Resor bloggar Mitt greklandsliv -

UNGSGRILLAD SQUASH

- Sitter i vardagsrummet tillsammans med Theodora & Lambros (mina värdföräldrar) nu.
- Strax ska vi äta ungsgrillad squash.
- För en liten stund sen åt vi pannkakor med barnen, MUMS!

Dags att äta nu, vi hörs!

MINA FINA SYSKON!



Saknar er ❤

RESULTATET AV 10 MINUTER I SOLEN

Då fjällar jag på ryggen & axlarna då, hääääärligt. Satt ute i 10 minuter idag, hmmmmm.... Ikväll får det bli en kroppsskrubb så är det bara att sola järnet i helgen igen ;)

SVETTIG SOM EN GRIS

Tvingade mig själv att sitta ute o solen en stund (man uppskattar inte solen lika mycket när man faktiskt lever med den, det är inte precis som när man är på chartersemester, men jag älskar ändå solen!). Efter 10 minuter blev jag iaf svettig som en gris, dags att duscha!! :D



Det är inte precis som på Mallis när man har en kall drink i handen och kan ta ett dopp i poolen var femte minut.

ALLOU FUNPARK

I förrgår var jag tillsammans med Theodora, Anna & barnen på en nöjespark här i Aten, Allou funpark. Tänkte lägga in en hel hög bilder från det faktiskt, kunde inte skippa många, alla ser så glada och söta ut! :D



Översta bilden, jag & Filippa på en elefantkarusell och den nedre bilden Theodora & Filippa på en berg och delbana.


Hästarna var Filippas favvo!


Flumeride var Artemis & Hugo favvo, i slutet kunde man vrida ut vatten från deras kläder, de var illblöta, haha. 


Glasspaus! MUUUUUMS!


- Tuuut, tuuut. Artemis kör loket och i vagn 2, Hugo & Filippa.


Nervkittlande "Höjdskräcken" hihi ;)


Som ni ser på bilderna, så var det en alldelses perfekt dag! Solen sken, barnen var glada, ALLA var glada, det var massa skratt, god glass m.m. När vi kom tillbaka till huset sen så grillades det souvlaki & pitabröd, hur gott som helst!!

GLASS I STORA LASS

Det spelar ingen roll om det är sommar & sol, vinter & snö, vår & blomknoppar, höst & gula löv (ni fattar vinkeln), jag älskar glass. Nu ska jag gå ut och köpa mig glass bara för det!!!!


(Bilden är btw. tagen när jag & Frida åkte upp till Stockholm för att titta på Britney. Fick det i 18 års present av henne, och hur grymt var inte det?!?!?! SÅÅÅÅÅÅHÄR GRYMT och ÄNNU GRYMMARE!!!)

KALIMERA


Läs mer på Aftonblandet.se. Annars är allt bra med mig, här i Alimos strax utanför centrum av Aten märker man i stort sett inte av detta. Det enda jag märker av är när det är strejk, det vill säga, när det blir strömavbrott, att bussar & tunnelbanan inte går, soporna inte töms och liknande saker.

JUST NU:



Knyter på löpardojjorna, pumpar upp mp3n på högsta volym och sätter fart mot dörren, nu ska jag banne mig ut och träna. Har varit alldeles för onyttig denna helg, inte okej. Ciao!!

TANKAR OM HÖSTEN

Att man ska behöva vänta ända till den 14/15 juli för att få svaret om högskolan, jag vill veta nu!! Vill börja planera min höst ju, den är på ingång.

- Om jag kommer in så borde jag lägga ännu mer krut i att hitta lägenhet, ligger dock i en hel del, så hade väl knappt kunnat göra det bättre.
- Om jag inte kommer in vill jag börja tänka på vart jag ska flytta (igen), haha. Jag har väl redan en plan B dock.

Vill självklart jättegärna komma in på den linje jag sökt, men kommer jag inte in så tar jag det nästa år bara. Min plan B är inte att leka med heller.



/ Kram Jessica

MIDSOMMARBILDER!

Nu äntligen kommer bilderna från midsommar upp.

Det gjordes midsommarkransar åt barnen, så söta blev dom!


Lilla Filippa var lite trött på förmiddagen. Dock ändrades det ganska fort då det resten av dagen blev massa god mat, tårta, lek och dans.


Ingen midsommar utan dans eller hur? ;) Här dansades det små grodorna, prästens lilla kråka, vi äro musikanter m.m., riktigt kul och lyckat. Barnen älskade det!


Midsommarmat, visst ser det otroligt svenskt ut! Köttbullar, färskpotatis med dill, sill och svenska flaggan!


Sen blev det gräddtårta, MUMS!


