Resor bloggar Mitt greklandsliv -

@ Breeynn

Sitter hemma hos Breeynn nu och kollar pa nar hon lagar en troja den tiden vi egentligen borde aka, hmmm!! ;) Nej, det ar lugnt, vi bada tva ar i stort sett alltid sena.


Vi ska hem till Alexandra och spana in hennes nya lagenhet, ska bli riktigt kul. Sa ska vi aven laga lite mat, spela lite spel och ha det riktigt awesome.



Hors senare!


19.00

Sitter här med datorn i knät, beredd att slänga den åt sidan för att strax bli upphämtad av Breeynn. Hon har varit sjuk ett litet tag nu och när Breeynn är sjuk får hon sug efter olika saker, som t.ex. i söndags då hon var vrålsugen på mexikanskmat eller som idag, McDonalds!!!! Jag har ätit donken 2 gånger här på ca 3,5 månad. En gång efter jag festat då jag knappt åt maten och en gång när Frida var här. Men snäll som jag är så ställer jag upp för min kära vän, så vi ska till donken strax...

Sen ska vi på middag hos Alexandra, mest för att se hennes nya och (snygga, har man hört) lägenhet. Ska bli spännande.





Nu ringde Breeynn, Oops, dags för mig att skynda på!!!!! =)


TEXTS FROM LAST NIGHT


Breeynn tipsade mig om en rolig internetsida by the way, så här sitter jag och gapflabbar :D Gå in och kika du med --> Texts from last night 



Fast lika kul som jag och Cissi har på bilden är det inte,
så förvänta er inte det, moahaha ;)

tisdag

Håller på att laga skaldjursrisotto och måste säga att "This food
looks good
!", strax ska vi äta, jag blir nyfiken på om det är lika gott som det ser ut ;)
 


21.32

Nu får jag ta och skärpa mig, har varit inne i stort sett hela dagen. Mådde ju lite sådär halvt som halvt imorses och i eftermiddags när jag "jobbade" så blev det också inne och mycket lugnt, eller, blev inte mycket jobb alls idag då barnen var en del hos mammans bror.



När Christine sen ringde och frågade om jag ville hänga med henne och Fotis till någon bar i närheten kände jag i alla fall bara - Ja! ja! ja!. Skulle ju egentligen kunna gå ut och gå en promenad själv bara för att få lite luft, men att va med dem är liiiiite roligare.

"A pessismist sees the difficulty in every oppertunity;
an optimist sees the oppertunity in every difficulty"




måndag

Klockan är snart tolv och jag gick upp för sådär fyra timmar sen, tänkte ta och vila en liten stund nu, har ont i magen.. Jag har mått lite fram och tillbaka sen i onsdags och det är väl på tiden att jag försöker lugna mig lite nu då.. ;)

Skypade lite med Robin igår föresten och när jag fick se att han både har satt upp julstjärnan och julstaken så blir även jag har i Grekland fylld med julkänsla, åh, vad mysigt :D



Så, en liten snöbild på mig får förgylla detta blogginlägg, nu ska ja vila!


Bilder från igår =)


FÖRSTA ADVENT




Nu har väl alla hemma i Sverige tänt det första ljuset på adventsljusstaken kan jag förstå, det är ju första advent, något som jag däremot inte kan förstå. Julen närmar sig med snabba steg, här i Grekland kan man dock inte se det. Jag saknar faktiskt lite snö nu när det börjar närma sig juletider :)



GODMORGON

Vilken grymt rolig kväll det blev igår, bilder kommer så fort min kamera är färdigladdad :D

NU GÅR JAG!!!

Jag måste vara världens segaste människa (efter min syster då så klart, hon tar alla pris). Men nu är jag klar och har tagit på mig mycket så jag INTE ska frysa påvägen till Christine och Fotis.



19.48

Ikväll ska jag till Christine och Fotis lägenhet, vi ska väl dricka lite vin, kanske spela lite spel och sen ev. gå ut, vi får se vad vi känner för lite senare. Så, dags att göra iordning mig lite nu då. Ha det gött!!


SMILE!


LÖRDAG


Äääälskar lördagar, nu åker jag och Breeynn till Glyfada och lunchar.


BIGBOOTY

Film från i torsdags då vi firade Thanksgiving. Lekte en lek som hette "Bigbooty" som man skulle skicka över nummer till varandra osv, svårt att förklara. Självklart var leken på engelska då de flesta var från USA, och ibland undrade man vad ens problem var med att göra denna leken rätt, hur svårt kunde det vara?

