermiddag, på måndag blir det lite mer seriöst =) Men jobbade iaf i morses och hjälpte barnen med frukost och 4,5 åringen med håret. Sedan kom skolbussen och hämtade henne, inte precis som i Sverige här, då åker inte ett gäng småbarn skolbuss till dagiset precis :P

Sen tog jag tunnelbanan till Akropolis och sen gick jag till Piréus, som egentligen är jättenära, 10 min att gå, men tog mig 1,5 h då jag gick i cirklar, inte lätt för ens man hittar ;) Skulle till Svenska kyrkan som fungerar mer som en mötesplats för svenskar och skandinavier än en kyrka. Finns en anslagstavla med jobbannonser, med olika saker som händer, på söndag är det t.ex. grillfest och i mitten av september kräftskiva som man kan va med på om man vill men vet inte riktigt om jag känner för något sånt, inte än iaf :P Finns allt möjligt på den anslagstavlan. Lägger in lite bilder från dagen =)



RSS 2.0