Avslutar med lite olika midsommarbilder på bland annat min värdfamilj.

BUDDAH:

"We are what we think.
All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world."


HÅLL I HATTEN!

I eftermiddag lovar jag er bilder från midsommar & Allou funpark (en nöjespark), så glöm inte och kika då! Nu blir det siesta, nattinatti!

ROLIG MÅNDAGSEFTERMIDDAG

Åker till en nöjespark tillsammans med Theodora, Anna & barnen nu, ska bli sååå kul :D Hörs senare!!

Dag 25- Några utav mina favoritbloggar.

Lindas sminkblogg - Sveriges kändaste sminkblogg, Linda är otroligt fin och har massa med bra tips.
Sannas sminkblogg - Sminkbloggar är skoj, detta är nog min number one favvoblog.

Lisas vardagsblogg - Lägger alltid in massa härliga bilder och skriver bra om hennes vardag.
Sara Montazami- Maria Montazamis dotter (som de flesta vet). Blogg på svenska & engelska.

Sen älskar jag ju att följa mina vänners bloggar också! ;)


3 VECKOR PÄRLAN!



7 månader sen jag träffade en av mina absolut närmaste vänner men snart ses vi. ♥

BUBBLAN

Denna låt är tillägnad dig, Sofie :D

Midsommarfirande

Idag har jag firat Midsommar, 2 dagar i efterskott men vad gör det när man är i Grekland? ;) Har firat tillsammans med min svensk/grekiska värdfamilj och två familjer till som är svensk/grekiska. Tänkte berätta mer i detalj om vad vi gjorde m.m. när jag lägger upp bilderna från idag, orkar nämligen inte göra det just nu. Hörs senare!

L Ö R D A G

Sitter just nu och tittar på Greek Idol tillsammans med Anna, hennes man och son Hugo. Anna är Theodoras (min värdmammas) kompis och hon har kommit tillsammans med hennes man och son hit för att hälsa på. Hon kommer ursprungligen från skåne och har tidigare jobbat som nanny hemma hos min värdfamilj, när Artemis var liten.

Iaf, just denna stund är min värdfamilj faktiskt inte hemma, de var tvungna att gå på dop så vi andra är hemma i huset just nu och har precis ätit. Vi var och köpte mat, jag åt kyckling i pitabröd, hur gott som helst och nu är jag helt proppmätt. Ni vet dem gångerna man bara trycker i sig och blir så mätt att man t.o.m. får ont i magen, så känner jag nu.


Lite övrigt om idag: Tidigare var jag på stranden, stannade väl där i ca 4h. Läser förtillfället boken "Skadad" som är en självbiografi där en fostermamma berättar om ett otroligt skadat och stört barn hon tar hand om. En otroligt hemsk men ack så bra bok, tips för er som gillar självbiografier!


Nu ska jag fortsätta att titta på Greek idol, det är finalen idag!

When I came to Spain...

...and I saw people partying, I thought to myself: What the f*ck!?

HELGO LÅT!

GLAD MIDSOMMAR

Hoppas att alla har haft och fortsätter ha ett bra midsommarfirande hemma i Sverige. Jag själv tycker riktigt bra om denna fina, svenska tradition men jag ska fira på söndag istället. Tillsammans med min värdfamilj och några av mammans svenska kompisar här i Grekland + deras barn. Så det blir lite sill, köttbullar, gräddtårta, små grodorna m.m. Vi ska iaf göra så bra vi kan för att få svensk midsommarstämning!

Tänkte lägga upp lite bilder från tidigare midsomrar. Börjar med år 2010 och går nedåt i åren. 

2010:
Jobbade den midsommarn men direkt efter jobbet på fredag fm. så åkte jag till Smögen med tjejerna. Väl framme i Smögen strögade vi till låten "Midsommar i smögen", tjejerna drack öl, jag med, fast alkoholfri såklart!

Lite senare så gick vi till en stuga strax utanför Smögens camping och festade till det. Och sedan vidare till ett uteställe i Kungshamn. På natten, ca. kl. 4 på natten körde jag hem tillsammans med en del andra tröttisar som också skulle jobba dagen efter. Så, det var ett nyktert midsommar för mig förra året, men hade riktigt trevligt ändå. 



2009:
Midsommaren detta år spenderades faktiskt i Goldens sands, Bulgarien tillsammans med fina tjejer. Och midsommardagen till ära firade vi Malin som samtidigt fyllde 18 år. Kan väl säga att det inte direkt blev så mycket midsommarfirande utan mer födelsedagsfirande, men riktigt roligt var det!