När jag skulle sjunga så blev det såhär 2 gånger, "Number five, number sju", hahahah!



GREKLAND I KRIS?!?!

Många i Sverige säger ofta till mig att dom läser tidningen om kriser här i Grekland och undrar hur det EGENTLIGEN är. Och då kan jag säga att knappt märkt av något, men det man märker är att det är strejker emellanåt. Så t.ex. statliga skolor är stängda, att tunnelbanan inte går mellan vissa stationer några få timmar eller att ingen hämtar soporna någon dag. Och då kan det se ut så här ;)


Så, detta kortet är från igår, någon random person tog det, Christine letar efter mig och Breeynn, vi är någonstans där bland högen ;)


Yesterday in pictures

Igår blev det Thanksgiving firande för fulla muggar. Hade otroligt kul måste jag säga och maten var bara god. Och att ha tre olika efterrätter också hade jag inte så mycket emot... ;)


THANKSGIVING

Här sitter jag och lyssnar på "På rosa moln" med Christine, suuuupersvenska tycker vi att vi är förtillfället. Men då ska jag berätta för er, att vi ska snart på Thanksgivingfirande med en bunt Amerikaner, så svenska ska vi inte förbli så länge till.



Vi har precis köpt tre flaskor vin så vi tror att vi ska klara kvällen, vad tror ni? ;)


LOOK THEM IN THE FACE AND SAY



Barnvakt åt denna SÖTNOS nu! :D


Nu ska vi fortsätta leka!


Ännu en dag har gått innan man knappt har hunnit blinka



Idag är det onsdag och ännu en "jobbardag" har gått, d.v.s. ännu en dag i Grekland, Aten som au-pair och ha dagarna fylld med barn, lekar, grekiska och allt möjligt.

Efter jag jobbat klart runt 9 tiden ikväll så kom Breeynn över en sväng, hon har varit sjuk i några dagar men nu var hon lite bättre igen som tur är. Vi hyrde en film men har tyvärr ingen aning om vad den hette (mitt minne är inte så bra, det går in i ena örat och ut genom det andra). 



Imorn ska jag fira thanksgiving med svenska Christine och 4 amerikaner, Breeynn, Roosa, Alexandra och Spyros. Det ska bli riktigt kul att få se hur amerikanerna firar denna speciella högtid. Men berättar mer om allt det imorn, för nu ska jag kolla på ännu ett avsnitt av Bartenderskolan på tv3 play. Godnatt!


12.57

Skulle egentligen gått och beställt klipp- och slingtid idag men får bli imorn, idag har jag huvudvärk!!! Höres!

TISDAG

Vilken rolig kväll det blev tillslut. Var först barnvakt åt Filippa en stund sen kilade jag iväg och mötte Christine. Vi satte oss på en bar här i Alimos, drack lite Corona, snackade om grekernas problem med kaffe SENT på kvällen och välte ut vatten typ ;) (En "liten" förkortning av kvällen som förklarar en del ändå, hihi).



Nu blire sängen för mig, natti!


God eftermiddag

16.57 är klockan här hos mig och här sitter jag i vardagsrummet mätt och belåten. Dagen har varit bra, det har gått fort som dagarna brukar göra här i Grekland.

Har varit barnvakt i stort sett hela dagen. Jag har lekt med Filippa, varit hos doktorn med Filippa & Theodora, lagat mat m.m. 





Vad händer ikväll då? Hm, tar mig en funderare på det. Nu ska jag i alla fall göra i ordning en kopp te innan Filippa vaknar från vilan och Artemis och Theodora kommer hem från simningen :)


EN MÅNAD

Igår var det en månad kvar tills jag träffar Klara, idag är det en månad kvar tills ja träffar alla andra i Falköping :D Jag har börjat fundera på om jag kommer känna igen MIN SYSTER???? Hon har legat i hårdträning det senaste kan man säga! ;)

fotning 043.jpg


HAHAHAHA

Jag och Klara skypar.

Klara säger: Jag ska skicka en fil till dig.
Jessica säger: Men om jag vill ha yougurt då?
Klara säger: Haha, kul.
Jessica säger: HAHAHHAHAHA, jag vet!!!!!

^


Jag och Klara kom även på att det är en månad kvar tills vi träffas!! Det skulle vi fira med en liten bild på oss både. Måste bara berätta om det lite fort.
Vi bestämde oss för att ta en bild då vi skulle va riktigt glada och båda sitter och posar.
Efter liten stund så säger Jag till Klara: Tar du kort?
Klara säger: Nej, gör du?
Jag säger: Nej (och vi båda brister ut i asgarv, hahahah.)
Där satt vi båda och gjorde oss till för kameran och ingen tog ändå kort hahahaha. Puss på dig i alla fall :D OJOJOJ, VAD JAG SAKNAR DIG!!!!


HAHAHAHAHAH, detta gjorde min kväll!

Många av mina timmar spenderar jag på att titta på allt och ingenting på nätet och när jag kollade in en annan blogg så hade hon länkat till detta youtubeklipp och gudars vad jag skrattade! HAHAHAH, måste ses!



20.42

Godkväll, här ligger jag i min säng med någon konstig känsla i magen, men har ingen aning om varför. Har haft en kanonbra dag måste jag väl i alla fall säga. Åkte in till stan med Christine på förmiddagen. Gick i affärer, fikade och sånt där. Blev bara en blus köpt för mig men det räckte gott och väl, (bild kommer senare).

På eftermiddagen så lekte jag och Artemis lääääänge, läääänge. Så mycket tandläkare som jag lekte idag är svårt att slå! Jössös! ;) Men kul var det, det kan man verkligen säga att Artemis också tyckte.



Sorry sweety...

...men gud va detta klipp är roligt, och det kan nog alla som var med denna kväll också medge. Filmen är från min födelsedagsfest då jag hade lite lekar, ja, kolla själva :D GUD, VAD JAG SAKNAR DIG/ER <3



MISS YOU GIRLS :D


"SVENSKAR I ATEN" TRÄFFEN

Igår var första träffen med "Svenskar i Aten"-gruppen, riktigt kul måste jag säga. Vi började med att gå till svenska kyrkans julbazar för att äta lussebullar och dricka glögg. Fortsätte mot en otroligt mysig restaurang i Plaka och efter det så åkte vi till Gazi och drack några drinkar. Här kommer lite bilder från igår!


SVENSKAR I ATEN - FÖRSTA TRÄFFEN

Som ni läste i rubriken, idag är det första träffen med gruppen "Svenskar i Aten". Så planerna denna kväll är att:
- Gå till svenska kyrkans julbasar först.
- Sen till en taverna och äta något gott.
- Och till sist, gå ut och dricka lite drinkar.

Håller på att göra i ordning mig just nu men måste säga att klädvalet INTE är lätt. Man ska till en "kyrka", ut och äta och ut och dricka och ha samma kläder, hmmmm... girlproblems. 

Kvart i 6 kommer svenska Christine som precis flyttat hit och hämtar mig, eller rättare sagt, hennes pojkvän kör oss till tunnelbanan. Så åker vi vidare till city och möter upp de andra. Vi hörs inatt eller imorn :D

 


BILDER FRÅN IGÅR


Breeynn kom över till mig innan utgången.


GÅRDAGEN



Blev en liten utgång igår, dock väldigt lugn och skön. Breeynn kom över till mig och vi hade lite pregame. Efter det så gav vi oss iväg till Glyfada och mötte lite kompisar. Gick till en bar som heter Facec som måste vara en av de häftigaste barerna jag varit i, man fick en sån där "lyxig" känsla. Toalettsätet t.ex. snurrade runt när man spolat, man fick en egen handduk efter man tvättat händerna, ölen kom (som ni ser på bilden ovan) i en egen hink med is och så vidare.

Spyros skjutsade hem mig vid 3, så var hemma 3.20, lite senare än jag tänkt mig eftersom jag ska ut idag med "Svenskar i Aten-gruppen", men det är okej ändå! 


JULBASAR

Hemma från julbasaren i den skandinaviska kyrkan nu. Bland många greker, svenskar, norskar, danskar och finländare så såldes det allt från finska julmössor till svenska flaggor till norska julkort och till allt mellan himmel och jord (som kopplas med vinter, jul och skandinavien då.)

Jag och familjen åt lussebullar och drack glögg och lyssnade på lite julsånger som spelades, mysigt! Imorgon ska jag dit igen ;) Då är det träff med "Svenskar i Aten-gruppen", blir kul.