Bilden längst ner är riktigt skojig, Malin fick lite uppdrag hon skulle göra dagen till ära, en av dem var att dansa Små grodorna med någon på stranden. Bulgarerna tyckte inte dom var kloka kan man minst sagt säga!




2008:
Midsommar 2008 blev ett riktigt svenskt, bra firande. Spenderade den på Västkusten, nämnare sagt i Lysekil, Kungshamn och Smögen. Var där tillsammans med Ida, Cissi, Klara och Tina och vi bodde alla i Cissis sjöbos i Lysekil. Vi åt massa god midsommarmat, jordgubbar, gjorde midsommarkransar, förfestade på klippor, åkte båt, festade på båtar, listan kan göras lång. En av mina absoluta favoritmidsomrar!




2007:
Nu början man se riktigt liten ut på korten, ja, jag var väl inte allt för gammal heller. 2007 var ungefär som 2008, det var så bra så därför gjorde vi en repris 2008. Vi bodde i Cissis sommarstuga, åt massa gott, festade och sånt, nästan exakt som 2008.




2006:
Nu börjar bilderna ta slut, eller ja, man använde i stort sett en vanlig kamera denna år så bilderna finns väl i album någonstans. Har dock ett kort från detta år som är på mig och Felicia när vi solar. Vi firade nämligen midsommar i Marstrand tillsammans med min familj. 

Svaga minnen finns bara p.g.a. att jag inte har mycket bilder, men jag kommer ihåg att vi åt massa god mat, sprang rund i stugbyn på kvällarna, åkte båt, gick runt på klippor och (nu internt), Felicia kommer du ihåg att det var här vi träffade Robin och vad han nu hette (Göteborgarna), Haha, minnen!



Det var en massa år och massa fina minnen. Åren innan dessa har i stort sett alltid spenderat med släkt. Jättegod mat, dans runt midsommarstångar och allt sånt man gjorde när man var mindre!!

NYTT I GARDEROBEN



- Höga jeansshorts.
- En mörkrosa body.
- En brun body.
- Ett mönstrat linne.

Sen måste jag också erkänna att kläderna "faktiskt" är snyggare IRL, det är inte riktigt min grej att få det bra på kort!

NOW

Har precis ätit kvällsmat och känner att jag redan nu, tjugo i tio skulle kunna bumsa i säng. Sov halvbra igår natt av okänd anledning och senare gången jag kollade på klockan då var kvart i 3! Så, jag har en bra anledning till varför jag är trött. Har även glömt bort att ta mina järnpiller, så, det finns förklaringar.

Lite senare (om jag orkar, ev. imorgon) kommer bilder på mina nya inköp, love them! Ha det bra så hörs vi senare!

DRUMS


HAHAHAHAHAHAHAAHHAAHAH

Detta är 110% min humor, hur kul är det inte??



GODMORGON SUNSHINES!

Klockan är strax tio och jag sitter här i soffan och för över lite ny musik på min mp3. Har låtar jag la in 2008 på den gamla skrutten så kände att det var dags för förändring. Annars är det lugnt, Filippa sover, Artemis är på dagis och föräldrarna jobbar. Snart kommer farmorn och ska passa Filippa över dagen, själv ska jag åka till en shoppingcenter med svenska Elin.

Ska väl egentligen inte köpa något utan åker mest dit för att träffa henne, ta en kaffe och ev. köpa ett par höga jeansshorts, men mest blir det fönstershoppning för min ekonomis skull. Ska ju åkte till Magaluf om 3,5 vecka så får försöka hålla i pengarna så mycket jag kan nu.

22 JUNI

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Paulines namnsdag, Hurra, Hurra, Hurra! Heter ju Pauline i mellannamn så, lite grattis till mig på denna stora dag ;)

Jessica PAULINE Magnusson!

LÄGENHETSSÖKANDE

Det är inte klokt hur svårt det är att få tag i en bra lägenhet i Malmö. Står i lägenhetskö för hösten 2011, och så fort en ny lägenhet ligger ute på sidan jag är medlem på så är det "först till kvarn". Jag brukar kolla med jämna mellanrum och nu i morses när jag kikade om det kommit ut en lägenhet så hade det, för endast 30 minuter sen. På denna 30 minuters tid så hamnade jag på plats 42! 

Ännu sjukare är det när man försöker få en studentlägenhet (vilket jag egentligen vill ha), när jag 20 minuter efter lägenheten kommit ut tryckte på "intresserad" så kom jag på plats 75!

Får fortsätta med mitt lägenhetletande, vet iofs inte ens om jag kommer in på Malmö högskola än, men jag trooooooor det (håller tummarna).