Här spelades det låtar som "God jul önskar vi er alla"  och "Det strålar en stjärna".


Detta köpt jag... Mmmm,  SVENSKT GODIS ♥
(Men kan säga er att det inte var första gången jag åt svenskt godis här nere, gjorde det för 1,5 vecka sen för då hade Frida med sin min favvo choklad hit snäll som hon var).



SKÅL!


Glad sommar... eller va? GOD JUL!

Filippa leker för fullt medans jag står med maten, strax klart! Perfekt till Artemis kommer hem från skolan. Köttfärssås med spagetti serveras det idag, och efter maten ska jag och familjen åka till svenska kyrkan, det är julbazar!!  :D Känns knäppt att det snart är jul när det inte är snö och kallt utan strålande sol ute.



God jul då ;)


FROM TODAY



En liten bild från arenan som jag och Breeynn var och sprang på idag, myyycket fin:) Och två hurtiga tjejer också, eller hur ;)


Då börjar denna dagen lida mot sitt slut

Idag har jag:
- Varit ute och sprungit med Breeynn. (bilder kommer ikväll)
- "Jobbat", läst Max-böcker för Filippa.
- Lekt Madicken med Artemis
- Lekt fågel, fisk eller mitt i mellan tillsammans med Artemis och mormor Eva.



Nu ska jag äta lite innan jag går hem till den tokiga amerikanskan Breeynn Johnson!


GREKLAND VS. SVERIGE 1-0

En bild som min syster lagt in på sin blogg för någon vecka sen.

Sen en bild jag tog här i Grekland för ca 1 vecka sen.


Jag vet vilket väder jag skulle välja, vet du? ?)

10.17

Oj, oj, oj vad klockan var mycket, ska vara hos Breeynn om 10 minuter men jag har inte bytt om eller något. Vi ska ut och springa, hurtibullar som vi är! Vi ska till det idrottscentrumet som jag var på igår. Det är egentligen till för Atens elitidrottare, så undra om jag såg någon "kändis" igår? Kanske får se någon idag ;) Tar med mig kameran så får ni också se hur det ser ut :D


Hejdå så länge!


BACK ON TRACK

Idag har jag varit ganska duktig måste jag säga. Började med en 40 minuters promenad till en friidrottsarena. Där sprang jag lite intervaller, gjorde lite situps, rygglyft och sånt där som jag inte gjort på länge. Kändes så otroligt skönt att få springa på friidrottsbanorna, på något sätt så känner man sig hemma där, inte så konstigt när man gått i friidrott i stort sett hela sitt liv? Jaja, friidrotten blev lite halvt bortblåst sen.. hur som helst. Efter ett bra träningspass var det bara att sätta av hemmåt igen.


Jaha... nu då?

Det blev INTE gult!! Men det blev inte så värst bra heller, de syns typ inte att ja färgat? Hm, nu är den stora frågan. Ska jag färga håret BRUNT eller ska jag lägga i Mörkblonda slingor? Eller något annat? HJÄÄÄLP!


(På kortet ser det ut som mitt underhår är svart, kan säga er att det är det inte. Kortet är bara mycket, mycket dåligt)


En "liten" del av Aten.

Blev lite sugen på att lägga upp lite bilder som jag även har lagt upp innan "bara för att" :D Njuuuuut.






HAIR

Efter många om och men om vad jag ska göra med mitt hår så bestämde jag mig tillslut för att färga det lite ljusare. Själv tycker jag det är fint att ha lite mörkare på vintern, men haft mörkbrun/brun såååå länge nu så blev ljust ändå. Eftersom allt stog på grekiska när jag skulle köpa hårfärgen så fick jag fråga efter hjälp och tjejen som hjälpte mig tog en lite ljusare färg än jag egentligen hade tänkt mig men det blir ändå alltid mörkare än förpackningarna så tänkte att det kanske skulle bli bra. När jag kollar på mitt hår i spegeln nu när jag haft i hårfärgen i en kvart (halva tiden) så ser det inte ut som någon skillnad alls, vi får se hur det blir.

(Gammal bild)


Förmodligen blir det även ett besök hos någon frisör nästa vecka, behöver klippa mig och tänkte färga ljusa slingor. Om färgningen jag gör nu blir dålig så blir det inte slingor då färgar jag till brunt redan imorgon igen!