Jag och olika sötnosar på Rönnen (studenthuset jag helst vill bo på i Malmö). Min syster bodde nämligen där när hon studerade på Malmö högskola så har varit där på helger med olika vänner ett flertag gånger, och inte minst när jag besökt min syster. Rönnen är rikigt bra, men svårt att få boende, det är Malmös mest populära studenthus.

TISDAG

Vilken bra eftermiddag/kvall det har varit. Gick hem till Breeynn nar jag var klar med att "jobba". Forst lekte vi med Nicolas (barnet Breeynn tar hand om). Sen skulle han bort tillsammans med hans mamma sa da gjorde vi iordning Margaritas och satt ute pa en solig balkong och drack lite samtidigt som vi skypade med var mycket saknade Christine. Christine bodde i Aten forut men flyttade i varas till en grekisk o, dar hon jobbar for Airtours, ett turismforetag som t.ex. Ving. (Efter skypet saknar jag dig annu mer Christine sotis!!! :))



Nu sitter vi och vantar pa pizza, ska bli riktigt gott. Efter det ar det dags att sage hejda till Breeynn som aker till USA imorgon bitti och stannar dar till den 10 juli. Kommer sakna min "vansta hand" saaaaa mycket!

LEKA, LEKA, BADA, BADA

Leker med sötisen, klockan är bara halv elva och vi har hunnit med både sandlådelek och att bada i minipoolen :D Nu ska vi fortsätta att leka, leka och bada, bada!


PLEASE DON'T BREAK MY HEART


Dag 24- Något som får mig att skratta.



HAHAHAAHHAHAHAAH!

FRÅN I LÖRDAGS.

Som nämnt i tidigare inlägg så blev det utgång i lördags, men har ej hunnit lägga upp bilder vilket jag tänkte göra nu.

Det börjades hemma hos Jessica tillsammans med 6 andra.

Sen gick vi till en bar/klubb i Voula som va riktigt soft. Lagom mycket folk och riktigt snyggt. Den låg precis vid havet så man hade fet havsutsikt och sedan hade hela stället helt öppet tak.


Kom även lite mer folk vi kände efter ett tag och när baren stängde så ville en del nattbada, inte jag dock. Men några galningar gjorde det, och rätt åt dom att de frös ihjäl när de gick upp också, moahaha. Nej, men det var en bra kväll!

THE FUTURE...


Oj, vart har jag varit hela helgen?

Jo.. jag har umgåtts med vänner, speciellt med Breeynn. Vi precis nu har avslutat vår näst sista helg tillsammans, sorligt men sant. I fredags var vi på en bar och sedan sov jag hos Breeynn. Igår var på stranden på dagen och på kvällen blev det utgång med en del andra personer också. Idag gick jag till stranden själv men på eftermiddagen hängde jag med Breeynn igen, vi hyrde film, åt pizza och hade en äkta "dagen efter" dag.

Sen var jag så smart att jag glömde min dataladdare hemma hos Breeynn i fredags, så jag som är världens största datanörd har inte haft tillgång till dator på två dagar. Men jag är fortfarande till liv och har min dataladdare nu. Imorgon kommer bättre inlägg, då med bland annat bilder från i helgen. 

Sov gott allihop!

TONIGHT IM LOVING YOU

Sitter hemma hos Breeynn just nu. Vi var i Plaka (ett turistområde) förut eftersom Breeynn snart ska hem till USA och ville köpa med sig lite saker till hennes familj. Efter det gick vi till en bar i centrum som vi egentligen bara skulle ta en öl på. Det blir i stort sett aldrig en öl ändå, speciellt inte när man träffar på gamla vänner och sitter och tjötar hela kvällen, så det var riktigt kul!


Nu är vi i alla fall hemma hos henne där jag ska sova ikväll. Ska väl strax stänga av datorn och sova, är egentligen riktigt trött. Sen ballar internet också ut, så ingen idé att vara uppe då, eller hur? Godnatt på er allihop, imorgon ska vi upp i tid och gå till stranden! Jag är vitare än jag var i julas (eller... nästan iaf ;))

FÖRSTA HJÄLPEN FÖR PSYKISK OHÄLSA

Har precis bakat scones och de blev urgoda om jag får säga det själv. Har även tittat lite grann på Skaraborgsnyheterna i morses, mamma och Anna (Sofies mamma) var med. De är nämligen instruktörer över ett första hjälpen projekt för psykisk ohälsa. Mamma syns endast lite i bakgrunden när hon redovisar men ändå, tryck på länken eller bilden så kan du också se vad projekt de driver handlar om: Första hjälpen för Psykisk ohälsa.