Lägger in bilder sen när färgningen är klar!! :D


Det är ingen vanlig dag...

...för det är farmors födelsedag, Hurra! Hurra! Hurra!


21.58

Nu har jag precis ätit lite kvällsmat, toast och varm choklad (muuuums). Dags för att gå ut och röra på sig lite, har varit inne i stort sett hela dagen (bortsett från min och Filippas promenad i morses). Och eftersom att jag har blivit såååå nyttig nu (ironi) så ska jag gå ut och gå. Ha det fint, hörs senare.


Lägger även in en häääärlig bild på mig och tjejerna, puss på er!


KALLT?

De flesta jag pratat med i Sverige tror att det är huuuur varmt som helst här i Grekland, dock kan jag säga till er att "Icke sa Nicke", här blir det också kallt. Absolut inte som i Sverige (så klart).

Jag har i alla fall nyss köpt mig ett par nya UGS för iår, så mina fötter ska banne mig inte frysa. Vad tycks? :D


3 veckor kvar

Till vadå undrar ni? Joo, till min och Breeynns resa till Rom! Ska bli så otroligt kul! Vi har bokat vårt boende nu också förresten. Tog oss måååånga om och men för att bestämma oss hur vi skulle bo, hotell? hostel? elr B&B?. Blev tillslut ett hostel (=vandrarhem). Men inte vilket som helst, utan ett partyvandrarhem oj,oj,oj det blir grejer det. Vandrarhemmet ska ha otroligt bra läge, har egen bar, party och åldersgräns mellan 18-35.


Godmorgon...

...eller, godförmiddag är mer korrekt. Klockan är strax efter elva här i Grekland och jag är barnvakt åt Filippa. Vi var ute på en lång och skön promenad i parken i morses, åt frukt och gick. Och strax blir det lite lek och juice innan Theodora och Artemis kommer hem och det blir lunch.


TISDAG

Måste säga att det ett stort plus att man kan se de svenska tvprogrammen på nätet. Kollade på andra avsnittet av Ung och bortskämd igår t.ex, och gud vad jag skrattade! Har ni missat? KOLLA HÄR --> Ung och bortskämd

SKYPE

När jag gick in på Skype förut så såg jag att en dejt var planerad! Myyyycket roligt, så den senaste 1 och en halv timmen så har jag Tre-skypat tillsammans med Ida och Klara. Så kul att se er och prata mer er :D Känns så sjukt hur våra liv är nu, vi sitter i tre olika länder och pratar. Det hade jag aldrig trott för något år sedan...



22.08

Oj, vad klockan går. Jag som hade tänkt att gå en promenad börjar nu tveka rätt mycket på det. Äh, får bli lite träning här i rummet, blir bra.

Haft en jättebra dag kan jag säga. När Artemis kom hem från dagis så lekte vi Madicken i 700 år, hon ÄLSKAR Madicken. Så vi brukar härma varenda ord de säger i filmen och hon rättar mig direkt om jag säger minsta fel, haha. Det var jag som visade henne Madicken filmen första gången och sen dess har hon varit heeeelt fast vid det. 

Efter det så målade jag och Theodora barnen till katter och hade klosstävlingar, mysigt. Kvällen avslutades med att jag läste lite böcker för Artemis (de två böckerna som Frida tog med, skitbra måste jag säga Frida!! Det tycker både jag och Artemis :D).


SMILE FOR LIFE


EN HELT VANLIG MÅNDAG

Har fått förfrågningar om vad jag egentligen gör på dagarna av personer som är lite sugna på att bli au-pairer och från en nyfiken släkt. Såhär har min dag sett ut än så länge:

√ Uppstigning 07.50.
√ 08.00 börjar göra iordning frukosten för mig, barnen och Labros, (Theodora äter på jobbet.)
√ ca 09.00 ska alla ha ätit klart och jag gjort iordning håret på Artemis, brukar bli flätor nästan varje dag.
√ Borsta tänderna på Artemis och lägga i frukt i hennes skolväska för att ca 09.10 gå ut och vänta på skolbussen.
√ ca 09.20 så kommer skolbussen och hämtar Artemis, Labros åker till jobbet och jag och Filippa går in och leker lite.
√ Eftersom det är måndag idag så jobbar jag på eftermiddagen och inte förmiddagen som jag gör tisdagar och fredagar, så kl 10.00 så kommer farmorn och tar över och jag är ledig.