BREEYNN MARIE

Sticker ut en sväng med Breeynn. Idag är det endast 11 dagar vi har kvar tillsammans, hur ledsamt är inte det???? :( Hon åker nämligen till USA om 6 dagar och stannar i 2,5 vecka. När hon kommer tillbaka är det endast en vecka kvar tills jag åker. Men, nu ska jag inte tänka på det tråkiga, snart ska jag ju träffa pinglan, hon är awesome!


HAHAHAHA, jag bara älskar denna bilden. Vi ser inte borta ut, neeeeejdå!

BLAKE LIVELY

Det var kul att få ha ungefär samma hårfärg som en av mina stora idoler, men nu vill jag inget annat än bli brunett igen. Många säger "Jessica färga inte". Men, jag passar bättre i brunt hår enligt mig själv, men färgar väl förmodligen inte för ens tre veckor så det är snyggt och fräscht till Mallis och inte blir solblekt igen!



Läste precis att "jordgubbsblond" är det nya, synd att jag var/är "apelsinblond" ;)

FÖRMIDDAG

Klockan är strax efter tolv och det är sol ute. Orkar dock inte sitta ute och svettas så ligger inne. Visst, det är underbart med bra väder och sol, men om man är på stranden och har tillgång till att bada. Så blir inget sitta ute och steka för mig inte, det får väntas med till i helgen.

Var ute på en kort promenad förut, gick hem efter en kort sväng då jag var nära att gå på en orm. Då var det inte så jätteroligt att vara ute längre då jag har en otrolig ormfobi. Det var lite om min förmiddag än så länge. Vi hörs senare!


HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA

SKÄMT!!! Men tyckte ändå att jag var hur rolig som helst just nu!
HAHAHAHA!


FRÅN I SÖNDAGS.

I söndags var det dags för Rebeccas bal och gud i himmel va fin hon var! Alla var jätte, jättefina och vilka minnen det kom fram av att titta på hennes bal. Saknade när jag för ett år sen fick klä upp mig i en fin balklänning, få håret och sminket fixat, åka en snygg bil och allt som balen hör till.

SNYGGING!


Rebecca och hennes daldejt Erik.


Snygg-Jasmina och Felix.


Emelie & Louise med deras baldejter.


Rebecca och Erik, Bella & Jonas.


Rebecca & vänner, Stekar-Edvin och Rebecca och kompisar igen.


Efter balen hyrde jag och några av mina tjejer film och åt massa gott. Sedan var det dags att säga hejdå till alla fina för dagen efter åkte jag ju tillbaka till Aten. Sista dagen hade jag en del ärenden att göra, sen åkte jag och sa hejdå till Rebecca och Ida kom förbi för att säga hejdå.

Tack alla nära & kära för ett fantastiskt besök, jag slutar aldrig att förvånas av hur bra människor jag har omkring mig. Ni är alla, släkt och vänner guldvärda!

FRÅN I LÖRDAGS.

Fortsätter berätta och lägga upp bilder från Sverigebesöket. 

På lördagmorgon kom Robin och hämtade mig. Vi åkte till Skövde för lite shopping och fika. Jag köpte lite behövligt smink som inte går att få tag på i Grekland och Robin lite snygga jeans och jeansshorts (speciellt shortsen va vrålsnygga och jag uppmanar alla killar att gå till Jack & Jones och köpa likadana, hihi). Vi fikade sen på Rådhuset, illgo snickerskaka och världens största chokladboll. Då jag inte hade med min kamera då får ni ett annat kort på mig och RÅbin, från balen.



På kvällen kilade jag till Sofie. Den lilla pärlan fyllde så mycket som 20 år så självklart blev det en hejdundrande fest och jag är sååå glad att jag kunde vara med. 

Första bilden, två blonda snyggingar, Frida & Ida. Bilden nedan Tina och födelsedagsbarnet!


Ja & Cissi, Carro & Fanny.


Cissi, Frida & Ida.


Snygga bilder på mig och Sandra får avsluta.


Sedan blev det utgång i Skövde som var hur roligt som helst. Fina vänner, mina syskon och massa folk jag inte träffas på år och dár var där så dansade och sprang runt som en parvel hela natten lång. Väl hemma i Falköping övernattade jag hos lilla Frida, myspys!

FRÅN I FREDAGS.

Dagen innan, torsdagen så överraskade jag ju mina vänner. Idag (i fredags) var det släktens tur, speciellt min kusin Rebecca som tog studenten denna dag. Man kan säga att jag lyckades totalt, några släktingar visste redan att jag skulle komma men att överraska alla gick ännu bättre än förväntat, då inräknat både släkt och vänner.

Världens bästa student.


Systeryster och andra bilden Rebecca & jag.


Senare på kvällen skulle Rebecca vidare på hennes bravader och jag åkte till Emma.H där mina festligheter också fortsatte.


Sedan fortsatte kvällen på puben i Falköping, pizza på Valle och tjöt med massa, härliga människor som jag inte träffat på länge!

FRÅN I TORSDAGS

På natten mellan onsdag och torsdag satte jag mig på planet till Sverige. Detta mycket ovetande av de flesta där hemma. Min familj, mor- och farföräldrar, Ida och Cissi var de enda som visste, detta av den enkla anledningen, alla andra skulle få ett fett överraskande. Jag själv trodde väl också att jag är den enda som kommer få överraska men nejnej. Pappa skulle hämta mig på flygplatsen men vem står inte där också när jag blir hämtad? Jo, Ida! Så tårarna rann bara jag tog mitt första kliv på svenskmark. 

Sen åkte jag och Ida hem till henne och hade picknick vilket var supermysigt.


Efter det fixade vi oss, snart skulle resten av tjejerna komma.


Lite senare kom tjejerna, som sagt helt ovetande om att jag var hemma. Ida fick med nästan alla tjejer på bild.

Först ut, Emma.H & Sofie.R.


Emma.C & Stina.


Julia & Cissi.


Sen Sandra, Sofie.W, Frida & Fanny.


Och sist Tinis!


Vi grillade och körde Beerpong.


Sen gick vi ut i Skövde!

GRYM, GRYM, GRYM DAG :D

BACK IN ATHENS

Nu är jag tillbaka i Aten, eller jag kom tillbaka sent igårnatt. Klockan är snart ett och jag har helt slut, det har inte blivit mycket sömn alls dessa dagar, det har varit mycket festande och mycket resande. Har massa bilder från Sverige besöket att lägga in men det kommer förmodligen komma ikväll och imorgon. 

Nu ska jag packa upp lite, sov tills 20 över 12 och har efter det duschat, sagt Hej till Filippa, farmorn och fastern och ska om ca. 1 h börja "jobba". Hörs senare!!

TACK ALLA, som gjorde mitt Sverigebesök helt sjukt roligt!!

JAG ÄR I SVERIGE!!!!!!!!!

DET TRODDE NI INTE VA?? :D :D

Överraska alla mina nära & kära i torsdags & fredags. Kan säga att det var bland det roligaste jag gjort, allas miner... OSLAGBARA! Det var skratt, det var tårar, glädjehopp och ännu mer glädje! Tänkte berätta mycket mer detaljerat när jag har tid. Nu ska jag sova efter en utekväll med tjejerna, imorgon ska jag till Skövde och luncha med Robin. Byeeeeee ! :D


@ BREEYNN

Hos Breeynn nu, varldens after mig, snabbaste person, NOT. Vi ska ut pa promenad, for se om vi orkar ga en mil som forra gangen...

KRAM


Kram på fina tjejer som jag saknar massa, massa, massa <3

LEK

Leker med denna lilla sötisen, dags för att gå ut på promenad innan det blir allt för varmt ute!!


SÖTNOS

Puss lilla sötnos, saknar dig Kusin!

Dag 23- Ett foto som väcker många känslor.


19.22

Har precis vaknat upp efter att jag vilat/mestadels försökt att vila. Var egentligen hur trött som helst men saker irriterade mig hela tiden, myggbetten kliade, det va för varmt, det var för kallt, det var för ljust, min mage kurrade, ja, allt smått blev genast mycket stort och det lilla jag sov var då jag drömde att jag hittade gurkor i kylskåpet. Vem drömmer det?! Tydligen jag. 


Nu är jag vaken och tar det bara lugnt, sen ska jag ev. träffa Breeynn och försöka gå ut på en liten promenad.

GODMORGON SUNSHINES!



Vet ni vad jag känner för just nu? Ett morgondopp i en iskall & halvren insjö. Nej, jag trodde inte heller att man kunde bli sugen på det när man bor vid Medelhavet, men allt är möjligt.

På kortet ser ni mig och Ida vid Otterstorpasjön, tror det är taget för 2 år sen, men inte riktigt säker. Jag kommer iaf ihåg att jag ville göra en sånt där "slänga med håret i vatten kort", halvlyckat, det höll nog Ida med om, hahaha


WEBBTV

Har under 106 dagar haft världens bästa kvällsunderhållning, nämligen Big brother! Älskade att ha något underhållande att titta på, men nu är det slut. Vad ska man titta på nu? Någon som har någon bra idé? Jag tittar förtillfället på Humor galan och tittade innan det på Nationalfirandet. Hur häftigt vad det inte att se ens fina vän Cecilia och hennes grupp Timoteij att sjunga och ta i hand med kungafamiljen, RIKTIGT HÄFTIGT! :D Jag är såå glad för den tjejens skull!!