DÅ!
- Va jag ute och sprang.
- Städade mitt rum.
- Strök MASSA av mina kläder som jag inte orkat göra när Frida va här förra veckan.

Nu är klockan strax efter två och om en liten stund så börjar jag "jobba" igen.
Nu gäller:
√ Först ca 14.30 så blir det lunch som farmorn har lagat, kycklingsoppa. Den tiden kommer även Theodora hem.
√ Sen så leker jag med Artemis på eftermiddagen, vi brukar antingen leka någon lek t.ex. mamma, pappa, barn, måla, se på film eller ibland så åker vi någonstans eller går till någon lekplats jag, Artemis, Theodora och Filippa.
√ Ca 19.00 så äter barnen kvällmat.
√ Efter det så brukar jag och Theodora hjälpas åt att duscha och lägga barnen.
√ Ca. 20.00-20.30 ligger barnen i sängen och "jobbarpasset" är över.
√ Efter det så brukar jag gå och äta något och kanske kila till Breeynn eller bara ta det lugnt själv, kolla någon film eller eventuellt äta något med T & L.


Så... nu blir nog en del glada eftersom jag mest skriver om mina festkvällar enligt många av mina äldre släktingar ;)


BILDER FRÅN I HELGEN



NY VECKA, NYA TAG

Godmorgon på er. Klockan är 11.10 här i Aten och jag är klar med mitt "morgon jobbar pass", nu är jag ledig till ca 14.30 tills jag börjar igen. Ska börja ett liiiite nyttigare liv är det tänkt denna veckan, så jag ska ut och springa strax =) Hörs senare!


älskling

Åh, vad bra allt känns! Pratade med släkten på skype förut idag vilket var jättekul! Farmor hade ju kalas så fick vara med på ett litet hörn. Måste erkänna att jag fällde en tår när min underbara kusin Hanna sa: Jessica, jag saknar dig jättemycket!

Saknar dig jättemycket också pluttan! Och alla er andra ♥



Låttips

Gjord i somras av en grekisk producent, men jag hade inte hört den innan jag kom hit iaf!


SÖNDAG

Vaknade ganska sent idag och strax efter jag gått upp så ringde Breeynn och frågade om jag var sugen på att gå en promenad längs stranden, självklart ville jag det. När ja väl var hos Breeynn så bestämde vi oss att vi skull gå runt och gå i Voulagmeni istället (ett område ca 20 minuter från Alimos där jag bor), så vi tog spårvagnen dit, gick en sväng och satte oss sen på ett café med helt UNDERBAR utsikt. Sen åkte vi till Glyfada (10 minuter från där jag bor) och åt. Sen blev det ännu mer promenad när vi väl var tillbaka i Alimos, vilket var välbehövligt, jag har varit för onyttig det senaste ;)


Godkväll

Idag firas farmors födelsedag i förskott hemma i Sverige, och även pappa och farfar firas eftersom det är farsdag, vilket jag missar... Men, pappa har planerat en skypeträff ikväll under kalaset klockan 6 (vilket var för tio minuter sen), ska bli otroligt kul att få se allihop :D Rebecca och Hanna har jag t.ex. inte sett på LÄNGE, så ska bli kul att se dem.



FARSDAG!

Ha en jättebra dag pappa!


SISTA OMGÅNGEN MED BILDER FRÅN FRIDAS BESÖK


Sista kvällen :( Vi gick till Starbucks tillsammans med Breeynn, sen hem till Breeynn en snabbis där hon bjöd på shot.


Så blev det onsdagnatt innan man ens hann blinka. 02.50 lämnade vi mitt hus, jättepigga efter en timmes sömn. Veckan var heeeelt fantastisk, tack Frida för du kom och besökte mig här i underbara Grekland :D

(Puss på dig med Frida, vi och ALLA andra ses om 1 månad och 11 dagar, woho :D

lördag

Nu kommer strax Breeynn och hämtar mig, vi ska åka och hyra någon bra film, äta något gott och tjöta om detaljer från gårdagen. Bye!

Ännu en fortsättning med bilder sedan Frida var här.



Först, en bild från  Glyfada i tisdags.



Här kommer massa bilder från i onsdags (=Fridas sista dag här)



De sista bilderna från Fridas besök kommer i eftermiddag! =)

Lite låtar som kommer VARJE gång man är på de stora klubbarna här i Aten :)




Reflektion ang. tidigare inlägg...