Och så här snygg är hon, Cecilia Kallin:

SHOPPING

Nu åkte precis Breeynn härifrån. Hon fixade mina tånaglar och innan det var vi i centrum. Breeynn åkte hem till USA om två veckor och ville hitta lite saker till hennes gravida syster. Själv letade jag efter skor och hittade ett par, äntligen! Dock så blev det lite mer saker, en klänning och smink, OPS!


Halvbra bild, skorna är ljusbeiga egentligen.

15.06

Har precis ätit kycklingsallad, vilket jag själv tycker är riktigt gott. Alla sorters sallader passar och känns fräscht nu när det är så varmt ute. 


La för en liten stund sen båda barnen i säng och båda somnade direkt. Jag skulle också kunna vila lite men tror inte jag hinner det riktigt. När Theodora kommer hem från jobbet så ska jag duscha och städa, sen ska jag iväg med Breeynn till stan. Vi har båda ärenden att göra, jag t.ex. måste hitta ett par sandaler, har letat så mycket men ändå inte hittat. 

Dags att bästa städa upp i köket lite, ha det fint!

!!!!!!!!!!


SVERIGES NATIONALDAG!


Jag och Tina, otroligt snygga och Sverigestylade.

BACK ON TRACK.

Har varit utkass på bloggandet de senaste 2 (haha) dagarna. Har varit mycket på gång, speciellt nu när det är så fint väder ute så känner man inte för att ligga inne med datorn i knät. 

Just nu är klockan halv 12 och jag är barnvakt åt två små, sovande sötisar. Annars idag har jag städat en del, lekt med Filippa & Artemis, ätit alldeles för mycket kvällsmat och slått i min västra stortå enormt mycket.

GIRLS ROCKS

Sitter ute med datorn i handen och pratar med Frida. Hade egentligen tänkt att berätta om gårdagen men efter massa saker jag fått reda på nu så känner jag halv mycket för det. PUSS PÅ MINA TJEJER ISTÄLLET<3


OJSAN!

Såg precis nu att jag inte uppdaterat på hela dagen, vilket jag brukar, många gånger. Imorgon lovar jag er att jag ska berätta allt om min söndag som innehöll försovning, ett creep på stranden som fick mig att gå därifrån, min och Breeynn galna resa till centrum av Aten och vår urspårade shoppingrunda där. 

Godnatt!!

solBRÄND

För första gången här så känner jag mig lite solbränd (egentligen borde jag va superhappy), men så är det bara för att jag fjällar på näsan (halvskoj).

Känner för att få en sån här bränna iår, efter Mallis, då ska den va satt!

1 ÅR SEN VÄRLDENS BÄSTA STUDENT!

BILDREGN FRÅN DEN 4 JUNI ÅR 2010!


SIESTA

Hemma från stranden nu, sitter svettigare än svettigast här efter promenaden tillbaka och äter en supergod tomtatsås med mozzarella och pasta. Strax blir det vila, åh, vad jag älskar siesta!! 

Malin, ja och Cissi vilar i Bulgarien, halvsnygga! helgoa! haha! :D

STRANDEN, BRB

Sitter i köket och äter frukost just nu, jag gjorde mig en omelett med broccoli och skinka, mums! Efter det ska jag ta mitt pick och pack och gå till stranden. Elin kommer även dit om ett tag, blir great! CIIAAAOOO

Bilden är från Alanya, jag gör ett litet hopp i min och Idas gröna pool!

Dag 22 - En film.



SJUKLIGT BRA, HOPPAS ALLA SETT DEN, ANNARS SE DEN!

EN LITEN PÅMINNELSE TILL OSS ALLA!


SKYPE

Ett litet kort från när jag skypade med min söta i förrgår, jag bjuder på mig och vill pussa på dig :D Btw, (som nämnt förut) älskar jag skype och har skypat med många fina denna veckan. Idag bland annat ett långt samtal med Ida, sen med Frida, Rebecca, Sofie, mammsen och pappsen och sist men inte minst, självklart superskyparn KG!


LÅTAR ÄR MINNEN!

Jag bara älskar de låtar som man har speciella minnen till. I stort sett alla låtar kopplar jag till olika platser, olika människor, ja, olika allt. Låten nedan är ett exempel på en låt som gör mig glad direkt p.g.a. att den ÄR minnen, andra tycker väl... att den är KASS!