Jag skrev att vi skulle va några drinkar, varför funkar aldrig det?
Det skulle vara:
- Jag och Breeynn
- En bar
- Högst två öl
- Och vi skulle vara hemma ca 01.30 senast

Det slutare med:
- Jag, Breeynn och 5 engelskmän först
- En bar och sen till en klubb (Dreamcity)
- Jeans (Breeyns kompis från Cypern) kompis hade 24 års firande på DC så då var vi med dem
- Kom hem ca. 04.50 (stackars Bree som ska upp tidigt imorgon, haha)

NATTI!!!!


22.49

Nu åker jag och Breeynn till Gazi och dricker några drinkar,  det är ju fredag!
hörs inatt eller imorn :D


FORTSÄTTNING MED BILDER...

...snart klar med alla bilder från Fridas tid, dags att lägga in några av de sista bara..

Först bilder från när vi var barnvakter förra måndagen.


Nu, bilder från när jag firade Fridas födelsedag "lite" i efterskott, med att gå till en nöjespark.
- Åkte den absolut värsta höjdskräcken jag åkt.
- Blev dyblöta av flumeride.
- Åkte den roligaste snurrkarusellen jag åkt iaf (annars brukar jag må pyton av massa snurrande), slutade dock i lite huvudvärk, lite måilla känslor och att nacken var pain men ;)


(Matbilderna är från dagen efter när vi var i Glyfada på mitt favoritmatställe här :)9

Barnsånger

Kommer ni ihåg låten "Hjulen på bussen"? Ni vet... hjulen på bussen snurrar runt, runt runt, barnen på bussen säger blä, blä, blä, föräldrarna på bussen säger shh, shh, shh osvosv. Har den på hjärnan nu kan jag i alla fall säga!! Lyssnade på den med Filippa förut idag, en av mina favoritlåtar när jag gick på dagis ;) Men storfavvisen var/är ju "Krokodilen i bilen". Lyssna, njut och om några av mina kära dagisvänner läser t.ex. Emma, så kan du tänka på när vi satt i ringen på dagis och gjorde alla rörelser. Sjukt nog kommer jag fortfarande ihåg vissa gånger när vi hade våra sångtimmar på dagis :D


"PUST"!

Var verkligen på "G" med att lägga in bilder från Fridas underbara besök här hos mig i Aten, men nu tar jag en paus. Imorgon kommer resten av bilderna, då bland annat bilderna från när jag firade Fridas födelsedag "lite" i efterskott. Hon fyllde år den 31 augusti och X-antal dagar senare så firade jag henne här med att ta henne till en nöjespark. Så de bilderna kommer och lite mer bilder :D



Tänkte egentligen gå ut och gå nu, men jag skippar det. Har ju knappt sovit inatt, 2 timmar bara! Och 1 timme i eftermiddags eftersom jag lämnade av Frida på flygplatsen inatt. Att jag inte är tröttare än såhär? Förstår mig inte på mig själv och sömn ibland. Nu ska jag nog ta en dusch, lägga mig i sängen, kolla någon film och lipa lite för att jag ska sova själv i natt (skoja), men är ju så van att ha Frida här nu! :D


Ännu mer bilder!!!

Bilder från lördagskväll & natt.


Outfit bild.

Åt grekiskmat i Plaka, MMMMUMS!

Förkrök på baren Cabana i Gazi (ett område här i Aten med massa pubar och klubbar)

Sist men inte minst gick vi vidare till klubben Dream City, RIKTIGT SKOJ!!


förra lördagen

Blev stranden en liten kortis på em, då vi sov bort en del av dagen p.g.a. att vi festade dagen innan.
Denna dag blev det fest igen, och ännu roligare än fredagen som ja la in bilder på innan ;D (Bilder från lördagskvällen/natten kommer strax)


Bilder från i fredags

Jag, Frida & Breeynn gjorde iordning oss hos mig, sen drog vi en klubb i centrum som sägs vara en av Atens BÄSTA klubbar. Brees kompis hade fixat VIP-bord, så vi levde kan man säga! Vi var där med Amanda från Sverige och Lisa från Tyskland som också är au-pairer, och även Lisas kompis Jolin (något sånt) som var och besökte Lisa, hon kommer från Österrike. Sen var det Spyros som är grek men bott i USA i hela sitt liv och Breeynn kompis från cypern + två kompisar till honom. Så man kan snacka om att det pratades en del olika språk runt vårt bord, haha!


Finally.

Nu har jag tid, kraft och ork att lägga in MASSA bilder från Fridas vecka här. Börjar med bilder från förra torsdagen.

En härlig beachday!

Dessa tre bilder är tagna vid parken utanför mitt hus.


VAD GÖR JAG UPPE???

Varför skriver JAG ENS detta inlägg? Klockan är halv 6! Har precis kommit hem från flygplatsen, varit där och lämnat av Frida, Jag saknar henne redan.

Borde verkligen sova nu, jag ska upp om timmar, men efter två stora koppar kaffe så känner jag mig inte precis trött. Det kanske inte var så bra idé av mig men när vii väl gick upp förut efter ca timmes sömn så var jag tvungen att bli pigg, fort. Nu ska jag i alla fall försöka sova, för imorgon blir det jobb igen vilket ska bli kul. Jag har inte varit med barnen så mycket denna vecka eftersom jag varit så mycket ledig när Frida varit här.



 Frida och alla andra vi ses om 1 and en halv månad :D
Bilder från denna underbara vecka kommer imorgon.
Så... Godnatt/morgon, nu ska jag sova bums!


SAKNAAAAAAR!


Magaluf 2010 & mina härliga tjejer :D


GODMORGON

Filippa och jag har varit vakna ett bra tag nu, Frida däremot väckte vi precis :D Måste berätta kort om igår, jag och Frida var på en nöjespark här i Aten. Var ju i Grekland när Frida fyllde 19 så min födelsedagspresent blev det, och vi hade mega kul. Kan säga att det absolut var den värsta höjd skräcken vi åkt, gud, magen OCH huvudet var kvar längst upp när vi va nere på marken igen.
 


Bilder från dagen säger jag som vanligt om, det kommer, det kommer, när Frida åkt :(


 


<3

Nu har jag och Frida precis varit barnvakter. Och nu ska vi chilla lite, duscha och äta innan vi sen (förmodligen) åker till en nöjespark här i Aten. Jag var ju utomlands när Frida fyllde år, så tänkte fira henne lite i efterskott :D


Hörs senare!


lördag

Jag är seg med att lägga upp bilder nu, men det har ni säkert överseende med. Har ju finbesök här i Grekland och vi har mycket mer att göra än att sitta vid datorn och lägga in bilder. Men bilder kommer, när ja hinner ;)
Nu ska vi möte Breeynn och sen ut och äta i stan, sen till lite pubar och ev. till en club senare. Hörs!


Godmorgon

14.16 är klockan här och vi har gjort så mycket som sovit och ätit frukost. Va på club igår, kul! Kom hem ganska tidigt dock, ganska tidigt menas halv 4. Nu ska vi kila lite stranden. Bilder från igår kommer senare.
Ciaaao

Utkast: Nov. 5, 2010

Nu är jag och Frida barnvakter åt sötis Filippa samtidigt som vi lagar kycklinggryta med paprika och svamp. Måste säga att vädret är UNDERBART idag igen, 26 grader och ganska vindstilla, vilket det ska bli imorgon också.

Ikväll ska vi gå på en club, VIP bord är bokat på en av grekands bästa clubar, Villa Mercedec, ganska nice ;)
 Hörs senare!! =)



Bilder från igår =)


Slänger upp lite bilder från igår <3



Mer bilder kommer ikväll eller imorn. Nu ska vi ta vi en PN (powernap) innan vi gör iordning lite lunch och sen åker till stan för lite shopping. puss


Nu går vi till stranden! ;D


Frida är här, wooohooooo :D:D:D:D:D


ÄNTLIGEN :D


Nu åker jag till flygplatsen och möter Frida, JAG ÄR SÅ LYCKLIG :D


tisdagskväll

Nu har jag jobbat i stort sett hela dagen så nu är jag trött, men det har gått bra. Orkar inte bry mig om att jag är trött så nu går jag till Breeynn. Vi går antingen vidare till Starbucks eller någon pub här i Alimos, får se, får se.




PS: Imorn kommer Frida, ÄNTLIGEN :D


BILDER FRÅN EN UNDERBAR HELG


yesterday

Blev lite shopping igår, men kan inte bestämma mig, behålla eller ej? (skorna)


RSS 2.0