(Ni vänner som vet vad jag snackar om, vad påminner denna låt er om? ;))

POWERWALK

Precis varit ute på powerwalk med Breeynn & Nicolas en timme, BRA GJORT. Nu blir det dusch sen hem till Breeynn igen för att äta något nyttigt (eller... vi ska försöka iaf!).

AU-PAIR FRÅGOR

Hur länge tycker du man ska vara au-pair?
Det är inget jag kan svara på utan det är från person till person. Men jag tycker i alla fall man ska vara en aupair i minst 6 månader annars får man inte med sig hela upplevelsen enligt mig.

Vill bli aupair med vet inte i vilket land jag vill bli det i, vad tycker du är bäst?
Kan inte heller svara på denna fråga, men de vanligaste länderna att åka som aupair till är USA och England, där finns också stora au-pairföreningar m.m. Jag själv ville helst åka till Grekland eller Spanien då det är lite annorlunda att vara au-pair där. Det ligger i Europa men ändå långt bort från Sverige, det är bättre väder (självklart kan det även va dåligt väder också, men i överlag mycket varmare än Sverige), folket är annorlunda, hela kulturen är annorlunda. Så när jag hittade en bra familj i Grekland så blev det perfekt och jag är otroligt glad att jag åkt hit!

Hur har du skaffat dina vänner och är det svårt att hitta folk att umgås med?
De flesta svenska vänner jag har här har hittat mig via min blogg, förmodligen via Google och sen kontaktat mig. Jag har även startat en Facebook grupp som heter "Svenskar i Aten" då jag var ny här och mer och mer verkar hitta till gruppen vilket är skoj. Sen har jag hittat min närmsta vän här nere och andra bra vänner genom Facebook gruppen "Foreign girls living in Athens". Har även träffat kompisar genom andra kompisar här nere. Men all cread till Facebook, som löser det mesta :D

Kan man gå några slags kurser på ett universitet för att komma ut i ungdomslivet ellert har du andra förslag?
Har haft kompisar som studerat grekiska här nere och genom det träffat kompisar, så visst kan man göra så. En av mina otroligt bra vänner, som tyvärr flyttat från Aten nu gick på skolan Kapodistrian i området Zografou. Men annars skulle jag rekommendera att bli medlem på Facebookgrupperna jag nämnde ovan. Börja skriv med någon, fråga om ni ska ta en kaffe och sen så har man halva foten inne! ;)

FINA BREEYNN

Har precis träffat Breeynn en liten stund. Vi åkte egentligen enbart bara hem till henne, hon visade hennes nya bikini och sen åkte jag hem igen. 

Jag vill inte ens tänka på dagen då jag faktiskt måste säga "Hejdå" till denna fantastiska människa. Går inte förklara henne, hon måste upplevas men kort, vi är precis likadana! Och ja, det var ödesbestämt att vi skulle träffas! ;) Och... hon kommer till Sverige i höst!!! :D :D :D


Dag 21 - Ett foto jag aldrig lagt upp.

(Ett blev visst flera!)


GODMORGON

Dags att ta på mig skorna och gå ut på promenad, hääärligt!

AND SOON THE DARKNESS

Precis hemkommen från biografen med Breeynn. Vi tittade på "And soon the darkness" vilket var halvsmart, jag kommer aldrig kunna somna nu. Nej men, filmen var riktigt bra och spännande och alla på bio drog efter andan emellanåt, so did we.



Dags att lyssna på lite glad musik, titta om någon vän är inne på Skype och sen kanske jag kan sova, hääärligt! KALINICHTA!

Dag 20 - Mina smeknamn.

Den här listan kan jag nog göra hur lång som helst, i stort sett varje människa har olika smeknamn för mig. Men! Jag nämner de fyra vanligaste.

- Persie. 
(I stort sett alla mina närmaste flickor i Falköping kallar mig det.)
- Persika.
(Ett typiskt smeknamn min mamma säger och andra i släkten.)
- Jessie.
(En hel del vänner och släkt som kallar mig det, det vanligaste smeknamnet för Jessica överlag.)
- Jess.
(Speciellt från Breeynn och andra kompisar här i Grekland.)


JESSICA PAULINE MAGNUSSON

ONSDAG FÖRMIDDAG

Klockan är strax två och denna morgon och förmiddag har, som vanligt, flygit iväg. Har haft två superlånga Skypesamtal med först Sofie och sen Rebecca. Två, otroligt saknade tjejer där hemma i älskade & hatade Falköping.


Nu är det dags att gå upp och äta, farmorn har lagat Pastichio, en typisk grekisk maträtt som är URGO. Dock passar ju inte den in i dieten jag tänkt att börja med från och med idag, men äsch, who cares? Man kan inte säga nej till det :D

HELENA PAPARIZOU


RSS 2.0